Επιστημονικά Νέα

Παιδιά: Το παιδί σας ακόμη “βρέχει” το κρεβάτι του;

Παιδιά: Το παιδί σας ακόμη “βρέχει” το κρεβάτι του;

Παιδιά: Οι γιατροί χρησιμοποιούν την ηλικία, τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό ενός παιδιού για να διαγνώσουν ένα πρόβλημα ελέγχου της ουροδόχου κύστης.

Τα παιδιά που παρουσιάζουν διαρροή ούρων όταν οι περισσότεροι συμμαθητές τους είναι ξηροί μπορεί να έχουν πρόβλημα ελέγχου της ουροδόχου κύστης. Τόσο η ενούρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και η ενούρηση είναι κοινά – και τείνουν να εξασθενούν καθώς τα παιδιά ωριμάζουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συνθήκες υγείας μπορεί να οδηγήσουν σε διαβροχή.

Συμπτώματα & Αιτίες

Τα σημάδια ενός προβλήματος ελέγχου της ουροδόχου κύστης περιλαμβάνουν διαρροή ούρων, συχνές ή επείγουσες εκδρομές στο μπάνιο ή βρεγμένο κρεβάτι. Η αργή σωματική ανάπτυξη συχνά προκαλεί ενούρηση. Οι συνήθειες του μπάνιου μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε βρέξιμο ή να το επιδεινώσουν.

Διάγνωση

Οι γιατροί χρησιμοποιούν την ηλικία, τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό ενός παιδιού για να διαγνώσουν ένα πρόβλημα ελέγχου της ουροδόχου κύστης. Πρόσθετες εξετάσεις μπορούν να αναζητήσουν ασθένεια ή εκ γενετής ελάττωμα.

Θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από το τι προκαλεί την διαβροχή. Οι συνήθεις μέθοδοι περιλαμβάνουν αλλαγή της ρουτίνας της ουροδόχου κύστης και του εντέρου, συναγερμούς υγρασίας τη νύχτα και φάρμακα. Η υπομονή και η κατανόηση είναι σημαντικές.

Πρόληψη

Συχνά, δεν μπορείτε να αποτρέψετε ένα πρόβλημα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, ειδικά την ενούρηση, που είναι ένα κοινό πρότυπο ανάπτυξης. Οι καλές συνήθειες του μπάνιου μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να έχουν περισσότερες ξηρές μέρες και νύχτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μη ρεαλιστικές απόψεις για το άτμισμα: Σχεδόν το 50% των γονέων είναι σίγουρο ότι θα γνώριζε αν το παιδί του ατμίζει

Δημιουργήστε μία ισορροπημένη διατροφή για όλη την οικογένεια

Ωνάσειο: Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μας κάνει ο ανταγωνισμός λιγότερο ηθικούς; Νέα έρευνα λέει ναι, αλλά μόνο λίγο

Αυτά τα διερευνητικά αποτελέσματα -που δεν έχουν ακόμη αναπαραχθεί- υποδηλώνουν έναν λόγο για τον οποίο ο ανταγωνισμός δεν επηρεάζει πολύ την ηθική κατά μέσον όρο. Ίσως, η μειονεκτική θέση σε μια ανταγωνιστική διαδικασία να είναι αυτή που διαφθείρει και όχι ο ανταγωνισμός καθαυτός.

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Καρκίνος του προστάτη - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας

Ενώ ο καρκίνος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, ο Humphreys δίνει τις εξής συμβουλές και ενθάρρυνση: "Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σας και μια ομάδα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις λύσεις που είναι πιο προσαρμοσμένες για εσάς, τις επιθυμίες σας και το σώμα σας".