Ασφάλιση Υγείας

Lloyd’s: Μεγάλη κυβερνοεπίθεση ίσως κοστίσει στον κόσμο 3,5 τρισ. δολάρια

Lloyd’s: Μεγάλη κυβερνοεπίθεση ίσως κοστίσει στον κόσμο 3,5 τρισ. δολάρια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστούν απώλειες 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο πέντε ετών από μια τέτοια επίθεση.

Μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση σε σύστημα πληρωμών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ίσως οδηγήσει σε παγκόσμιες απώλειες 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μεγάλο μέρος τους δεν καλύπτεται από ασφάλειες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εμπορική ασφαλιστική αγορά Lloyd’s of London.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστούν απώλειες 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο πέντε ετών από μια τέτοια επίθεση, η οποία θα προκαλούσε εκτεταμένη αναστάτωση στις παγκόσμιες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ένα σενάριο συστημικού κινδύνου που αναπτύχθηκε από τους Lloyd’s και το Cambridge Center for Risk Studies. Η Κίνα θα αντιμετωπίσει ζημίες 470 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Ιαπωνία 200 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο, ανέφερε ο Lloyd’s.

«Η παγκόσμια διασύνδεση του κυβερνοχώρου σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικός κίνδυνος για έναν τομέα που μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του και ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε γνώση, τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες σε όλη την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και την ασφαλιστική αγορά για να διασφαλίσουμε ότι οικοδομούμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας έναντι της πιθανής κλίμακας αυτού του κινδύνου», δήλωσε ο πρόεδρος της Lloyd’s, Bruce Carnegie-Brown.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είχε πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2022 και προβλέπεται να αυξηθεί σε 13 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, ανέφερε ο Lloyd’s. Η ανησυχία για το κόστος μιας τέτοιας ασφάλισης και εάν θα παρέχει κάλυψη σε περίπτωση πολέμου αποθαρρύνει ορισμένους πιθανούς πελάτες, λένε οι μεσίτες.

Πάνω από το 20% του παγκόσμιου cyber premium τοποθετείται στην αγορά του Lloyd’s, είπε ο Lloyd’s. Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στον κυβερνοχώρο Beazley (BEZG.L) και Hiscox (HSX.L) συγκαταλέγονται στις περισσότερες από 50 ασφαλιστικές εταιρείες στην αγορά του Lloyd’s.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ημερίδα ενημέρωσης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Κυβερνοεπίθεση αναγκάζει νοσοκομειακό όμιλο των ΗΠΑ να κλείσει σε τέσσερις πολιτείες

Ανακοίνωση του ΕΔΥΤΕ Α.Ε με το ιστορικό κυβερνοεπιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων

Η υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ συγκλονίζεται από εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΤΕΚΑ: Παράταση της προαιρετικής μετάβασης των ασφαλισμένων από τον e-ΕΦΚΑ

ΤΕΚΑ: Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι ασφαλισμένοι του ΤΕΚΑ έχουν φτάσει τους 310.000 και τα κεφάλαια που έχουν σωρευθεί από τις εισφορές τους είναι της τάξης των 91 εκατ. ευρώ.

Πιο γρήγορα από ποτέ η επιβολή επιδομάτων από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.