Τεχνολογία

Smartphones πυρκαγιά: Αυξημένος κίνδυνος φωτιάς από κινητά τηλέφωνα με δεδομένα από τον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Αυξημένος κίνδυνος φωτιάς από κινητά τηλέφωνα με δεδομένα από τον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.

Τα τηλέφωνα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις αιτίες πυρκαγιών ανάμεσα στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με την Health Canada. Συγκεκριμένα τα smartphones καταλαμβάνουν πλέον την πρώτη θέση των ηλεκτρονικών συσκευών που προκαλούν πυρκαγιές. Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές να έχουν αναφερθεί από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο 2020. Υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές και tablet προσγειώθηκαν στην τρίτη θέση με 74 πυρκαγιές που αναφέρθηκαν, ενώ μόνο 34 πυρκαγιές αποδόθηκαν σε τηλεοράσεις.

Γιατί προκαλούνται τόσα ατυχήματα με smartphones;

Ο Doug MacKenzie, εν ενεργεία πυροσβέστης της Nova Scotia, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλλουν στις πυρκαγιές που αφορούν τηλέφωνα. “Θα μπορούσε να είναι ένα κατεστραμμένο καλώδιο που δεν έχει αντικατασταθεί”, είπε. “[Θα μπορούσε να είναι ένα τηλέφωνο] που έχει αφεθεί σε μια κουβέρτα αντί για ένα σκληρό γραφείο και να δημιουργήσει υπερθέρμανση ή απλώς οποιοδήποτε είδος ζημιάς στην ίδια την ηλεκτρική μονάδα. Είναι τόσο απλό όσο κάποιος χύνει ένα ποτήρι νερό πάνω της, [που θα μπορούσε] βραχυκυκλώστε το και προκαλέσετε φωτιά”. Οι ανακριτές πυρκαγιάς αναφέρουν επίσης ζημιές που προκλήθηκαν από συσκευές κινητών τηλεφώνων που δεν έχουν εγκριθεί από την Καναδική Ένωση Προτύπων.

Για παράδειγμα, η πυροσβεστική υπηρεσία στο Βόρειο Σίδνεϊ έχει σβήσει περίπου τέσσερις ή πέντε πυρκαγιές που σχετίζονται με συσκευές φόρτισης γνωστές ως power banks. “Είχαμε πολλές πυρκαγιές με κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων με καλώδια φόρτισης και με τα power banks”, δήλωσε ο Lloyd MacIntosh, επικεφαλής της πυροσβεστικής. Ο MacIntosh είπε ότι όταν πρόκειται για αξεσουάρ τηλεφώνου, δεν είναι πάντα σαφές εάν οι πυρκαγιές προκαλούνται από την ποιότητα της συσκευής ή τον τρόπο χρήσης τους.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνει οι καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα που έχουν ελεγχθεί από τον Καναδά και να διαβάζουν τις οδηγίες για σωστή χρήση. Το μέλλον είναι πιθανώς το έξυπνο σπίτι. Με βάση αυτό, τα επόμενα σπίτια τέτοια συμβάντα θα λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση. Δεν είναι μεγάλη ανησυχία αυτή τη στιγμή. Αλλά στο μέλλον με την ραγδαία αύξηση των έξυπνων συσκευών πρόκειται να πολλαπλασιαστούν οι εστίες κινδύνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

Η ψηφιακή τεχνολογία βελτιστοποιεί την εμπειρία των ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.