Τεχνολογία

Ψηφιακά βοηθήματα ασθενείς: Βοηθούν τη διαχείριση υγείας των ασθενών αλλά όχι τις νοσηλείες

Ψηφιακά βοηθήματα ασθενείς: Βοηθούν τη διαχείριση υγείας των ασθενών αλλά όχι τις νοσηλείες

Ψηφιακά βοηθήματα ασθενείς: Αν και βελτιώθηκε η διαχείριση υγείας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι παρεμβάσεις δεν μείωσαν σημαντικά το ποσοστό νοσηλειών σε άτομα με πολλαπλές χρόνιες παθήσεις.

Οι ψηφιακές παρεμβάσεις υγείας μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς να παρακολουθούν τον εαυτό τους και να διαχειρίζονται την υγεία τους καλύτερα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι παρεμβάσεις δεν μείωσαν σημαντικά το ποσοστό νοσηλειών σε άτομα με πολλαπλές χρόνιες παθήσεις. Η τυχαιοποιημένη μελέτη, που διεξήχθη στη Βρετανική Κολομβία, έδωσε σε ασθενείς με δύο ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις μια ψηφιακή παρέμβαση από νοσοκόμα πλήρους απασχόλησης με την υποστήριξη ενός διαιτολόγου και ενός ειδικού στην άσκηση. Οι ασθενείς ανέφεραν τα συμπτώματά τους και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής τους και τη συμμόρφωση με τα φάρμακα.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η ομάδα παρέμβασης είχε 56 νοσηλείες κατά τη διάρκεια της μελέτης, σε σύγκριση με 81 νοσηλείες στην ομάδα ελέγχου. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αυτή δεν ήταν μια στατιστική διαφορά μεταξύ των ομάδων αφού προσαρμόστηκαν για την ηλικία, το φύλο και τον αριθμό των χρόνιων παθήσεων. Η ομάδα παρέμβασης είχε επίσης 229 λιγότερες ημέρες νοσηλείας από τη συνήθη ομάδα φροντίδας. “Η παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα μια μη σημαντική μείωση κατά 30,9% των νοσηλειών για όλες τις αιτίες μαζί με βελτιώσεις στην αυτοδιαχείριση και την κοινωνική υποστήριξη. Το ποσοστό των συμμετεχόντων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και το ποσοστό που παρουσίασαν το σύνθετο αποτέλεσμα νοσηλείας για όλες τις αιτίες ή θανάτου ήταν σημαντικά χαμηλότερο μεταξύ των συμμετεχόντων που έλαβαν διαδικτυακή παρέμβαση CDM [διαχείριση χρόνιας νόσου] έναντι της συνήθους φροντίδας”, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η σημασία των ευρημάτων

Στη μελέτη συμμετείχαν 229 συμμετέχοντες με μέση ηλικία τα 70,5 έτη. Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων (61,6%) ήταν άνδρες. Για να συμπεριληφθούν, οι ασθενείς έπρεπε να έχουν δύο από αυτές τις καταστάσεις: διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, ισχαιμική καρδιοπάθεια, χρόνια νεφρική νόσο και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Επιλέχθηκαν ασθενείς από 71 κλινικές πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Βρετανική Κολομβία. Η μελέτη περιελάμβανε 116 ασθενείς στην ομάδα παρέμβασης και 113 στην ομάδα της συνήθους φροντίδας.

Ποιες εταιρείες βρίσκονται πίσω από την έρευνα

Η διαχείριση χρόνιων ασθενειών είναι ένας δημοφιλής τομέας εστίασης για τις εταιρείες ψηφιακής υγείας. Για παράδειγμα, το Livongo, το οποίο αγοράστηκε από την Teladoc για 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ξεκίνησε ως εργαλείο διαχείρισης του διαβήτη, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στον χώρο της χρόνιας φροντίδας. Άλλες καλά χρηματοδοτούμενες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Omada, Lark και Onduo, εργάζονται επίσης στον χώρο της χρόνιας φροντίδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 τάσεις ιατρικής τεχνολογίας που βελτιώνουν την υγεία

Οι εφαρμογές και τα online βοηθήματα βελτιώνουν την κατάθλιψη

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.