Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Κινέζικη εταιρεία δημιουργεί ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να κάνει σχεδόν όλες τις ανθρώπινες εργασίες

Κινέζικη εταιρεία δημιουργεί ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να κάνει σχεδόν όλες τις ανθρώπινες εργασίες

Τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν την κοινωνία ανάλογα με τη χρήση τους.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν την κοινωνία ανάλογα με τη χρήση τους. Μερικά είναι φτιαγμένα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους ενώ άλλα είναι σχεδιασμένα για καταστροφή, δυστυχώς. Ωστόσο, το πιο πρόσφατο μηχάνημα αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός σύντροφος για τα νοικοκυριά. Μια πρωτοποριακή κινεζική εταιρεία αποκάλυψε το ανθρωποειδές ρομπότ S1 που αιχμαλώτισε γρήγορα το κοινό και ξεπέρασε τα τεχνολογικά όρια. Αυτή τη στιγμή, αυτό το ρομπότ κάνει κύματα με την εξαιρετική ταχύτητα και την ακρίβειά του. Φανταστείτε ένα ρομπότ που μπορεί να κινείται με απίστευτη ταχύτητα 32,8 ποδιών ανά δευτερόλεπτο ενώ διαχειρίζεται ένα ωφέλιμο φορτίο 22 λίβρες ανά βραχίονα. Αυτή είναι η εκπληκτική πραγματικότητα του S1.
Το S1 είναι σαν να βλέπεις έναν υπερήρωα σε δράση, αλλά αυτή η δημιουργία είναι κατασκευασμένη από σύρματα και μέταλλο. Οι ικανότητες του S1 δεν είναι απλώς εντυπωσιακές. σπάνε ρεκόρ. Αποδεικνύεται σε βίντεο, το ρομπότ επιδεικνύει την επιδεξιότητά του εκτελώντας εργασίες με τέτοια φινέτσα που μπορεί να ξυρίσει απαλά ένα αγγούρι, να ασχοληθεί με την τέχνη της καλλιγραφίας, να ανοίξει και να ρίξει κρασί, να γυρίσει ένα σάντουιτς σε ένα τηγάνι, ακόμη και να σιδερώσει και να διπλώσει τα ρούχα. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του S1 είναι η ικανότητά του να αναπαράγει ανθρώπινες κινήσεις με αξιοσημείωτη ακρίβεια. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα υπάρχοντα ρομπότ είναι ότι δεν είναι απλώς μια μηχανή. είναι ένας μαθητής, ένας μιμητής και ένας πιθανός πρωτοπόρος στον τομέα της ρομποτικής.
Παρόλα αυτά, το S1 εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητές του: Διαθέτει χαμηλότερο μισό; Μπορεί να περπατήσει ή είναι σχεδιασμένο να παραμένει ακίνητο; Αυτά τα αναπάντητα μυστήρια προσθέτουν στη γοητεία γύρω από αυτό το προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ. Οι ρίζες της εταιρείας που το δημιούργησε, είναι βαθιά ριζωμένες σε αξιόλογα ιδρύματα όπως το Tencent Robotics Laboratory, το Baidu και το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ. Ο ιδρυτής, Lai Jie, ηγήθηκε της ανάπτυξης του S1, το οποίο εξελίχθηκε σε διάστημα ενός έτους. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τα φιλόδοξα ταξίδια και τη δέσμευσή του για την προώθηση της τεχνολογίας AI και της ρομποτικής. Καθώς το S1 ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην αγορά αργότερα το 2024, ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Επανάσταση της Τεχνολογίας Υγείας στην Αγγειοπλαστική

Ρομποτικές νευρικές μανσέτες βοηθούν σε μια σειρά νευρολογικών παθήσεων

Ρομποτικές ιατρικές παρεμβάσεις και πώς βοηθούν ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο

Ποια είναι τα πιο σημαντικά ιατρικά τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ταχεία ανίχνευση βακτηρίων σε παιδιατρικά δείγματα αίματος

"Στη συνέχεια, ελπίζουμε να κάνουμε μια προοπτική κλινική δοκιμή σε πολλαπλά κλινικά κέντρα και νοσοκομεία για να δοκιμάσουμε τη μέθοδό μας σε περισσότερους ασθενείς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνολογία σε περισσότερα νοσοκομεία και να έχουμε πιο ευρέως διαγνωστικά για βρέφη και παιδιά." είπε η Αραλάρ.

Μικρορομπότ με βάση τα φύκια στοχεύουν όγκους του πνεύμονα

Μικρορομπότ όγκοι: Το εργαστήριο Wang και η ερευνητική ομάδα Zhang στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έχουν αναπτύξει βιοϋβριδικά μικρορομπότ, μικρές ιατρικές συσκευές κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Βρήκαν το γονίδιο που προστατεύει από τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου 

Γονίδιο ύπνος: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται «DEC2» μπορεί να παρέχει φυσική προστασία από τις γνωστικές βλάβες και τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη στέρηση ύπνου.

Πώς η υγρή βιοψία εντοπίζει τον καρκίνο νωρίτερα από τις τυπικές μεθόδους;

Υγρή βιοψία: Προηγμένη στρατηγική μηχανικής μάθησης χρησιμοποιήθηκε για να ανιχνευτούν λεπτά μοτίβα στην αλληλουχία δεδομένων - μοτίβα που υποδηλώνουν καρκίνο από αυτά που υποδηλώνουν λάθη αλληλουχίας.

Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή στο σπίτι τεστ υπνικής άπνοιας

Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή τεστ υπνικής άπνοιας στο σπίτι

Υπνική άπνοια: Ερευνητές στο UNIST ανέπτυξαν μια καινοτόμο συσκευή σχεδιασμένη για την ακριβή διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone για την άνεση του σπιτιού.

Close Icon