Τεχνολογία

Novartis Όραση: Nέα τεχνολογική μέθοδος για ασθενείς με οφθαλμικά προβλήματα

Novartis Όραση: Nέα τεχνολογική μέθοδος για ασθενείς με οφθαλμικά προβλήματα

Novartis Όραση: Nέα τεχνολογική μέθοδος για ασθενείς με οφθαλμικά προβλήματα. H Novartis θέλει να βοηθήσει τους ασθενείς να ξεπεράσουν τα εμπόδια της όρασης με μία εξειδικευμένη θεραπεία οφθαλμικών ασθενειών με τη συμβολή ενός νέου ψηφιακού εργαλείου.

Η Ελβετική κατασκευάστρια φαρμάκων συνεργάστηκε με εταιρεία εφαρμογών διαχείρισης νόσων  για να δημιουργήσει μια λειτουργική μονάδα προσκόλλησης και εκπαίδευσης εντός της εφαρμογής My therapy, ειδικά για ασθενείς με υγρή εκφύλιση ωχράς κηλίδας (AMD) που σχετίζεται με την ηλικία. Με τίτλο “See what’s next“, το νέο χαρακτηριστικό περιλαμβάνει πληροφορίες και πόρους για να βοηθήσει τους ασθενείς να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα την κατάστασή τους.

Η Novartis αρχικά προσέγγισε τον έξυπνο ασθενή όταν παρατήρησε ένα μοτίβο ασθενών οι οποίοι θα έρχονταν για μία ή δύο ενέσεις της θεραπείας του αντιαγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα Beovu, αλλά δεν θα επέστρεφαν. Οποιοσδήποτε ασθενής με AMD μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενότητα με ένα σύνδεσμο από τον οφθαλμίατρό του. Το “See what’s next” είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στην Ιταλία και την Ισπανία, με σχέδια για επέκταση στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές.

Αν και το προφανές αποτρεπτικό αποτέλεσμα της θεραπείας με Beovu AMD είναι ένα τρύπημα του ματιού για τη χορήγηση του φαρμάκου, άλλα λιγότερο εμφανή εμπόδια περιλαμβάνουν έλλειψη κατανόησης και εκπαίδευσης. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ειδικών αμφιβληστροειδούς στην AMD και συνεπώς έλλειψη εκπαίδευσης σχετικά με την ασθένεια, ανέφερε ο CEO του έξυπνου ασθενούς Sebastian Gaede. O Gaede εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι η Novartis ήθελε η πλατφόρμα να μην επικεντρωθεί μόνο στα προϊόντα της, αλλά να γίνει ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για όλους όσους ζουν με την AMD. Άλλες θεραπείες για υγρή AMD περιλαμβάνουν την Eylea της Regeneron, την κύρια ανταγωνίστρια της Novartis.

Η εφαρμογή “Η θεραπεία μου” είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή διαχείρισης νόσων φαρμάκων με συνεργάτες συμπεριλαμβανομένων των: Novartis, Pfizer και Merck. Στόχος της εφαρμογής είναι να προσφέρει μια θέση για όλες τις ανάγκες υγείας ενός ασθενούς σε πολλαπλές θεραπείες και συνθήκες, δήλωσε η Gaede.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανδημία: Όταν η χειραψία έγινε παρελθόν

DEMO ΑΒΕΕ: Δύο αργυρά βραβεία απέσπασε στα Manufacturing Awards 2020

Με ποια κριτήρια θα κοστολογείται το εμβόλιο για κάθε χώρα

Τροφές για απώλεια βάρους με πολλή βιταμίνη C

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε τύποι καρδιακής ανεπάρκειας εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Η ερευνητική ομάδα εκπαίδευσε τα εργαλεία μηχανικής μάθησης σε τμήματα των δεδομένων και, αφού είχαν επιλέξει τους πιο ισχυρούς υποτύπους, επικύρωσαν αυτές τις ομαδοποιήσεις χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό σύνολο δεδομένων.

Η παγκόσμια αγορά fitness θα φτάσει τα $16,47 δις. το 2027

Γυμναστική: Ο κλάδος του εξοπλισμού γυμναστικής διέρχεται από έναν εντυπωσιακό μετασχηματισμό που καθοδηγείται από την έντονη εστίαση στην καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Neuralink: Ο Έλον Μασκ κέρδισε την έγκριση των ΗΠΑ για μελέτη σε ανθρώπους

Neuralink: Η εταιρεία παραγωγής τσιπ εγκεφάλου του Έλον Μασκ λέει ότι έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους.

Αυξάνονται τα ποσοστά των ασθενών που χρησιμοποιούν την ψηφιακή περίθαλψη

Τηλεϋγεία: Τα ευρήματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν την αυξανόμενη σημασία των πυλών ασθενών στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης και την ανάγκη για δίκαιη πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες.