Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Οστεοπόρωση εξέταση: Μια γρήγορη εξέταση αίματος μπορεί να σας πει αν πάσχετε από οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση εξέταση: Μια γρήγορη εξέταση αίματος μπορεί να σας πει αν πάσχετε από οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση εξέταση: Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ασθένειες, η έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας για καλύτερα αποτελέσματα θεραπείας για την οστεοπόρωση.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ασθένειες, η έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας για καλύτερα αποτελέσματα θεραπείας για την οστεοπόρωση. Ωστόσο, οι τρέχουσες διαγνωστικές δοκιμές για την οστεοπόρωση, συμπεριλαμβανομένης της απορρόφησης ακτίνων Χ διπλής ενέργειας, δεν είναι αρκετά ευαίσθητες για να ανιχνεύσουν μία απώλεια ορυκτής πυκνότητας (BMD) έως ότου έχει ήδη συμβεί σημαντική βλάβη. Εδώ είναι τα καλά νέα!

Ερευνητές ανέπτυξαν έναν βιοαισθητήρα που θα μπορούσε να εντοπίσει άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση χρησιμοποιώντας ένα δείγμα αίματος με τρύπημα δακτύλου. Η φορητή συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με την οστεοπόρωση ή πολυμορφισμούς μεμονωμένων νουκλεοτιδίων (SNPs) σε δείγματα αίματος με τσίμπημα του δακτύλου. Η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα σε 15 λεπτά και είναι φθηνή. Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με την ηλικία και εμφανίζεται όταν η δημιουργία νέου οστού δεν συμβαδίζει με την απώλεια του παλιού οστού. Ως αποτέλεσμα, τα οστά γίνονται αδύναμα και εύθραυστα. Είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οστεοπόρωσης είναι: ηλικία, φύλο, οικογενειακό ιστορικό, διατροφή χαμηλή σε ασβέστιο και βιταμίνη D, μακροχρόνια χρήση ορισμένων φαρμάκων (γλυκοκορτικοειδών και ορισμένων αντισπασμωδικών), ανενεργός τρόπος ζωής, κάπνισμα τσιγάρων, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Πολλές φορές, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν οστεοπόρωση πριν εμφανίσουν κάταγμα. 

Τα πιο κοινά συμπτώματα της οστεοπόρωσης μεταγενέστερου σταδίου περιλαμβάνουν πόνο στην πλάτη ή στον αυχένα, απώλεια ύψους, σκυμμένη στάση και κατάγματα οστών. Μαζί με τη φαρμακευτική αγωγή, η θεραπεία της οστεοπόρωσης μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως άσκηση (ειδικά, σωματική δραστηριότητα και ασκήσεις με βάρος), υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D, περιορισμό του αλκοόλ και διακοπή του καπνίσματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόληψη της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση

Πόση βιταμίνη D και ασβέστιο χρειάζεστε πραγματικά κάθε μέρα για πιο δυνατά οστά;

Τι καλό κάνει το ασβέστιο στον οργανισμό;

Μπορεί η μοναξιά να επηρεάσει την υγεία των οστών στους άνδρες;

"Ρομποτικό χάπι" μπορεί να χορηγήσει με ασφάλεια ενέσιμο φάρμακο για την οστεοπόρωση, διαπιστώνει έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς δημιουργούνται νεφρικά οργανοειδή μέσα από ένα πολύπλοκο αγγειακό σύστημα;

Νεφρικά οργανοειδή: Η αναπαραγωγή του πολύπλοκου αγγειακού συστήματος του νεφρού, ενός ιστού με υψηλή διάχυση, στο εργαστήριο ήταν μια πρόκληση για τους επιστήμονες για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η τηλεοδήγηση θα μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των αυτοοδηγούμενων ταξί και των ανθρώπων

Τηλεοδήγηση: Η τηλεοδήγηση αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη ιδέα που θα μπορούσε ενδεχομένως να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πλήρως αυτόνομων οχημάτων και των ταξί που λειτουργούν από ανθρώπους

Μυϊκές παθήσεις: Μύες που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο αποκαλύπτουν τα μυστήριά τους

Μυϊκές παθήσεις: Προκαλούμενο από μια γενετική διαταραχή, το LGMD2B εμποδίζει το σώμα να δημιουργήσει μια πλήρως λειτουργική μορφή μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται δυσφερλίνη.

Smartphone με Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει εγκεφαλικό επεισόδιο σε δευτερόλεπτα σαρώνοντας πρόσωπα

Οι παραϊατρικοί μπορούν να σαρώσουν το πρόσωπο ενός ασθενούς χρησιμοποιώντας μια νέα εφαρμογή smartphone για να ανιχνεύσουν ένα εγκεφαλικό σε δευτερόλεπτα.

Close Icon