Τεχνολογία

Ransomware: Οι επιθέσεις σε οργανισμούς υγείας βρίσκονται σε άνοδο

Ransomware: Οι επιθέσεις σε οργανισμούς υγείας βρίσκονται σε άνοδο

Ransomware: Ο ετήσιος αριθμός επιθέσεων υπερδιπλασιάστηκε από 43 σε 91 από το 2016 έως το 2021, ενώ σημειώνεται ότι η παροχή υγείας διαταράχθηκε στο 44,4% των επιθέσεων ransomware.

Από το 2016 έως το 2021, σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων ransomware σε οργανισμούς παροχής υγειονομικής περίθαλψης, εκθέτοντας τις προσωπικές πληροφορίες υγείας (PHI) σχεδόν 42 εκατομμυρίων ασθενών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο JAMA Health Forum. Η Hannah T. Neprash, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, και οι συνεργάτες της ποσοτικοποίησαν τη συχνότητα και τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων ransomware σε οργανισμούς παροχής υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη βάση δεδομένων Tracking Healthcare Ransomware Events and Traits από το 2016 έως το 2021.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 374 επιθέσεις ransomware σε οργανισμούς παροχής υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ εξέθεσαν το PHI σχεδόν 42 εκατομμυρίων ασθενών από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2021. Ο ετήσιος αριθμός επιθέσεων υπερδιπλασιάστηκε από 43 σε 91 από το 2016 έως το 2021. Σημειώνεται μάλιστα ότι η παροχή υγείας διαταράχθηκε στο 44,4%των επιθέσεων ransomware. Οι συνήθεις διακοπές περιελάμβαναν:

  • χρόνο διακοπής του ηλεκτρονικού συστήματος,
  • ακυρώσεις προγραμματισμένης φροντίδας
  • και εκτροπή ασθενοφόρου (41,7, 10,2 και 4,3%, αντίστοιχα).

Οι επιθέσεις ransomware σε οργανισμούς παροχής υγείας επηρέασαν όλο και περισσότερο μεγάλους οργανισμούς με πολλαπλές εγκαταστάσεις από το 2016 έως το 2021, εξέθεσαν το PHI περισσότερων ασθενών και συσχετίστηκαν όλο και περισσότερο με καθυστερήσεις ή ακυρώσεις προγραμματισμένης φροντίδας.

“Καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δημιουργούν νομοθεσία που στοχεύει στην αντιμετώπιση της απειλής επιθέσεων ransomware σε πολλούς κλάδους, τους παροτρύνουμε να επικεντρωθούν στις συγκεκριμένες ανάγκες των οργανισμών παροχής υγειονομικής περίθαλψης, για τις οποίες οι λειτουργικές διακοπές μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα και την ασφάλεια της περίθαλψης ασθενών.” γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μέτρο της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης βοηθά τους ερευνητές να αναπτύξουν μοντέλα Al, βελτιώνοντας την ισότητα στην υγειονομική περίθαλψη

H Διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ στο healthweb.gr

Διαλειτουργικότητα στις πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης επιφέρει μεγάλες βελτιώσεις στη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξι αριθμοί προβλέπουν την απειλητική για τη ζωή COVID-19

Πιστεύουν επίσης ότι το μοντέλο τους έχει άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα που έχουν δει: την ευκολία χρήσης. Τα περισσότερα νοσοκομεία συλλέγουν ήδη και τα έξι σημεία δεδομένων για τους ασθενείς COVID-19. Η μόνη επιπλέον εργασία είναι η πληκτρολόγηση αυτών των έξι μεταβλητών στον τύπο -και η ομάδα μελέτης ελπίζει να το κάνει ακόμη πιο εύκολο.

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».