Τεχνολογία

Novartis Όραση: Nέα τεχνολογική μέθοδος για ασθενείς με οφθαλμικά προβλήματα

Novartis Όραση: Nέα τεχνολογική μέθοδος για ασθενείς με οφθαλμικά προβλήματα

Novartis Όραση: Nέα τεχνολογική μέθοδος για ασθενείς με οφθαλμικά προβλήματα. H Novartis θέλει να βοηθήσει τους ασθενείς να ξεπεράσουν τα εμπόδια της όρασης με μία εξειδικευμένη θεραπεία οφθαλμικών ασθενειών με τη συμβολή ενός νέου ψηφιακού εργαλείου.

Η Ελβετική κατασκευάστρια φαρμάκων συνεργάστηκε με εταιρεία εφαρμογών διαχείρισης νόσων  για να δημιουργήσει μια λειτουργική μονάδα προσκόλλησης και εκπαίδευσης εντός της εφαρμογής My therapy, ειδικά για ασθενείς με υγρή εκφύλιση ωχράς κηλίδας (AMD) που σχετίζεται με την ηλικία. Με τίτλο “See what’s next“, το νέο χαρακτηριστικό περιλαμβάνει πληροφορίες και πόρους για να βοηθήσει τους ασθενείς να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα την κατάστασή τους.

Η Novartis αρχικά προσέγγισε τον έξυπνο ασθενή όταν παρατήρησε ένα μοτίβο ασθενών οι οποίοι θα έρχονταν για μία ή δύο ενέσεις της θεραπείας του αντιαγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα Beovu, αλλά δεν θα επέστρεφαν. Οποιοσδήποτε ασθενής με AMD μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενότητα με ένα σύνδεσμο από τον οφθαλμίατρό του. Το “See what’s next” είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στην Ιταλία και την Ισπανία, με σχέδια για επέκταση στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές.

Αν και το προφανές αποτρεπτικό αποτέλεσμα της θεραπείας με Beovu AMD είναι ένα τρύπημα του ματιού για τη χορήγηση του φαρμάκου, άλλα λιγότερο εμφανή εμπόδια περιλαμβάνουν έλλειψη κατανόησης και εκπαίδευσης. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ειδικών αμφιβληστροειδούς στην AMD και συνεπώς έλλειψη εκπαίδευσης σχετικά με την ασθένεια, ανέφερε ο CEO του έξυπνου ασθενούς Sebastian Gaede. O Gaede εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι η Novartis ήθελε η πλατφόρμα να μην επικεντρωθεί μόνο στα προϊόντα της, αλλά να γίνει ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για όλους όσους ζουν με την AMD. Άλλες θεραπείες για υγρή AMD περιλαμβάνουν την Eylea της Regeneron, την κύρια ανταγωνίστρια της Novartis.

Η εφαρμογή “Η θεραπεία μου” είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή διαχείρισης νόσων φαρμάκων με συνεργάτες συμπεριλαμβανομένων των: Novartis, Pfizer και Merck. Στόχος της εφαρμογής είναι να προσφέρει μια θέση για όλες τις ανάγκες υγείας ενός ασθενούς σε πολλαπλές θεραπείες και συνθήκες, δήλωσε η Gaede.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανδημία: Όταν η χειραψία έγινε παρελθόν

DEMO ΑΒΕΕ: Δύο αργυρά βραβεία απέσπασε στα Manufacturing Awards 2020

Με ποια κριτήρια θα κοστολογείται το εμβόλιο για κάθε χώρα

Τροφές για απώλεια βάρους με πολλή βιταμίνη C

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρήση ρομποτικού ώμου για την ανάπτυξη νέου ιστού τένοντα

Ρομποτική: Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες της ιατρικής διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης κυττάρων ινοβλαστών για την ανάπτυξη ανθρώπινου ιστού που μπορεί να αντικαταστήσει τον ιστό που έχει χαθεί ή έχει καταστραφεί σε ανθρώπους ασθενείς.

Το μέλλον της τηλε-υγείας στην μετά-COVID εποχή

Κορωνοϊός τηλεϊατρική: Η εξάπλωση του COVID-19 υπήρξε μια σημαντική πρόκληση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί αντιμετώπισαν έναν άνευ προηγουμένου φόρτο εργασίας και η εξάρτηση από ψηφιακές λύσεις έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς η ψηφιακή ιατρική, η ιατρική παρακολούθηση και η τηλεϊατρική έδωσαν λύση στην πανδημία COVID και πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά την πανδημία.

Νέα τεχνολογία δίνει πλήρη εικόνα των δικτύων του εγκεφάλου

Απεικόνιση εγκεφάλου: Ερευνητές στο Ινστιτούτο Francis Crick ανέπτυξαν μια τεχνική απεικόνισης για να συλλάβουν πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφαλικού ιστού σε υποκυτταρικό επίπεδο - μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου, ενώ ταυτόχρονα συλλαμβάνουν πληροφορίες για το περιβάλλον. 

Αλγόριθμος ΤΝ για την αξιολόγηση data ψηφιακής παθολογίας

Ψηφιακή παθολογία: Eρευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSM) ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζεται σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται εκμάθηση αναπαράστασης για την ταξινόμηση του υποτύπου καρκίνου του πνεύμονα με βάση εικόνες ιστού πνεύμονα από όγκους που έχουν αφαιρεθεί.

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.