Τεχνολογία

Smartphones πυρκαγιά: Αυξημένος κίνδυνος φωτιάς από κινητά τηλέφωνα με δεδομένα από τον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Αυξημένος κίνδυνος φωτιάς από κινητά τηλέφωνα με δεδομένα από τον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.

Τα τηλέφωνα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις αιτίες πυρκαγιών ανάμεσα στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με την Health Canada. Συγκεκριμένα τα smartphones καταλαμβάνουν πλέον την πρώτη θέση των ηλεκτρονικών συσκευών που προκαλούν πυρκαγιές. Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές να έχουν αναφερθεί από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο 2020. Υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές και tablet προσγειώθηκαν στην τρίτη θέση με 74 πυρκαγιές που αναφέρθηκαν, ενώ μόνο 34 πυρκαγιές αποδόθηκαν σε τηλεοράσεις.

Γιατί προκαλούνται τόσα ατυχήματα με smartphones;

Ο Doug MacKenzie, εν ενεργεία πυροσβέστης της Nova Scotia, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλλουν στις πυρκαγιές που αφορούν τηλέφωνα. “Θα μπορούσε να είναι ένα κατεστραμμένο καλώδιο που δεν έχει αντικατασταθεί”, είπε. “[Θα μπορούσε να είναι ένα τηλέφωνο] που έχει αφεθεί σε μια κουβέρτα αντί για ένα σκληρό γραφείο και να δημιουργήσει υπερθέρμανση ή απλώς οποιοδήποτε είδος ζημιάς στην ίδια την ηλεκτρική μονάδα. Είναι τόσο απλό όσο κάποιος χύνει ένα ποτήρι νερό πάνω της, [που θα μπορούσε] βραχυκυκλώστε το και προκαλέσετε φωτιά”. Οι ανακριτές πυρκαγιάς αναφέρουν επίσης ζημιές που προκλήθηκαν από συσκευές κινητών τηλεφώνων που δεν έχουν εγκριθεί από την Καναδική Ένωση Προτύπων.

Για παράδειγμα, η πυροσβεστική υπηρεσία στο Βόρειο Σίδνεϊ έχει σβήσει περίπου τέσσερις ή πέντε πυρκαγιές που σχετίζονται με συσκευές φόρτισης γνωστές ως power banks. “Είχαμε πολλές πυρκαγιές με κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων με καλώδια φόρτισης και με τα power banks”, δήλωσε ο Lloyd MacIntosh, επικεφαλής της πυροσβεστικής. Ο MacIntosh είπε ότι όταν πρόκειται για αξεσουάρ τηλεφώνου, δεν είναι πάντα σαφές εάν οι πυρκαγιές προκαλούνται από την ποιότητα της συσκευής ή τον τρόπο χρήσης τους.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνει οι καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα που έχουν ελεγχθεί από τον Καναδά και να διαβάζουν τις οδηγίες για σωστή χρήση. Το μέλλον είναι πιθανώς το έξυπνο σπίτι. Με βάση αυτό, τα επόμενα σπίτια τέτοια συμβάντα θα λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση. Δεν είναι μεγάλη ανησυχία αυτή τη στιγμή. Αλλά στο μέλλον με την ραγδαία αύξηση των έξυπνων συσκευών πρόκειται να πολλαπλασιαστούν οι εστίες κινδύνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

Η ψηφιακή τεχνολογία βελτιστοποιεί την εμπειρία των ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.