Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Νέα εφεύρεση που θα μπορούσε να χαρτογραφήσει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου

Νέα εφεύρεση που θα μπορούσε να χαρτογραφήσει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου

Ο Δρ. Rashad Richey, καθηγητής Φυσικής στο Παρίσι, έλαβε πρόσφατα προσωρινό καθεστώς διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη νέα του εφεύρεση, τη Συσκευή Νευρολογικής Εγκεφαλικής Παραγωγής.

Ο Δρ. Rashad Richey, καθηγητής Φυσικής στο Παρίσι, έλαβε πρόσφατα προσωρινό καθεστώς διπλώματος ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για τη νέα του εφεύρεση, τη Συσκευή Νευρολογικής Εγκεφαλικής Παραγωγής. Αυτή η εφεύρεση έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην ιατρική κοινότητα ως μία από τις πιο σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων. Η συσκευή, που θα αρχίσει κλινικές δοκιμές μέσα στο 2024, επιδιώκει να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ, με στόχο να αντιστρέψει τις επιπτώσεις της νόσου και να ενισχύσει τις γνωστικές λειτουργίες. Σήμερα, το Αλτσχάιμερ δεν έχει γνωστή ιατρική θεραπεία.

Κατά την κεντρική του ομιλία στο Συνέδριο της Εθνικής Εταιρείας Μαύρων Φυσικών του 2023 στο Νόξβιλ του Τενεσί, ο Δρ. Richey τόνισε ότι η κβαντική φυσική είναι το κλειδί για μελλοντικές ιατρικές ανακαλύψεις, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του ότι μπορεί να φέρει επανάσταση στην προσέγγισή μας στην υγεία και τις ασθένειες. Αυτή η άποψη αναδεικνύει την προσέγγισή του στη φυσική και τις νευροεπιστήμες, καθιστώντας τον έναν ανερχόμενο ηγέτη στην επιστημονική κοινότητα και ήδη καθιερωμένο ηγέτη στον χώρο των κοινωνικών επιστημών.

Επί του παρόντος, ο Δρ. Richey είναι εγγεγραμμένος σε μεταπτυχιακές σπουδές επιστήμης στο Dartmouth College, ένα από τα οκτώ ιδρύματα της Ivy League. Είναι κάτοχος πολλαπλών προχωρημένων πτυχίων, συμπεριλαμβανομένου διδακτορικού στη μεταρρύθμιση της ομοσπονδιακής πολιτικής από το Πανεπιστήμιο Clark Atlanta, Διδάκτωρ Νομικής στο Μεταναστευτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Azteca, και Διδάκτωρ Νομικής (JD) από το Πανεπιστήμιο της Αναγέννησης. Έχει επίσης Master of Science στις Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού, Master of Science στη Φυσική της Αγρονομίας από το University of Renaissance d’Haiti, και MBA από το Πανεπιστήμιο Beulah Heights. Έχει δημοσιεύσει έρευνες στους τομείς της επιστήμης, της πολιτικής και των κοινωνικών επιστημών.

Εκτός από τις σπουδές του στο Dartmouth, ο Δρ. Richey είναι επίσης διδακτορικός φοιτητής ερευνητής κβαντικής φυσικής στο Παρίσι Graduate School – Innovative Knowledge Institute. Το PGS είναι εγγεγραμμένο στο Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας και έχει διαπιστευτεί από το Bureau de Certification International και την Qualiopi. Λειτουργεί σύμφωνα με τον Γαλλικό Κώδικα και προσφέρει βραβεία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ακαδημαϊκοί εταίροι του PGS περιλαμβάνουν το Accord Ecole de Langues, το Πανεπιστήμιο της Λιβερίας, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Αντιτρομοκρατίας και το SMS Higher Education Group. Το PGS είναι μέλος του ACUNS (Academic Council on the United Nations System).

Το ενδιαφέρον του Δρ. Richey για την ανθρώπινη γνώση και την πολυπλοκότητά της είναι βαθιά προσωπικό. «Το να βλέπω τη γιαγιά μου να παλεύει με τη μνήμη και την επίγνωσή της είχε βαθιά επίδραση», λέει. «Ηταν μια ψυχή που τη φρόντιζε, και το να τη βλέπω παρούσα αλλά απούσα ήταν απογοητευτικό. Η αποδοχή ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για να τη βοηθήσουμε ήταν κάτι με το οποίο δεν μπορούσα ποτέ να συμβιβαστώ».

Αυτή η εμπειρία ζωής ενέπνευσε την περιέργεια και την αποφασιστικότητα του, που αργότερα θα τον οδηγούσαν στην τελευταία του επιστημονική προσπάθεια. Καθώς ο Δρ. Richey προετοιμάζεται για τις δοκιμές, το όραμά του για το μέλλον παραμένει σαφές. «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ελπίζουμε όχι μόνο να καταπολεμήσουμε το Αλτσχάιμερ, αλλά και να προσφέρουμε νέα ελπίδα σε όσους πίστευαν ότι η διάγνωσή τους ήταν μια τελική ετυμηγορία», αναφέρει. Αυτός ο συνδυασμός αισιοδοξίας και επιστημονικής αυστηρότητας καθιστά το έργο του Δρ. Richey ξεχωριστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μετά από 180 χρόνια, νέες ενδείξεις αποκαλύπτουν πώς λειτουργεί η γενική αναισθησία στον εγκέφαλο

Πώς λειτουργεί η γενική αναισθησία στον εγκέφαλο;

Η προσκόλληση στην εφηβεία προβλέπει πώς ανταποκρίνεται ο εγκέφαλος στο φυσικό άγγιγμα στην ενήλικη ζωή

Πώς ο εγκέφαλος μετατρέπει τους ήχους σε πράξεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ταχεία ανίχνευση βακτηρίων σε παιδιατρικά δείγματα αίματος

"Στη συνέχεια, ελπίζουμε να κάνουμε μια προοπτική κλινική δοκιμή σε πολλαπλά κλινικά κέντρα και νοσοκομεία για να δοκιμάσουμε τη μέθοδό μας σε περισσότερους ασθενείς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνολογία σε περισσότερα νοσοκομεία και να έχουμε πιο ευρέως διαγνωστικά για βρέφη και παιδιά." είπε η Αραλάρ.

Μικρορομπότ με βάση τα φύκια στοχεύουν όγκους του πνεύμονα

Μικρορομπότ όγκοι: Το εργαστήριο Wang και η ερευνητική ομάδα Zhang στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έχουν αναπτύξει βιοϋβριδικά μικρορομπότ, μικρές ιατρικές συσκευές κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Βρήκαν το γονίδιο που προστατεύει από τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου 

Γονίδιο ύπνος: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται «DEC2» μπορεί να παρέχει φυσική προστασία από τις γνωστικές βλάβες και τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη στέρηση ύπνου.

Πώς η υγρή βιοψία εντοπίζει τον καρκίνο νωρίτερα από τις τυπικές μεθόδους;

Υγρή βιοψία: Προηγμένη στρατηγική μηχανικής μάθησης χρησιμοποιήθηκε για να ανιχνευτούν λεπτά μοτίβα στην αλληλουχία δεδομένων - μοτίβα που υποδηλώνουν καρκίνο από αυτά που υποδηλώνουν λάθη αλληλουχίας.

Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή στο σπίτι τεστ υπνικής άπνοιας

Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή τεστ υπνικής άπνοιας στο σπίτι

Υπνική άπνοια: Ερευνητές στο UNIST ανέπτυξαν μια καινοτόμο συσκευή σχεδιασμένη για την ακριβή διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone για την άνεση του σπιτιού.

Close Icon