Τεχνολογία

Femtech: Ακμάζει η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης ειδικά διαμορφωμένης για γυναίκες

Femtech: Ακμάζει η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης ειδικά διαμορφωμένης για γυναίκες

Femtech: Η παγκόσμια χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον κλάδο ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς.

Η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης προσαρμοσμένης στις γυναίκες είναι μια ακμάζουσα αγορά, με την παγκόσμια χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον κλάδο να ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά φέτος. Δεδομένου ότι οι γυναίκες αποτελούν το ήμισυ του πληθυσμού του κόσμου, ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς, Ωστόσο, είναι επίσης μια αγορά που ιστορικά δεν εξυπηρετείται και ειδικά στην Ασία. Επιδεινώνοντας το πρόβλημα, πολλές γυναίκες δεν έχουν επίγνωση των προβλημάτων υγείας τους.

Μια νέα εποχή τεχνολογικών καινοτομιών

Είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις γενικές θεραπείες υγείας που δεν λαμβάνουν υπόψη τις διαφορές των φύλων. Η Femtech αναφέρεται σε προϊόντα που χρησιμοποιούν τεχνολογία για τη βελτίωση της υγείας των γυναικών. Η υγεία των γυναικών συνήθως παρερμηνεύεται ως απλώς αναπαραγωγική υγεία. Αλλά το σχήμα του σώματος μιας γυναίκας και το σχήμα του σώματος ενός άνδρα είναι διαφορετικό. Ωστόσο, όταν μια γυναίκα πηγαίνει για χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου, λαμβάνει γενικά προσθετικά εμφυτεύματα που σχεδιάστηκαν από έναν άνδρα, έναν άνδρα και έναν άνδρα.

Σε χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι γυναίκες εμφανίζουν διαφορετικά συμπτώματα από τους άνδρες. Έτσι, σε μια εποχή ιατρικής ακριβείας και υγείας ακριβείας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι καιρός οι γυναίκες να λάβουν θεραπεία και φροντίδα με βάση το φύλο. Αυτό το κενό πρόσβασης είναι αυτό που οι επιχειρήσεις femtech ελπίζουν να γεφυρώσουν. Δύο παραδείγματα τέτοιας τεχνολογίας αποτελούν:

  • Η δημιουργία μιας πλατφόρμας τηλεϊατρικής που στοχεύει να κάνει την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή, βολική και διακριτική. Οι χρήστες μπορούν να κλείσουν διαδικτυακά ιατρικά ραντεβού και τα φάρμακα παραδίδονται εντός τεσσάρων ωρών – σε εξατομικευμένη και διακριτική συσκευασία.
  • Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πολλές τεχνολογικές λύσεις υγείας που αφορούν την εμμηνόπαυση. Έτσι, παρόλο που περίπου τα τρία τέταρτα των γυναικών θα εμφανίσουν συμπτώματα όπως εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις, πολλές μπορεί να μην γνωρίζουν αυτά τα σημάδια. Στόχος της femtech είναι να βελτιώσει τη διάγνωση, την ανίχνευση και την παρακολούθηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Προβλέψεις για το μέλλον

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις Femtech έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος, περισσότερο από 10 φορές τα 98 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν το 2011. Αναμένεται ότι τα έσοδα από τον τομέα της femtech θα φτάσουν τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2024, με ετήσια προβλεπόμενη ανάπτυξη 12,9%. Η Σιγκαπούρη είναι ο κόμβος femtech της περιοχής – με περισσότερες από τις μισές εταιρείες femtech στη Νοτιοανατολική Ασία να εδρεύουν εδώ. Η επέκταση στην περιοχή θα συνοδεύεται από μια νέα σειρά προκλήσεων και ευκαιριών. Οι εταιρείας θα κληθούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές προσδοκίες και πολιτισμικά πρότυπα και να προσαρμόσουν τη γλώσσα και το μάρκετινγκ ανάλογα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

Η ψηφιακή τεχνολογία βελτιστοποιεί την εμπειρία των ασθενών

Την ερχόμενη δεκαετία τα health tracking apps μεταμορφώνουν την υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

Το δικό σας τατουάζ μετρά το οξυγόνο σας;

Ιατρικά τατουάζ: Οι επιστήμονες δημιουργούν αισθητήρες που μοιάζουν με τατουάζ που αποκαλύπτουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα από το Πανεπιστήμιο Tufts.