Τεχνολογία

Startups πένθος: Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που πενθούν, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα — συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών με ξενώνες. Αυτή η εκκολαπτόμενη βιομηχανία περιλαμβάνει έναν αριθμό ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών ποικίλου μεγέθους και κλίμακας. Ορισμένες, όπως οι εταιρείες τεχνολογίας Empathy και Betteleave, έχουν εξασφαλίσει εκατομμύρια επενδυτές. Άλλοι έχουν αναδυθεί από τη βάση. Και στις δύο περιπτώσεις, η πανταχού παρούσα προσβασιμότητα των smartphone έχει επιτρέψει σε πολλά να κλιμακωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά γρήγορα.

“Δεν θα υπάρξουν ποτέ αρκετοί συντονιστές πένθους ξενώνα για να βεβαιωθούν ότι κάθε άτομο παίρνει αυτό που χρειάζεται. Υπάρχουν πράγματα που έρχονται στην αγορά, σε μια αναταραχή αυτή τη στιγμή”, είπε η Emma Payne, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Grief Coach, στο Hospice News. “Πριν από τέσσερα χρόνια, ήξερα περίπου 20 εταιρείες τεχνολογίας που έκαναν εργασίες στο τέλος της ζωής τους. Τώρα γνωρίζω περίπου 450. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που καινοτομούν με την υποστήριξη στο τέλος της ζωής και την υποστήριξη των φροντιστών”. Όπως συμβαίνει με πολλούς που εργάζονται στον τομέα των ξενώνων, μια ομάδα ιδρυτών αυτών των εταιρειών εμπνεύστηκε από προσωπική εμπειρία. Η Payne συνέλαβε το Grief Coach μετά το θάνατο του συζύγου της και του στενού του φίλου.

Το Grief Coach είναι μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που στέλνει συμβουλές και υποστηρικτικά μηνύματα μέσω κειμένου σε άτομα που έχουν πενθεί, η οποία δημιουργήθηκε από μια ομάδα ειδικών στη θλίψη από διάφορους κλάδους. Ορισμένα από αυτά είναι προσαρμοσμένα σε υποσύνολα αυτού του πληθυσμού, όπως εκείνα που έχουν χάσει αδέρφια, συζύγους ή γονείς. Η Payne ίδρυσε την εταιρεία το 2018 αφού πούλησε το σπίτι της για αρχικό κεφάλαιο. Τώρα η εταιρεία έχει αναπτυχθεί για να περιλαμβάνει 13 υπαλλήλους και οικογένειες που έχουν πενθεί σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Το Grief Coach έχει μεγάλη κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο που προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα.

Η υπηρεσία επεκτείνεται επίσης σε εύρος για την αντιμετώπιση της προκαταρκτικής θλίψης. “Η θλίψη αρχίζει πολύ καιρό πριν το άτομο σταματήσει να αναπνέει”, είπε η Πέιν. “Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη που θα φέρω πολλούς διαφορετικούς ειδικούς συνεισφέροντες, που συνεργάζονται μαζί μας για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε για συναισθηματική και προληπτική υποστήριξη θλίψης για αυτούς τους φροντιστές, ενώ το άτομό τους βρίσκεται σε ξενώνα και λαμβάνει φροντίδα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αντιμετωπίσετε τη «συλλογική θλίψη» όταν χτυπά μια μαζική τραγωδία

Ξεπεράστε το ψυχικό τραύμα που σας έχει δημιουργηθεί

Η ψηφιακή τεχνολογία προάγει την ιατρική παραγωγικότητα

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Τεχνητή Νοημοσύνη:Η περίπλοκη, πλούσια σε δεδομένα και εξαιρετικά οπτική φύση τέτοιων μοντέλων τα καθιστά συχνά διαθλαστικά στην υποβοηθητική τεχνολογία, όπως συσκευές ανάγνωσης οθόνης και ηλεκτρονικές οθόνες braille, που μπορεί να χρησιμοποιούν οι μαθητές με προβλήματα όρασης στην τάξη.

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

Covid-19: Μια μέθοδος δοκιμής που εφευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού τα εμπορικά δικαιώματά της αδειοδοτήθηκαν στον πάροχο δοκιμών COVID-19, Innova Medical Group.

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.