Τεχνολογία

Κυβερνοεπιθέσεις: Τα συστήματα πληροφοριών στον Καναδά δέχονται επίθεση

Κυβερνοεπιθέσεις: Τα συστήματα πληροφοριών στον Καναδά δέχονται επίθεση

Κυβερνοεπιθέσεις: Οι οργανισμοί υγείας, οι πρακτικές και οι μεμονωμένοι κλινικοί γιατροί πρέπει να υιοθετήσουν μια προληπτική προσέγγιση για τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειάς τους

Οι κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν συστήματα πληροφοριών υγείας μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά και άγχος, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος αυτών των συμβάντων, γράφουν οι συγγραφείς στο CMAJ (Canadian Medical Association Journal).

«Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, λίγη πρόληψη αξίζει ένα terabyte θεραπείας», γράφει ο Vinyas Harish, υποψήφιος MD/PhD στην Ιατρική Σχολή Temerty του Πανεπιστημίου του Τορόντο, με συν-συγγραφείς, σε ένα άρθρο που περιγράφει τον αντίκτυπο των κυβερνοεπιθέσεων στην υγεία του Καναδά. πληροφοριακά συστήματα και πώς οι κλινικοί γιατροί σε νοσοκομεία και μεμονωμένες κλινικές μπορούν να βελτιώσουν τις πρακτικές τους στον κυβερνοχώρο.

Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πολλά νοσοκομεία στο νοτιοδυτικό Οντάριο αναφέρουν μια πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που έχει προκαλέσει σημαντικές διακοπές στη φροντίδα των ασθενών. Οι συγγραφείς περιγράφουν τα στάδια που βοηθούν στην πλοήγηση στις κυβερνοεπιθέσεις, με βάση το Πλαίσιο Κυβερνοασφάλειας του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ:

  • Πρόληψη — να είστε σε εγρήγορση για μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος, να χρησιμοποιείτε ισχυρό κωδικό πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων, να διασφαλίζετε επαρκή προστασία δικτύου και άλλες ενέργειες. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σχεδίου κυβερνοεπίθεσης για χρήση σε περίπτωση εκδήλωσης.
  • Ανίχνευση — χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς και να είστε σε εγρήγορση για ύποπτες δραστηριότητες, όπως αποκλεισμένη πρόσβαση σε αρχεία, εγκατάσταση μη αναγνωρισμένου λογισμικού και άλλα.
  • Απάντηση — αποσυνδέστε αμέσως συσκευές από το Διαδίκτυο, ενεργοποιήστε το σχέδιο κυβερνοεπίθεσης και ειδοποιήστε τα άτομα που επηρεάζονται από την επίθεση.
  • Ανάκτηση — αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη συστημάτων πληροφοριών υγείας που επιτρέπουν την αποκατάσταση από αντίγραφα ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι οι εξωτερικοί προμηθευτές βοηθούν στην ανάκτηση δεδομένων και διεξάγουν εσωτερική ενημέρωση σχετικά με την απόκριση.

“Η πρόληψη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνει την πλοήγηση αντισταθμίσεων μεταξύ της διατήρησης αποτελεσματικών ροών εργασίας και της μείωσης του κινδύνου εν μέσω απειλών που αυξάνονται σε συχνότητα, σοβαρότητα και πολυπλοκότητα. Καθώς αναπτύσσονται εθνικές και περιφερειακές πολιτικές, οι οργανισμοί υγείας, οι πρακτικές και οι μεμονωμένοι κλινικοί γιατροί πρέπει να υιοθετήσουν μια προληπτική προσέγγιση για τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειάς τους», καταλήγουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κυβερνοεπίθεση αναγκάζει νοσοκομειακό όμιλο των ΗΠΑ να κλείσει σε τέσσερις πολιτείες

Οι δημοσιογράφοι είναι οι πιο ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

Οι ομάδες υγειονομικής περίθαλψης και ο κίνδυνος του WhatsApp Hack

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει επίσης να είναι εξειδικευμένοι και να υποστηρίζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη. Πρέπει να μάθουν να είναι κρίσιμοι χρήστες των ψηφιακών εργαλείων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Αντιμετώπιση του υποσιτισμού σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση με τον σωλήνα σίτισης PEG

Υποσιτισμός παράλυση: Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια ομάδα νευρολογικών καταστάσεων που επηρεάζουν την κίνηση και τον συντονισμό των μυών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με την πάθηση. 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στις ασθένειες των αυτιών;

AI αυτιά: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο σε διάφορους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και οι δυνατότητές της να βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση παθήσεων του αυτιού γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Τεχνολογία λέιζερ ανιχνεύει εγκεφαλικούς τραυματισμούς

Laser μάτια: Η τεχνική είναι διαφορετική από άλλες διαγνωστικές μεθόδους και αναμένεται να αναπτυχθεί σε συσκευή χειρός για χρήση στην κρίσιμη «χρυσή ώρα» μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό.

Πώς το GPS βελτιώνει τη ποιότητα ζωής των ατόμων με Αλτσχάιμερ;

Αλτσχάιμερ: Η ικανότητα παρακολούθησης της τοποθεσίας, πρόληψης της περιπλάνησης και διευκόλυνσης της ταχείας απόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής για όσους ζουν με Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους.