Τεχνολογία

Σόμπες θερμάστρες κίνδυνοι: Δηλητηρίαση και 1.700 πυρκαγιές στις ΗΠΑ κάθε χρόνο από θερμαντικά σώματα

Σόμπες θερμάστρες κίνδυνοι: Δηλητηρίαση και 1.700 πυρκαγιές στις ΗΠΑ κάθε χρόνο από θερμαντικά σώματα

Σόμπες θερμάστρες κίνδυνοι: Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συμβουλεύουν ότι θα πρέπει πάντα να συνδέετε τους θερμαντήρες χώρου απευθείας σε μια πρίζα και ποτέ σε πολύπριζο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Εάν είστε ανάμεσα σε εκείνους που χρησιμοποιούν θερμάστρες, σόμπες και γεννήτριες χώρου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να προφυλαχθείτε από τους κινδύνους πυρκαγιάς και μονοξειδίου του άνθρακα (CO), όπως αναφέρει η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους Μαύρους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από πυρκαγιές (σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό του γενικού πληθυσμού) και που αντιπροσωπεύουν το 22% των θανάτων CO που σχετίζονται με φορητές γεννήτριες, σχεδόν 170 από το 2010 έως το 2020. Οι θερμαντήρες χώρου εμπλέκονται σε περίπου 1.700 πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο που έχουν ως αποτέλεσμα περίπου 80 θανάτους και 160 τραυματισμούς ετησίως, σύμφωνα με το CPSC.

Οδηγίες προφύλαξης από τους ειδικούς

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συμβουλεύουν ότι θα πρέπει πάντα να συνδέετε τους θερμαντήρες χώρου απευθείας σε μια πρίζα και ποτέ σε πολύπριζο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Φροντίστε να κρατάτε εύφλεκτα υλικά τουλάχιστον τρία πόδια μακριά από θερμάστρες χώρου. Οι θερμαντήρες χώρου μπορεί επίσης να αποτελούν κίνδυνο υπερθερμίας (υπερθέρμανση), ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών, ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων, λόγω της περιορισμένης ικανότητάς τους να ενεργούν ή να αντιδρούν στην αυξημένη θερμοκρασία. Η υπερθερμία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Μην αφήνετε ποτέ τους θερμαντήρες χώρου να λειτουργούν χωρίς επίβλεψη σε περιορισμένο χώρο γύρω από βρέφη ή άτομα με μειωμένες σωματικές, αισθητηριακές ή νοητικές ικανότητες, ανέφερε η CPSC σε δελτίο τύπου.

Εγκαταστήστε συναγερμούς καπνού σε κάθε επίπεδο του σπιτιού και μέσα σε κάθε υπνοδωμάτιο. Οι συναγερμοί CO πρέπει να τοποθετούνται σε κάθε επίπεδο του σπιτιού εκτός των χώρων ύπνου. Οι ειδικοί συνιστούν να δοκιμάζετε τους συναγερμούς κάθε μήνα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Αντικαταστήστε τις μπαταρίες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή εγκαταστήστε συναγερμούς καπνού και CO με σφραγισμένες μπαταρίες 10 ετών. Οι καπνοδόχοι τζακιών, οι καμινάδες, οι φούρνοι και άλλες συσκευές που καίνε καύσιμα πρέπει να επιθεωρούνται από έναν επαγγελματία πριν από κάθε περίοδο θέρμανσης, συμβουλεύει η CPSC. Οι περισσότεροι θάνατοι CO2 που σχετίζονται με φορητές γεννήτριες συμβαίνουν τους ψυχρότερους μήνες του έτους, μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Η εξάτμιση περιέχει CO, το οποίο μπορεί να προκαλέσει θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά και είναι γνωστό ως ο σιωπηλός δολοφόνος. Από το 2010 έως το 2020, περισσότεροι από 700 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν από δηλητηρίαση από CO που σχετίζεται με γεννήτριες, με περισσότερους από 50 τέτοιους θανάτους το 2020, σύμφωνα με το CPSC. Χρησιμοποιήστε φορητές γεννήτριες μόνο έξω και τοποθετήστε τις τουλάχιστον 20 πόδια από το σπίτι. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ γεννήτρια μέσα σε σπίτι, υπόγειο, υπόστεγο ή γκαράζ. Εάν έχετε διακοπή ρεύματος, χρησιμοποιήστε φακούς ή φανάρια που λειτουργούν με μπαταρία αντί για κεριά για να φωτίσετε το σπίτι σας. Εάν χρησιμοποιείτε κεριά, μην αφήνετε ποτέ τα αναμμένα κεριά χωρίς επίβλεψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί να επηρεάσει η κλιματική αλλαγή άτομα με νευρολογικές παθήσεις;

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Η υπερβολική ζέστη οδηγεί σε συχνότερα καρδιακά επεισόδια

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.