Τεχνολογία

Ολική αναισθησία: Οι αναισθησιολόγοι δεν αναφέρουν με ακρίβεια την ώρα έναρξης της αναισθησίας

Ολική αναισθησία: Οι αναισθησιολόγοι δεν αναφέρουν με ακρίβεια την ώρα έναρξης της αναισθησίας

Ολική αναισθησία: Οι περισσότερες περιπτώσεις χειρουργείου (OR) δεν τεκμηριώνουν σωστά τον χρόνο έναρξης της αναισθησίας (AST), με αποτέλεσμα χιλιάδες δολάρια να χάνονται από τα έσοδα των νοσοκομείων.

Οι περισσότερες περιπτώσεις χειρουργείου (OR) δεν τεκμηριώνουν σωστά τον χρόνο έναρξης της αναισθησίας (AST), με αποτέλεσμα χιλιάδες δολάρια σε χαμένα έσοδα για τα νοσοκομεία, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στην American Society of Anesthesiologists ADVANCE 2023, Anesthesiology Business Event, που πραγματοποιήθηκε από 27 έως 29 Ιανουαρίου στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Αναισθησία

Ο Nicholas Volpe Jr., M.D., από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο, και οι συνεργάτες του σημειώνουν ότι το AST ξεκινά όταν ο αναισθησιολόγος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον ασθενή στις προεγχειρητικές περιοχές, αλλά μπορεί να τεκμηριωθεί μόνο όταν ο πάροχος φτάσει στο OR, με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος μεταξύ του πραγματικού AST και του τεκμηριωμένου AST. Οι συγγραφείς ανέλυσαν τα ποσοστά και το κόστος της ακατάλληλης τεκμηρίωσης AST. Μια διορθωμένη τιμή AST υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας χρόνο στο δωμάτιο (IRT) − AST + 120 δευτερόλεπτα. Θεωρήθηκαν 15 λεπτά ανά μονάδα χρόνου αναισθησίας (ATU) και τα χαμένα έσοδα υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας έναν συντελεστή μετατροπής 70 $ ανά ATU.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από όλες τις περιπτώσεις OR που συνέβησαν μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2021 και 31ης Οκτωβρίου 2022, το 68,74 τοις εκατό είχαν τεκμηριωθεί AST μετά την IRT. Χρησιμοποιώντας τη διορθωμένη τιμή AST, αυτό μεταφράστηκε σε 136.858,19 λεπτά χαμένου χρόνου αναισθησίας και 9.123,88 χαμένες ATU, που αντιστοιχούν σε 638.671,57 $ χαμένων εσόδων για το νοσοκομείο.

«Αυτές οι φαινομενικά μικρές ανακρίβειες του καταγεγραμμένου AST μπορεί να κοστίσουν στα ιατρικά κέντρα και τις πρακτικές αναισθησίας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε χαμένα έσοδα», δήλωσε ο Volpe σε δήλωση. “Υποπτευόμαστε ότι οι περισσότεροι αναισθησιολόγοι αγνοούν ότι δεν καταγράφουν το AST με ακρίβεια. Δεν είναι αποτέλεσμα αμέλειας, αλλά αντικατοπτρίζει ότι η ροή εργασίας δεν έχει βελτιστοποιηθεί για ακρίβεια.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πλευρεκτομή

Οι δίσκοι συρίγγων με χρωματική κωδικοποίηση μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των λαθών στη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με μελέτη

Νέες οδηγίες για την αποφυγή του ιατρικού λάθους για όλες τις ειδικότητες υγειονομικών

Πώς λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες στη θεραπεία των κιρσών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα