Τεχνολογία

Συναγερμός ενούρησης: Υψηλό ποσοστό στεγνής νύχτας για χρήστες νέου συναγερμού ενούρησης

Συναγερμός ενούρησης: Υψηλό ποσοστό στεγνής νύχτας για χρήστες νέου συναγερμού ενούρησης

Συναγερμός ενούρησης: Πώς μπορεί ένας συναγερμός βασισμένος στην τεχνητή νοημοσύνη να αποτρέψει τη νυχτερινή ενούρηση;

Οι χρήστες υψηλής συμμόρφωσης του νέου συναγερμού ενούρησης, GOGOband, που χρησιμοποιεί ανάλυση μεταβλητότητας καρδιακού ρυθμού σε πραγματικό χρόνο και εφαρμόζει τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να δημιουργήσει συναγερμό για να ξυπνήσει τον χρήστη, έχουν ρυθμό στεγνής νύχτας 93%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. 28 Απριλίου στο Journal of Pediatric Urology.

Ο Israel Franco, M.D., από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale στο New Haven του Κονέκτικατ και ο Jon Coble, από την GoGoband Inc. στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, αξιολόγησαν έναν νέο συναγερμό ενούρησης, το GOGOband, και αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα τους πρώτους 18 μήνες χρήσης . Συμπεριλήφθηκαν και τα 54 άτομα (μέση ηλικία, 10,1 έτη) που χρησιμοποίησαν το σύστημα για περισσότερες από 30 νύχτες από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πριν από τη θεραπεία, τα άτομα έβρεχαν το κρεβάτι κατά μέσο όρο επτά νύχτες την εβδομάδα. Ο αριθμός και η σοβαρότητα των ατυχημάτων ανά νύχτα δεν επηρέασαν την ικανότητα επίτευξης ξηρότητας με το GOGOband. Στην ανάλυση crosstab, οι χρήστες με υψηλή συμμόρφωση (>80 τοις εκατό) θα μπορούσαν να παραμένουν στεγνοί το 93 τοις εκατό του χρόνου, σε σύγκριση με το 87,7 τοις εκατό σε ολόκληρη την ομάδα. Η ικανότητα να επιτευχθούν 14 ξηρές νύχτες στη σειρά ήταν 66,7 τοις εκατό συνολικά.

Μερικά άτομα πέτυχαν κατά μέσο όρο 16 περιόδους 14 ημερών ξηρότητας. «Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή στην οποία έχουμε αφήσει πίσω τους στοιχειώδεις συναγερμούς του παρελθόντος και εισερχόμαστε επί του παρόντος στη σύγχρονη εποχή με έναν ευφυή συναγερμό μηχανικής μάθησης AI βασισμένου σε βιομετρικά στοιχεία», γράφουν οι συγγραφείς. Και οι δύο συγγραφείς είναι κάτοχοι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και μέτοχοι της GOGOband.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το παιδί σας ακόμη "βρέχει" το κρεβάτι του;

Τι είναι η κυστίτιδα και από τι προκαλείται;

Πιθανές αιτίες της νυχτερινής συχνοουρίας για την υγεία μας

Δείτε τις διάφορες διαταραχές του ύπνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αυτισμό;

ΔΑΦ: Η τεχνολογία έχει βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων με αυτισμό, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι μοναδικές δυνάμεις και οι προκλήσεις κάθε ατόμου κατά την επιλογή και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων.

Συμβουλές για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

Συγκέντρωση: Ενώ η τεχνολογία προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων για να βοηθήσει τη συγκέντρωση, είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία και να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους προσεκτικά.