Τεχνολογία

Τεχνολογία blockhain: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο ως προϊόν επένδυσης

Τεχνολογία blockhain: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο ως προϊόν επένδυσης

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται NFT (Non-fungible tokens), δηλαδή αναντικατάστατα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν ψηφιακές μονάδες αποθηκευμένες στο καθολικό (ledger) με τη μορφή blockchain. Αυτά τα σύμβολα δεν μπορούν να αλλάξουν ή να αντικατασταθούν.

Τεχνολογία blockhain: To blockhain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μοναδικών εικόνων, βίντεο ή μουσικής. Αυτά στη συνέχεια δημοπρατούνται σε ψηφιακή μορφή από τους ιδιοκτήτες τους για υπέρογκα χρηματικά ποσά. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ένα ψηφιακό κολάζ από έναν καλλιτέχνη που ονομάζεται Beeple, το οποίο πωλήθηκε στον οίκο δημοπρασιών Christie για το ποσό-ρεκόρ των 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ProfitLevel διερευνά αυτήν την εφαρμογή της τεχνολογίας στην τέχνη ως μια νέα μορφή επένδυσης.

Αρκετά τέτοια έργα σχετίζονται με γνωστά πρόσωπα. Από τον ηθοποιό William Shatner, γνωστό ως Captain Kirk της πρώτης σειράς του Star Trek, ο οποίος, τον Ιούλιο του 2020, πούλησε αναμνηστικά και σπάνια αντικείμενα από την καριέρα και τη ζωή του ως εικονικές κάρτες μέσω του Wax blockchain, μέχρι και μια εικόνα της Nyan Cat, για την οποία ο ιδιοκτήτης της ήταν πρόθυμος να πληρώσει το απίστευτο ποσό των 580.000 δολαρίων, αλλά και μια σειρά από εικόνες της Paris Hilton που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα Blake Kathryn.

Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται NFT (Non-fungible tokens), δηλαδή αναντικατάστατα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν ψηφιακές μονάδες αποθηκευμένες στο καθολικό (ledger) με τη μορφή blockchain. Αυτά τα σύμβολα δεν μπορούν να αλλάξουν ή να αντικατασταθούν. Παρόλο που τα έργα NFT μπορούν να κοινοποιηθούν και να αντιγραφούν από οποιονδήποτε, υπάρχει μόνο ένας ιδιοκτήτης, όπως στην περίπτωση των κλασικών έργων τέχνης, όπου υπάρχει μόνο ένα πρωτότυπο, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν αντίγραφα.

Ο ιδρυτής του Twitter, ο οποίος πρόσφατα πούλησε το πρώτο του tweet ως NFT για 3 εκατομμύρια δολάρια, έχει ήδη «ενταχθεί» στο φαινόμενο. Ένα παράδειγμα χρήσης του NFT είναι το παιχνίδι CryptoKitties, όπου οι χρήστες συλλέγουν, αναπαράγουν και στη συνέχεια ανταλλάσσουν, αλλά και πωλούν εικονικές γάτες. Ορισμένες από αυτές πωλήθηκαν για περισσότερα από 100.000 δολάρια. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μια σειρά από άλλα παιχνίδια που βασίζονται σε τεχνολογία blockchain, όπου μπορούν να αγοράσουν ενδιαφέροντα συλλεκτικά αντικείμενα. Το τμήμα κυριαρχείται επίσης από έργα όπως το CryptoPunks και το SuperRare.

Στην άλλη πλευρά βρίσκονται σκεπτικιστές και επικριτές αυτής της τεχνολογίας, οι οποίοι επισημαίνουν την υψηλή κατανάλωση ενέργειας του blockchain, η οποία, κατά τη γνώμη τους, συμβάλλει στην κλιματική κρίση.

Παρόλο που αυτή η αγορά έχει αποκτήσει αρκετούς θαυμαστές και αντιπάλους κατά τη διάρκεια της σχετικά σύντομης ύπαρξής της, η τιμή της και συνεπώς η δυνατότητα για μελλοντική απόδοση επένδυσης αυξάνεται. Σύμφωνα με το Nonfungible.com, η αξία της αγοράς NFT αυξήθηκε κατά 705 τοις εκατό σε 338 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρία χρόνια (μέχρι το τέλος του 2020). Και φέτος έφτασε σε ένα άλλο σημαντικό ορόσημο. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι πωλήσεις έργων μέσω του NFT έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Για λόγους σύγκρισης, αξίζει να αναφερθεί ότι το προηγούμενο τρίμηνο, ο αριθμός των συναλλαγών έφτασε τα 93 εκατομμύρια δολάρια.

Από αυτή την άποψη, η αξία της αγοράς αυξάνεται με σημαντικό ρυθμό και όσοι μεταπηδήσουν εγκαίρως στο «κύμα αυτής της τάσης» είναι πιθανό να είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτήν. Η ProfitLevel θεωρεί το NFT μια νέα σημαντική τεχνολογία, αλλά από την άλλη πλευρά, προειδοποιεί ότι πρόκειται για επένδυση υψηλού κινδύνου, την οποία ορισμένοι ειδικοί θεωρούν καθαρή κερδοσκοπία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλγόριθμος διαγιγνώσκει την άνοια πριν οι ασθενείς εμφανίσουν συμπτώματα

Τεχνητή νοημοσύνη και αιθητήρες θα παρακολουθούν τις κινήσεις ασθενών που χρήζουν φροντίδας στο σπίτι

Eρευνητές στη Σουηδία ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν drones για να ξεπεράσουν ασθενοφόρα καθώς ανταποκρίνονται σε περιστατικά καρδιακής προσβολής.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η διαδικτυακή ανεύρεση του έρωτα σε ένα περιβάλλον που νοσεί

Χαρακτηριστικά όπως η γεωγραφική απόσταση, η ηλικία και το επίπεδο μόρφωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά εκτός από την εμφάνιση. Εντούτοις, οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να επιμείνουν στα προκαθορισμένα τους κριτήρια, αν βρουν μια ή έναν ελκυστικό πιθανό σύντροφο.

"Έκρηξη" ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι λόγω πανδημίας - Τι δείχνει νέα έρευνα

Προβληματίζει τους καταναλωτές η αυξημένη χρήση του διαδικτύου στην ζωής τους - Τι είναι η «ψηφιακή κόπωση» και τι σημαίνει αυτό για καταναλωτές και παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών

Ο ανοιχτός κώδικας μπορεί να βοηθήσει τα ΕΣΥ να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των ψηφιακών ρυθμίσεων

Τεχνολογία υγείας: Υιοθετώντας τις αρχές του ανοικτού κώδικα σε ψηφιακά έργα - όπου νοσοκομεία και φορείς μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο έργο συνεργατών στο χώρο της υγείας - ίσως μεταφέρουμε τη συνεργασία σε ένα νέο, ανοιχτό επίπεδο. Και αν θέλουμε να κάνουμε αυτά τα τεχνολογικά έργα πραγματικά ανοιχτά και διαθέσιμα προς όφελος όλων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, οι ψηφιακοί εταίροι πρέπει να συνεργαστούν με το σύστημα υγείας για να εξηγήσουν πώς ο ανοικτός κώδικας μπορεί να ωφελήσει τους συναδέλφους τους παρόχους υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα.

Όταν η φωτορύπανση συμβάλλει στην ανησυχητική μείωση των εντόμων, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η απώλεια των εντόμων έχει εκτεταμένες συνέπειες για ολόκληρα τα οικοσυστήματα. Τα έντομα αποτελούν πηγή τροφής για πολλά πουλιά, αμφίβια, νυχτερίδες και ερπετά, ενώ τα φυτά βασίζονται στα έντομα για την επικονίαση.

Τρόποι απεξάρτησης από το διαδίκτυο

Στρατηγική Internet: Χωρίς αμφιβολία, το διαδίκτυο έχει συμβάλει καθοριστικά στο να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Ωστόσο, το να περνάμε πολύ χρόνο εκεί δεν αξίζει τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μην παραπλανηθείτε πιστεύοντας ότι θα χάσετε κάτι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Η πραγματική ζωή και όλα όσα […]