Τεχνολογία

Διαδίκτυο Υγεία: Γιατί η υγειονομική περίθαλψη γίνεται στόχος από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο;

Διαδίκτυο Υγεία: Γιατί η υγειονομική περίθαλψη γίνεται στόχος από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο;

Ο Keely συνιστά: «Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να εξετάσουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και άλλους ενδιαφερόμενους ασφαλέστερους».

Διαδίκτυο Υγεία: Λήφθηκε νέα ανάλυση της επίθεσης για λύτρα στο δίκτυο υπολογιστών της Scripps Health. Η επίθεση διέκοψε σημαντικά τη φροντίδα των ασθενών, με συνέπεια να αναγκάσει τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να σταματήσει την πρόσβαση των ασθενών στην διαδικτυακή πύλη του, να αναβάλει ραντεβού και να εκτρέψει ορισμένους ασθενείς κρίσιμης περίθαλψης σε άλλα νοσοκομεία. Η ανάλυση έγινε από τον Paul Keely, επικεφαλής του cloud για την Open Systems, ο οποίος αναφέρει ότι η επίθεση στον κυβερνοχώρο ήταν αρκετά σοβαρή, ώστε να τεθούν εκτός λειτουργίας τα τέσσερα νοσοκομεία Scripps in Encinitas, La Jolla, San Diego και Chula Vista για αρκετές ώρες.

Ο Keely λέει στην Digital Journal για την άποψή του: «Αυτό το Σαββατοκύριακο έγινε μια άλλη επίθεση στον κυβερνοχώρο που σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη – αυτή τη φορά στο Scripps Health στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο.

Το περιστατικό φέρεται να ήταν μια επίθεση για λύτρα που ανάγκασε το νοσοκομειακό σύστημα να εμποδίσει την πρόσβαση των ασθενών στην διαδικτυακή πύλη του, να αναβάλει ραντεβού και να στείλει μερικούς ασθενείς κρίσιμης περίθαλψης σε άλλα νοσοκομεία.Το περιστατικό είναι μέρος ενός μοτίβου όπου η υγειονομική περίθαλψη στοχεύεται συνεχώς από αδίστακτους με στόχο τη λήψη προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών. Η ποσότητα και η αξία αυτών των δεδομένων είναι σημαντική. Το ίδιο το Scripps βλέπει περισσότερους από 700.000 ασθενείς ετησίως.

Στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία σύμφωνα με πολλούς επαγγελματίες πληροφορικής ήδη υστερεί σε σχέση με άλλους κλάδους όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η διακοπή μπορεί να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, σε σχέση με την αδυναμία θεραπείας των ασθενών.

Αυτό το ζήτημα επιδεινώνεται, σύμφωνα με τη Forbes, μέσω ενός αυξανόμενου αριθμού παικτών υγειονομικής περίθαλψης που ενσωματώνουν τεχνολογία στις καθημερινές προσφορές αυτής. Εξετάζοντας αυτήν την τάση, ο Keely εξηγεί:

«Οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν γίνει αγαπημένος στόχος κακών παραγόντων, καθώς τα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης αξίζουν έως και 50 φορές περισσότερα από τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, επειδή περιλαμβάνουν περισσότερα προσωπικά στοιχεία».

Ενώ πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις κυβερνήσεις για την αποτροπή αυτών των παραγόντων, υπάρχουν μέτρα που μπορεί να λάβει η υγειονομική περίθαλψη για να ενισχύσει την προστασία από αυτές τις εξωτερικές δυνάμεις.

Ο Keely συνιστά: «Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να εξετάσουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και άλλους ενδιαφερόμενους ασφαλέστερους».

Ενώ αυτά μπορεί να είναι προκλητικά εσωτερικά, Ο Keely επισημαίνει: «Μπορούν να το κάνουν αυτό συνεργαζόμενοι με πιστοποιηένους συνεργάτες που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν τη σημερινή διευρυμένη επιχείρηση πληροφορικής, ακολουθούν μια προσέγγιση μηδενικής εμπιστοσύνης για την επιβολή της πολιτικής πρόσβασης και χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ανθρώπινης κυβερνοασφάλειας με ειδική και τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσουν πλήρως και να ανταποκριθούν στις απειλές καθώς αυτές προκύπτουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκδήλωση για το Διαδίκτυο Εγκληματικότητα και Ασφάλεια

Αποκλειστικό: Στο μικροσκόπιο της ΔΙΔΗΕ η e-πώληση φαρμάκων & οι άδειες των e-φαρμακείων

Oι χάκερς, τα ιατρικά δεδομένα και οι κανόνες ασφάλειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα νέα iPhone 13 Pro και iPhone 13 κυκλοφόρησαν επιτέλους

iPhone 13 Pro και iPhone 13: Οι νέες αφίξεις για την Apple είναι ήδη εδώ και έχουν εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την απόδοση, το design και την συνολική ποιότητα χρήστη.

Κριτήρια καταναλωτών στις online αγορές σύμφωνα με έρευνα

Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο των διαδικτυακών αγορών με τις περισσότερες επισκέψεις και για τις κατηγορίες προϊόντων με τις περισσότερες αγορές σε απευθείας σύνδεση, από τη μόδα έως τα συλλεκτικά.