Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Οστεοπόρωση: Πρόληψη της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση

Οστεοπόρωση: Πρόληψη της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση

Οστεοπόρωση: Η υγεία των οστών συχνά μειώνεται για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Η υγεία των οστών συχνά μειώνεται για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Υπάρχουν τρόποι να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος, ωστόσο, με αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη βοήθεια των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Η Bailey Hanson της Sanford Health ασκεί το επάγγελμα της ιατρικής και προσφέρει ποικιλία γυναικείων υπηρεσιών υγείας στην κλινική Sanford Southpointe στο Fargo της Βόρειας Ντακότα. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, μιας ασθένειας που αποδυναμώνει τα οστά και επηρεάζει τις μισές γυναίκες άνω των 50 ετών.

Πώς η εμμηνόπαυση επηρεάζει την οστεοπόρωση;

Η εμμηνόπαυση επηρεάζει σημαντικά την υγεία των οστών για τις γυναίκες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες μπορούν να χάσουν έως και το 20% της οστικής τους πυκνότητας. Τα οστά είναι ένας τόσο δυναμικός ιστός – το σώμα μας διασπά συνεχώς το παλιό οστό και χτίζει νέο οστό.

Πριν από την εμμηνόπαυση, τα οιστρογόνα συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας. Χωρίς οιστρογόνα μετά την εμμηνόπαυση ο ρυθμός με τον οποίο διασπάται το οστό υπερβαίνει τον ρυθμό με τον οποίο αναδομείται το οστό. Αυτό θέτει τις γυναίκες σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάγματα σε σύγκριση με τους άνδρες. Σχεδόν το 75% όλων των καταγμάτων ισχίου συμβαίνουν σε γυναίκες.

Πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση;

Οι γυναίκες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της οστικής απώλειας μετά την εμμηνόπαυση με ασκήσεις που φέρνουν βάρος. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως γιόγκα, τάι τσι ή γρήγορο περπάτημα. Το να βεβαιωθείτε ότι η πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D είναι επαρκής μπορεί επίσης να βοηθήσει. Συνιστάται 1.200 mg ασβεστίου ημερησίως μόνο από τη διατροφή. Συνήθως συνιστάται επίσης 800-2.000 IU (διεθνής μονάδα) βιταμίνης D3.

Το αλκοόλ, το κάπνισμα και η μακροχρόνια χρήση στεροειδών μπορούν όλα να αυξήσουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Είναι σημαντικό να απέχετε από το κάπνισμα και να αποφεύγετε την υπερβολική χρήση αλκοόλ. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε από του στόματος στεροειδή ότι είναι ιατρικά απαραίτητο και ότι η υγεία των οστών σας παρακολουθείται στενά.

Πότε είναι ώρα να μιλήσετε με τον παροχό σας;

Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην ηλικία των 65 ετών για να κάνετε την πρώτη βασική σάρωση DEXA (οστική πυκνότητα). Εάν έχετε ιστορικό χρόνιας χρήσης στεροειδών, είστε καπνιστής, έχετε ιστορικό αλκοολισμού ή είχατε κάταγμα από πτώση από όρθια θέση ή λιγότερο μετά την εμμηνόπαυση, μιλήστε με τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης σχετικά με μια σάρωση DEXA το συντομότερο δυνατόν. ως 55 ετών.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η οστεοπόρωση είναι ασθένεια και προκαλεί σημαντικές συνέπειες εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Η συζήτηση με τον πάροχό σας για την υγεία των οστών πρέπει να είναι προτεραιότητα πολύ πριν το πρώτο σας κάταγμα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για όσες γυναίκες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση

Τι καλό κάνει το ασβέστιο στον οργανισμό;

Μπορεί η μοναξιά να επηρεάσει την υγεία των οστών στους άνδρες;

"Ρομποτικό χάπι" μπορεί να χορηγήσει με ασφάλεια ενέσιμο φάρμακο για την οστεοπόρωση, διαπιστώνει έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το μηνιγγίωμα να αντιμετωπιστεί με ακτινοθεραπεία;

Μινιγγίωμα ακτινοθεραπεία: Τα μηνιγγιώματα είναι γενικά βραδέως αναπτυσσόμενοι όγκοι που προέρχονται από τις μήνιγγες, τα προστατευτικά στρώματα που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Πώς πέφτει η γλυκοζυλιωμένη και γιατί είναι επικίνδυνη για το ζάχαρο 

Γλυκοζυλιωμένη: Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά υψηλά, όπως συμβαίνει στον μη ελεγχόμενο διαβήτη, περισσότερα μόρια γλυκόζης συνδέονται με την αιμοσφαιρίνη για να σχηματίσουν γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Παγκόσμια Ημέρα Λευκής 25 Ιουνίου - Πρόεδρος της ΕΔΑΕ :Έχουν αναπτυχθεί και εγκριθεί νέες καινοτόμες θεραπείες

Η 25η Ιουνίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τη λεύκη, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και στην αποδοχή και αποστιγματοποίησή της. Στην Ευρώπη, ο επιπολασμός της λεύκης εκτιμάται στο 1%1, ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 100.000 ασθενείς. H λεύκη είναι μια χρόνια, επίκτητη δερματική […]

Γιατί η διαστολή των ματιών μας μειώνεται με την ηλικία;

Όραση: Ο κακός φωτισμός ή οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα των ηλικιωμένων να αντιδρούν στην καθημερινή ζωή, με αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στον ρυθμό ύπνου-εγρήγορσης. 

Close Icon