Τεχνολογία

Διαδίκτυο Υγεία: Γιατί η υγειονομική περίθαλψη γίνεται στόχος από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο;

Διαδίκτυο Υγεία: Γιατί η υγειονομική περίθαλψη γίνεται στόχος από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο;

Ο Keely συνιστά: «Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να εξετάσουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και άλλους ενδιαφερόμενους ασφαλέστερους».

Διαδίκτυο Υγεία: Λήφθηκε νέα ανάλυση της επίθεσης για λύτρα στο δίκτυο υπολογιστών της Scripps Health. Η επίθεση διέκοψε σημαντικά τη φροντίδα των ασθενών, με συνέπεια να αναγκάσει τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να σταματήσει την πρόσβαση των ασθενών στην διαδικτυακή πύλη του, να αναβάλει ραντεβού και να εκτρέψει ορισμένους ασθενείς κρίσιμης περίθαλψης σε άλλα νοσοκομεία. Η ανάλυση έγινε από τον Paul Keely, επικεφαλής του cloud για την Open Systems, ο οποίος αναφέρει ότι η επίθεση στον κυβερνοχώρο ήταν αρκετά σοβαρή, ώστε να τεθούν εκτός λειτουργίας τα τέσσερα νοσοκομεία Scripps in Encinitas, La Jolla, San Diego και Chula Vista για αρκετές ώρες.

Ο Keely λέει στην Digital Journal για την άποψή του: «Αυτό το Σαββατοκύριακο έγινε μια άλλη επίθεση στον κυβερνοχώρο που σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη – αυτή τη φορά στο Scripps Health στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο.

Το περιστατικό φέρεται να ήταν μια επίθεση για λύτρα που ανάγκασε το νοσοκομειακό σύστημα να εμποδίσει την πρόσβαση των ασθενών στην διαδικτυακή πύλη του, να αναβάλει ραντεβού και να στείλει μερικούς ασθενείς κρίσιμης περίθαλψης σε άλλα νοσοκομεία.Το περιστατικό είναι μέρος ενός μοτίβου όπου η υγειονομική περίθαλψη στοχεύεται συνεχώς από αδίστακτους με στόχο τη λήψη προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών. Η ποσότητα και η αξία αυτών των δεδομένων είναι σημαντική. Το ίδιο το Scripps βλέπει περισσότερους από 700.000 ασθενείς ετησίως.

Στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία σύμφωνα με πολλούς επαγγελματίες πληροφορικής ήδη υστερεί σε σχέση με άλλους κλάδους όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η διακοπή μπορεί να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, σε σχέση με την αδυναμία θεραπείας των ασθενών.

Αυτό το ζήτημα επιδεινώνεται, σύμφωνα με τη Forbes, μέσω ενός αυξανόμενου αριθμού παικτών υγειονομικής περίθαλψης που ενσωματώνουν τεχνολογία στις καθημερινές προσφορές αυτής. Εξετάζοντας αυτήν την τάση, ο Keely εξηγεί:

«Οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν γίνει αγαπημένος στόχος κακών παραγόντων, καθώς τα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης αξίζουν έως και 50 φορές περισσότερα από τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, επειδή περιλαμβάνουν περισσότερα προσωπικά στοιχεία».

Ενώ πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις κυβερνήσεις για την αποτροπή αυτών των παραγόντων, υπάρχουν μέτρα που μπορεί να λάβει η υγειονομική περίθαλψη για να ενισχύσει την προστασία από αυτές τις εξωτερικές δυνάμεις.

Ο Keely συνιστά: «Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να εξετάσουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και άλλους ενδιαφερόμενους ασφαλέστερους».

Ενώ αυτά μπορεί να είναι προκλητικά εσωτερικά, Ο Keely επισημαίνει: «Μπορούν να το κάνουν αυτό συνεργαζόμενοι με πιστοποιηένους συνεργάτες που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν τη σημερινή διευρυμένη επιχείρηση πληροφορικής, ακολουθούν μια προσέγγιση μηδενικής εμπιστοσύνης για την επιβολή της πολιτικής πρόσβασης και χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ανθρώπινης κυβερνοασφάλειας με ειδική και τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσουν πλήρως και να ανταποκριθούν στις απειλές καθώς αυτές προκύπτουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εκδήλωση για το Διαδίκτυο Εγκληματικότητα και Ασφάλεια

Αποκλειστικό: Στο μικροσκόπιο της ΔΙΔΗΕ η e-πώληση φαρμάκων & οι άδειες των e-φαρμακείων

Oι χάκερς, τα ιατρικά δεδομένα και οι κανόνες ασφάλειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα από αυτό το καλοκαίρι

Windows 11: Τα Windows 11 παρουσίασε η Microsoft. Η αναβάθμιση από τα Windows 10 θα είναι δωρεάν, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα σε νέους υπολογιστές και μέσω δωρεάν αναβάθμισης από αυτό το καλοκαίρι.

You and Artificial Intelligence: Έκθεση για την τεχνητή νοημοσύνη στο Πεδίον του Άρεως

You and AI: Η έκθεση «You and AI» στο Πεδίον του Άρεως μάς προσκαλεί να εξερευνήσουμε, στην καρδιά της πόλης, καλλιτεχνικά έργα που αμφισβητούν τις φαντασιώσεις μας για την τεχνητή νοημοσύνη, από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία» και πώς θα τις ανακαλύψεις

Visit Greece App: Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του ΕΟΤ «Visit Greece App» προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνοντας τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία».

Έως το 2030 η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ρόβερ στη Σελήνη και αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τουρκία Διάστημα: Ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ο πύραυλος που θα μεταφέρει το ρόβερ στη Σελήνη, θα κατασκευαστεί στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας μια υβριδική μηχανή που ήδη αναπτύσσεται στη χώρα. Όπως είπε, «σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δική μας μηχανή για να φτάσουμε στο φεγγάρι».

Την Πέμπτη η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Κίνα: Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 09:22 (σ.σ. 04:22 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση διαστημόπλοιου με τρεις αστροναύτες και προορισμό τον διαστημικό της σταθμό υπό κατασκευή, για μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών.

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid

Το κύριο εμπόδιο θα μπορούσε να είναι η τιμή: προς το παρόν, η παραγωγή μιας μόνο συσκευής κοστίζει 5.000 λίρες. Η πιθανή ανακάλυψη έχει πάρει δημοσιότητα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς υπουργοί και επιστήμονες γίνονται όλο και πιο δυσοίωνοι σχετικά με την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την πανδημία.

Το νέο διαστημόπλοιο της NASA είναι πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας

NASA: Την περασμένη Παρασκευή στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα συναρμολογήθηκε ο νέος πύραυλος της NASA. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και ακολούθως στον Άρη.