Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Παιδικό άσθμα: Το μηχάνημα που εντοπίζει το άσθμα στην ηλικία των 3 ετών

Παιδικό άσθμα: Το μηχάνημα που εντοπίζει το άσθμα στην ηλικία των 3 ετών

Παιδικό άσθμα: Ερευνητές ανέπτυξαν και αξιολόγησαν τη χρήση ενός εργαλείου προσυμπτωματικού ελέγχου που βασίζεται στα συμπτώματα για την ανίχνευση παιδιών υψηλού κινδύνου για άσθμα στην ηλικία των 3 ετών

Το Εργαλείο Κινδύνου για παιδικό άσθμα μπορεί να εντοπίσει παιδιά υψηλού κινδύνου για άσθμα ήδη από την ηλικία των 3 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 6 Οκτωβρίου στο JAMA Network Open.

Άσθμα σε μικρή ηλικία

Η Myrtha E. Reyna, από το Hospital for Sick Children στο Τορόντο, και οι συνεργάτες της ανέπτυξαν και αξιολόγησαν τη χρήση ενός εργαλείου προσυμπτωματικού ελέγχου που βασίζεται στα συμπτώματα για την ανίχνευση παιδιών υψηλού κινδύνου για άσθμα στην ηλικία των 3 ετών, επίμονα συμπτώματα συριγμού στα 5 χρόνια και την υγεία βάρος φροντίδας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το CHART που εφαρμόστηκε στη Μελέτη CHILD στην ηλικία των 3 ετών ξεπέρασε τις αξιολογήσεις των γιατρών και τον τροποποιημένο Προγνωστικό Δείκτη Άσθματος στην πρόβλεψη επίμονου συριγμού (περιοχή κάτω από τη χαρακτηριστική καμπύλη λειτουργίας του δέκτη [AUROC], 0,94), διάγνωση άσθματος (AUROC, 0,73) , και χρήση υγειονομικής περίθαλψης (επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ή νοσηλεία για συριγμό ή άσθμα, AUROC, 0,70). Σε δύο σετ εξωτερικής επικύρωσης, το CHART είχε παρόμοια προγνωστική απόδοση για επίμονο συριγμό σε παιδιά ηλικίας 5 ετών (AUROC, 0,82) και σε ηλικία 7 ετών (AUROC, 0,87).

«Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το CHART μπορεί να ενσωματωθεί ως εργαλείο ρουτίνας προσυμπτωματικού ελέγχου σε χώρους πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να ενεργοποιήσει έγκαιρες πρωτοβουλίες θεραπείας και να προωθήσει την ενεργή παρακολούθηση της νόσου», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μη επεμβατικό τεστ μπορεί να εντοπίσει εύκολα το άσθμα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ένα απλό νέο εργαλείο επιτρέπει στους πρωτοβάθμιους φροντιστές να εντοπίζουν μικρά παιδιά με υψηλό κίνδυνο άσθματος

Η βαρϊατρική χειρουργική έχει θετικά αποτελέσματα σε έφηβους ασθενείς

Η αλλεργική ρινίτιδα οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα άσθματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέοι βιοδείκτες για νεφρικές παθήσεις με νεφρωσικό σύνδρομο

Υγεία νεφρού: Το νεφρωσικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης στα ούρα, συνδέεται με νεφρικές παθήσεις όπως η νόσος ελάχιστης αλλαγής, η πρωτοπαθής εστιακή τμηματική σπειραματοσκλήρωση και η μεμβρανώδης νεφροπάθεια.

Νέο χειρουργικό εργαλείο μετακινεί μικροσκοπικά βιοσωματίδια

Ρομποτική: Τα μέλη της ομάδας αναπτύσσουν μια μέθοδο μετακίνησης μικρών στόχων, όπως κύτταρα και φάρμακα, μέσα στο σώμα που δεν είναι επεμβατική. Αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος δεν απαιτεί κοπές.

Τι είναι ένα εικονικό τμήμα επειγόντων περιστατικών - Και πότε πρέπει να «επισκεφτείτε» ένα

Η καταλληλότητα διαφέρει μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων, οπότε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό τμήμα επειγόντων περιστατικών, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις στη δικαιοδοσία σας. Τα περισσότερα εικονικά τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι προσβάσιμα μέσω διαδικτύου, και ορισμένοι έχουν άμεσους αριθμούς τηλεφώνου.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει με τους εκ γενετής τυφλούς;

AI τυφλοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει τεράστιες δυνατότητες να φέρει επανάσταση στη ζωή των ατόμων που γεννιούνται τυφλά, ενισχύοντας την ανεξαρτησία, την προσβασιμότητα και τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Τα νοσοκομεία βλέπουν τις δυνατότητες στην εικονική νοσηλευτική, αλλά εξακολουθούν να μαθαίνουν πώς να τις χρησιμοποιούν

Τα νοσοκομεία του Τζέφερσον χρησιμοποιούν επίσης εικονικά σίτερ —τα κινητά καρότσια με οθόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών—αλλά δεν βοηθούν με φάρμακα, check-in ή εξιτήριο. Το περιστατικό στο νοσοκομείο Abington υπενθύμισε ότι οι ανάγκες κάθε ασθενούς είναι διαφορετικές και ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθεί κάθε ασθενής ασφαλής μπορεί να ποικίλλει, είπε η Mallozzi.

Close Icon