Τεχνολογία

Παιδικό άσθμα: Το μηχάνημα που εντοπίζει το άσθμα στην ηλικία των 3 ετών

Παιδικό άσθμα: Το μηχάνημα που εντοπίζει το άσθμα στην ηλικία των 3 ετών

Παιδικό άσθμα: Ερευνητές ανέπτυξαν και αξιολόγησαν τη χρήση ενός εργαλείου προσυμπτωματικού ελέγχου που βασίζεται στα συμπτώματα για την ανίχνευση παιδιών υψηλού κινδύνου για άσθμα στην ηλικία των 3 ετών

Το Εργαλείο Κινδύνου για παιδικό άσθμα μπορεί να εντοπίσει παιδιά υψηλού κινδύνου για άσθμα ήδη από την ηλικία των 3 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 6 Οκτωβρίου στο JAMA Network Open.

Άσθμα σε μικρή ηλικία

Η Myrtha E. Reyna, από το Hospital for Sick Children στο Τορόντο, και οι συνεργάτες της ανέπτυξαν και αξιολόγησαν τη χρήση ενός εργαλείου προσυμπτωματικού ελέγχου που βασίζεται στα συμπτώματα για την ανίχνευση παιδιών υψηλού κινδύνου για άσθμα στην ηλικία των 3 ετών, επίμονα συμπτώματα συριγμού στα 5 χρόνια και την υγεία βάρος φροντίδας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το CHART που εφαρμόστηκε στη Μελέτη CHILD στην ηλικία των 3 ετών ξεπέρασε τις αξιολογήσεις των γιατρών και τον τροποποιημένο Προγνωστικό Δείκτη Άσθματος στην πρόβλεψη επίμονου συριγμού (περιοχή κάτω από τη χαρακτηριστική καμπύλη λειτουργίας του δέκτη [AUROC], 0,94), διάγνωση άσθματος (AUROC, 0,73) , και χρήση υγειονομικής περίθαλψης (επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ή νοσηλεία για συριγμό ή άσθμα, AUROC, 0,70). Σε δύο σετ εξωτερικής επικύρωσης, το CHART είχε παρόμοια προγνωστική απόδοση για επίμονο συριγμό σε παιδιά ηλικίας 5 ετών (AUROC, 0,82) και σε ηλικία 7 ετών (AUROC, 0,87).

«Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το CHART μπορεί να ενσωματωθεί ως εργαλείο ρουτίνας προσυμπτωματικού ελέγχου σε χώρους πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να ενεργοποιήσει έγκαιρες πρωτοβουλίες θεραπείας και να προωθήσει την ενεργή παρακολούθηση της νόσου», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μη επεμβατικό τεστ μπορεί να εντοπίσει εύκολα το άσθμα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ένα απλό νέο εργαλείο επιτρέπει στους πρωτοβάθμιους φροντιστές να εντοπίζουν μικρά παιδιά με υψηλό κίνδυνο άσθματος

Η βαρϊατρική χειρουργική έχει θετικά αποτελέσματα σε έφηβους ασθενείς

Η αλλεργική ρινίτιδα οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα άσθματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακοίνωση του ΕΔΥΤΕ Α.Ε με το ιστορικό κυβερνοεπιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων

Η άμεση ή έμμεση αμφισβήτηση της αξιοπιστίας όσων υπεύθυνα εργάζονται για τη διάγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων κακόβουλων επιθέσεων, αντί για την καταδίκη όσων τις σχεδιάζουν και τις εκτελούν, θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγική και κινδυνεύουμε να τις ενθαρρύνουμε αντί να τις αποθαρρύνουμε με τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης.

Μπορούμε να παγώσουμε τους ανθρώπους για το μέλλον;

Κρυογονική κατάψυξη: Η πολύπλοκη αλληλεπίδραση της βιολογίας, της συνείδησης και της ταυτότητας δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή, και η κρυονική προσθέτει ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας σε αυτό το αίνιγμα.

Μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει τις σχολικές επιδόσεις των δυσλεξικών παιδιών;

Δυσλεξία: Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, τα παιδιά με δυσλεξία μπορούν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις ανάγνωσης και γραφής και να χτίσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.