Τεχνολογία

Ωάρια σπέρμα: Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (

Στη σημερινή εποχή, όταν πολλά ζευγάρια αναβάλλουν την εγκυμοσύνη μέχρι να είναι οικονομικά, συναισθηματικά και ψυχικά έτοιμα να γίνουν γονείς, διαδικασίες όπως η κατάψυξη ωαρίων γίνονται εξαιρετικά χρήσιμες. Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (ART) . Υπάρχει παρόμοια διαδικασία για τα αρσενικά; Είναι δυνατόν να παγώσουν και το σπέρμα τους;

Εξηγώντας την προοπτική διατήρησης/κατάψυξης του σπέρματος, η Δρ Tanaya — η οποία είναι δημοφιλής ως «Dr Cuterus» στο Instagram — εξήγησε ότι οι άνδρες παράγουν σπέρματα όλη την ώρα. “Στην πραγματικότητα, κατά μέσο όρο, οι άνδρες παράγουν 1.500 σπερματοζωάρια το δευτερόλεπτο. Ένα άλλο σημαντικό και ενδιαφέρον γεγονός που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι εφόσον οι άνδρες συνεχίζουν να παράγουν σπέρμα όλη την ώρα, ο αντίκτυπος της ηλικίας στη γονιμότητά τους δεν είναι τόσο δραματικός”. Ο γιατρός πρόσθεσε ότι αν είσαι γυναίκα στα 30 σου, αυτή είναι η στιγμή να προγραμματίσεις τη γονιμότητά σου . «Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να είσαι γρήγορος και να προγραμματίσεις την οικογένειά σου, γιατί όσο μεγαλώνεις, ειδικά μετά τα 30 και τα μέσα των 30, η γονιμότητά σου μειώνεται δραματικά. Δεν είναι το ίδιο για τους άντρες και κάνουν το φρέσκο ​​σπέρμα μέχρι το παλιό τους. ηλικία.” Συνέχισε λέγοντας ότι όσο μεγαλύτερος είναι ένας άντρας, τόσο χαμηλότερη θα είναι η ποιότητα του σπέρματός του. «Εάν είστε μεγαλύτερος πατέρας, μπορεί να έχετε παιδιά με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη και διαταραχών του φάσματος του αυτισμού », προειδοποίησε ο γιατρός.

Ο ειδικός, ωστόσο, δήλωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να ωφεληθούν από την κατάψυξη του σπέρματός τους, όπως άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου ή χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να βλάψει το σπέρμα. άτομα που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. άτομα που πρόκειται να υποβληθούν σε βαζεκτομή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στις ασθένειες των αυτιών;

Meta AI: Πώς αποκωδικοποιεί την ομιλία από την εγκεφαλική δραστηριότητα;

Μπορείτε να "ακούσετε" το έμβρυο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξέταση αίματος προβλέπει τη λειτουργική έκβαση μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το BD-tau λειτουργεί ως βιοδείκτης για τις περισσότερες υποομάδες ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική κλινική εφαρμογή.

Πώς να αποφύγουν τα νοσοκομεία την αποτυχία στην υιοθέτηση νέας τεχνολογίας;

Πολλά από τα ψηφιακά εργαλεία που υιοθετούν τα νοσοκομεία επικεντρώνονται στον εξορθολογισμό των ροών εργασίας για τους υπαλλήλους τους ή στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών. 

Singles in America: Πώς να σπάσετε τον πάγο στα ραντεβού με AI

Singles in America: Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ραντεβού με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε πρώιμα στάδια, με μόλις το 6% όλων των ανύπαντρων και το 14% των ατόμων που βγαίνουν ραντεβού στο διαδίκτυο να λένε ότι έχουν πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τη ζωή τους. 

Eμπορικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης έχει μέτρια επιτυχία στην πρόβλεψη νεφρικής βλάβης που σχετίζεται με νοσηλεία

«Ο εντοπισμός του κινδύνου HA-AKI με προγνωστικά μοντέλα θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη κλινικών αποφάσεων, όπως η προειδοποίηση των παρόχων να μην παραγγείλουν νεφροτοξικά φάρμακα, αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη πριν από την κλινική εφαρμογή»