Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Ρομπότ μεταμόσχευση: Τα ρομπότ θα μπορούσαν μια μέρα να κάνουν μεταμόσχευση κεφαλιού

Ρομπότ μεταμόσχευση: Τα ρομπότ θα μπορούσαν μια μέρα να κάνουν μεταμόσχευση κεφαλιού

Ρομπότ μεταμόσχευση: Μια startup εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια να χρησιμοποιήσει ρομπότ για να πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης κεφαλής εντός της επόμενης δεκαετίας.

Μια startup εταιρεία με επικεφαλής τον μοριακό βιολόγο Hashem Al-Ghaili με έδρα το Βερολίνο, ανακοίνωσε σχέδια να χρησιμοποιήσει ρομπότ για να πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης κεφαλής εντός της επόμενης δεκαετίας.

Αυτό το φιλόδοξο έργο ενσωματώνει προηγμένη ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη για την εκτέλεση σύνθετων διαδικασιών μεταμόσχευσης κεφαλιού και προσώπου. Η πρωτοβουλία στοχεύει σε σοβαρές ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των τελικών ασθενειών, νευροεκφυλιστικών ασθενειών, παράλυσης και πολλών άλλων. Πότε είναι η πρώτη επέμβαση που θα πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο;

Ο Al-Ghaili οραματίζεται ένα χρονοδιάγραμμα οκτώ ετών για την πρώτη χειρουργική επέμβαση. Πιστεύει ότι αυτή η περίοδος θα επιτρέψει την πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων και την ανάπτυξη τεχνολογιών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση σημαντικών ιατρικών προκλήσεων, ιδιαίτερα την αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού.

Το σύστημά του βρίσκεται ακόμη στην εννοιολογική φάση. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί ρομποτικά συστήματα υψηλής ταχύτητας για τη διατήρηση της κατάστασης του εγκεφάλου κατά τη διαδικασία μεταμόσχευσης. Αυτά τα ρομπότ αναμένεται να χειριστούν το λεπτό έργο της ακριβούς μεταμόσχευσης ενός κεφαλιού σε ένα συμβατό σώμα δότη.

Το σύστημα στοχεύει επίσης στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της αισθητικής εμφάνισης μέσω της μεταμόσχευσης προσώπου και τριχωτού της κεφαλής, χρησιμοποιώντας νεότερους ιστούς δότη για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου απόρριψης και τη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του ασθενούς.

Μια αξιοσημείωτη πτυχή του σχεδίου της συγκεκριμένης εταιρείας, είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή. Αυτή η τεχνολογία έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους ασθενείς να επικοινωνούν τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, να ελέγχουν συσκευές και να εκτελούν εργασίες ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας τις σκέψεις τους. Στόχος είναι η ενίσχυση της αυτονομίας και της ποιότητας ζωής των ασθενών μετά την επέμβαση.

Η δηλωμένη αποστολή της είναι να ωθήσει τα όρια της ανθρώπινης υγείας και ανάκαμψης εισάγοντας μεταμορφωτικές ιατρικές παρεμβάσεις. Η startup στοχεύει να φέρει επανάσταση στην ιατρική μεταμοσχεύσεων μέσω της ιδέας του συστήματος μεταμόσχευσης κεφαλής, που συνδυάζει προηγμένη ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη.

Ο απώτερος στόχος είναι να επιτραπεί σε άτομα που πάσχουν από σοβαρές ιατρικές παθήσεις να ζήσουν πλήρως λειτουργικές ζωές σε νέα, υγιή σώματα διατηρώντας παράλληλα τις γνωστικές τους δεξιότητες, τη συνείδηση και τις αναμνήσεις τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κινέζικη εταιρεία δημιουργεί ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να κάνει σχεδόν όλες τις ανθρώπινες εργασίες

Η Επανάσταση της Τεχνολογίας Υγείας στην Αγγειοπλαστική

Θεραπεία του καρκίνου του ήπατος με μικρορομπότ μαγνητικού πεδίου 

Ρομποτικές νευρικές μανσέτες βοηθούν σε μια σειρά νευρολογικών παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ταχεία ανίχνευση βακτηρίων σε παιδιατρικά δείγματα αίματος

"Στη συνέχεια, ελπίζουμε να κάνουμε μια προοπτική κλινική δοκιμή σε πολλαπλά κλινικά κέντρα και νοσοκομεία για να δοκιμάσουμε τη μέθοδό μας σε περισσότερους ασθενείς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνολογία σε περισσότερα νοσοκομεία και να έχουμε πιο ευρέως διαγνωστικά για βρέφη και παιδιά." είπε η Αραλάρ.

Μικρορομπότ με βάση τα φύκια στοχεύουν όγκους του πνεύμονα

Μικρορομπότ όγκοι: Το εργαστήριο Wang και η ερευνητική ομάδα Zhang στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έχουν αναπτύξει βιοϋβριδικά μικρορομπότ, μικρές ιατρικές συσκευές κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Βρήκαν το γονίδιο που προστατεύει από τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου 

Γονίδιο ύπνος: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται «DEC2» μπορεί να παρέχει φυσική προστασία από τις γνωστικές βλάβες και τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη στέρηση ύπνου.

Πώς η υγρή βιοψία εντοπίζει τον καρκίνο νωρίτερα από τις τυπικές μεθόδους;

Υγρή βιοψία: Προηγμένη στρατηγική μηχανικής μάθησης χρησιμοποιήθηκε για να ανιχνευτούν λεπτά μοτίβα στην αλληλουχία δεδομένων - μοτίβα που υποδηλώνουν καρκίνο από αυτά που υποδηλώνουν λάθη αλληλουχίας.

Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή στο σπίτι τεστ υπνικής άπνοιας

Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή τεστ υπνικής άπνοιας στο σπίτι

Υπνική άπνοια: Ερευνητές στο UNIST ανέπτυξαν μια καινοτόμο συσκευή σχεδιασμένη για την ακριβή διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone για την άνεση του σπιτιού.

Close Icon