Τεχνολογία

Τεχνολογία Apple: Αναπτυξιακές προκλήσεις αναβάλλουν το λανσάρισμα του iPhone 12s μαγνητικού φορτιστή

Τεχνολογία Apple: Αναπτυξιακές προκλήσεις αναβάλλουν το λανσάρισμα του iPhone 12s μαγνητικού φορτιστή

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.

Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με πηγές, η κατασκευάστρια εταιρεία της iPhone εργάζεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στην υλοποίηση του project της δημιουργίας μιας μπαταρίας που θα συνδέεται με το πίσω μέρος του iPhone 12s χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία MagSafe (πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα νέα iPhone για σύνδεση με ασύρματες πηγές φόρτισης και άλλα αξεσουάρ).

Λέγεται, μάλιστα, πως η Apple σχεδίαζε να λανσάρει το νέο προϊόν τους μήνες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του μοντέλου iPhone 12 τον Οκτώβριο, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα λογισμικού που ανέβαλαν τα σχέδια της. Σύμφωνα με πηγές, οι αναπτυξιακές προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία κατά την κατασκευή της μπαταρίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστέρηση ή ακόμη και κατάργηση της κυκλοφορίας του προϊόντος. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα σχετικά.

Αν και μοιάζει με ανακάλυψη που έρχεται από το μέλλον, αυτό το είδος τεχνολογίας έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το Moto Z, ένα τηλέφωνο από την εταιρεία Motorola είχε αξιοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία, παρουσιάζοντας τολμηρές καινοτομίες, που έτυχαν, ωστόσο, περιορισμένου ενδιαφέροντος και έλξης, Η Motorola κατασκεύασε ένα λεπτό εξάρτημα μπαταρίας “power pack” που εφάρμοζε στο πίσω μέρος των κινητών τηλεφώνων Moto Z χρησιμοποιώντας μαγνήτες, οι οποίοι προσέθεταν έως και 16 ώρες διάρκεια ζωής στην μπαταρία. Το τηλέφωνο είχε επίσης άλλα πρόσθετα αξεσουάρ, όπως ηχείο και κάμερα ζουμ υψηλής ποιότητας.

Σε αντίθεση με την έξυπνη θήκη μπαταρίας που έκανε η Apple για τη σειρά iPhone X, η μαγνητική μπαταρία για το iPhone 12 φημολογείται ότι δεν θα χρησιμεύσει ως “πλήρης προστατευτική θήκη”, αν και ορισμένα πρωτότυπα του αξεσουάρ έχουν εξωτερικό καουτσούκ. Ένα φορητό εξάρτημα μπαταρίας θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους πελάτες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία 5G στο iPhone 12 τους, το οποίο αναμένεται να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από τη συνδεσιμότητα 4G LTE.

Το τμήμα φορητών συσκευών, οικιακών και αξεσουάρ της Apple έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία για την εταιρεία, ενώ το τρίμηνο που έληξε στις 26 Δεκεμβρίου έφερε ρεκόρ εσόδων σχεδόν 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 11% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Evox Therapeutics επενδύει 95,4 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη φαρμάκων

Τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών καθώς μαθαίνουν

Προσεδαφίστηκε το Perseverance της NASA στον Άρη - Τα 7 λεπτά του τρόμου και οι πρώτες εικόνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο Ντουμπάι

Πιστεύεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια».

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής

Η Supreme Pharmatech και ο καθηγητής M.R.Mozafari καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής και αναβαθμίζουν την εικόνα της Ταϊλάνδης ως μιας από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στη νανοτεχνολογία.

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

«Αυτό που ξεχωρίζει τις λύσεις μας είναι η ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε περιστατικά, επιτρέποντας στα νοσοκομεία και τις κλινικές να προλαμβάνουν και να ενεργούν γρήγορα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς».

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων.

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.