Τεχνολογία

Femtech: Ακμάζει η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης ειδικά διαμορφωμένης για γυναίκες

Femtech: Ακμάζει η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης ειδικά διαμορφωμένης για γυναίκες

Femtech: Η παγκόσμια χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον κλάδο ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς.

Η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης προσαρμοσμένης στις γυναίκες είναι μια ακμάζουσα αγορά, με την παγκόσμια χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον κλάδο να ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά φέτος. Δεδομένου ότι οι γυναίκες αποτελούν το ήμισυ του πληθυσμού του κόσμου, ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς, Ωστόσο, είναι επίσης μια αγορά που ιστορικά δεν εξυπηρετείται και ειδικά στην Ασία. Επιδεινώνοντας το πρόβλημα, πολλές γυναίκες δεν έχουν επίγνωση των προβλημάτων υγείας τους.

Μια νέα εποχή τεχνολογικών καινοτομιών

Είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις γενικές θεραπείες υγείας που δεν λαμβάνουν υπόψη τις διαφορές των φύλων. Η Femtech αναφέρεται σε προϊόντα που χρησιμοποιούν τεχνολογία για τη βελτίωση της υγείας των γυναικών. Η υγεία των γυναικών συνήθως παρερμηνεύεται ως απλώς αναπαραγωγική υγεία. Αλλά το σχήμα του σώματος μιας γυναίκας και το σχήμα του σώματος ενός άνδρα είναι διαφορετικό. Ωστόσο, όταν μια γυναίκα πηγαίνει για χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου, λαμβάνει γενικά προσθετικά εμφυτεύματα που σχεδιάστηκαν από έναν άνδρα, έναν άνδρα και έναν άνδρα.

Σε χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι γυναίκες εμφανίζουν διαφορετικά συμπτώματα από τους άνδρες. Έτσι, σε μια εποχή ιατρικής ακριβείας και υγείας ακριβείας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι καιρός οι γυναίκες να λάβουν θεραπεία και φροντίδα με βάση το φύλο. Αυτό το κενό πρόσβασης είναι αυτό που οι επιχειρήσεις femtech ελπίζουν να γεφυρώσουν. Δύο παραδείγματα τέτοιας τεχνολογίας αποτελούν:

  • Η δημιουργία μιας πλατφόρμας τηλεϊατρικής που στοχεύει να κάνει την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή, βολική και διακριτική. Οι χρήστες μπορούν να κλείσουν διαδικτυακά ιατρικά ραντεβού και τα φάρμακα παραδίδονται εντός τεσσάρων ωρών – σε εξατομικευμένη και διακριτική συσκευασία.
  • Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πολλές τεχνολογικές λύσεις υγείας που αφορούν την εμμηνόπαυση. Έτσι, παρόλο που περίπου τα τρία τέταρτα των γυναικών θα εμφανίσουν συμπτώματα όπως εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις, πολλές μπορεί να μην γνωρίζουν αυτά τα σημάδια. Στόχος της femtech είναι να βελτιώσει τη διάγνωση, την ανίχνευση και την παρακολούθηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Προβλέψεις για το μέλλον

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις Femtech έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος, περισσότερο από 10 φορές τα 98 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν το 2011. Αναμένεται ότι τα έσοδα από τον τομέα της femtech θα φτάσουν τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2024, με ετήσια προβλεπόμενη ανάπτυξη 12,9%. Η Σιγκαπούρη είναι ο κόμβος femtech της περιοχής – με περισσότερες από τις μισές εταιρείες femtech στη Νοτιοανατολική Ασία να εδρεύουν εδώ. Η επέκταση στην περιοχή θα συνοδεύεται από μια νέα σειρά προκλήσεων και ευκαιριών. Οι εταιρείας θα κληθούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές προσδοκίες και πολιτισμικά πρότυπα και να προσαρμόσουν τη γλώσσα και το μάρκετινγκ ανάλογα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

Η ψηφιακή τεχνολογία βελτιστοποιεί την εμπειρία των ασθενών

Την ερχόμενη δεκαετία τα health tracking apps μεταμορφώνουν την υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.