Τεχνολογία

Νοσοκομεία Ιστότοποι Επιθέσεις: Η υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ συγκλονίζεται από εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις

Νοσοκομεία Ιστότοποι Επιθέσεις: Η υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ συγκλονίζεται από εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις

Το περιστατικό αποκαλύπτει, επίσης, ορισμένα βασικά δεδομένα σχετικά με τις εγγενείς αδυναμίες σε πολλά συνδεδεμένα συστήματα. Εδώ ο Yampolskiy παρατηρεί: "Αυτή η επίθεση είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η διάδοση των συσκευών OT/IOT δημιουργεί επιπλέον λεωφόρους για επιθέσεις (π.χ. μια παιδική κάμερα ή ένα ψυγείο) που είναι ακατάλληλα διαμορφωμένες - μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν από χάκερ. Επί του παρόντος, οι φορείς απειλών συνεχίζουν να στοχεύουν ιατρικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ".

Νοσοκομεία Ιστότοποι Επιθέσεις: Ρώσοι χάκερ φαίνεται ότι πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση που έριξε τους ιστότοπους περισσότερων από δώδεκα αμερικανικών νοσοκομείων. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση ήταν υπεύθυνη για παρόμοια δράση με επίκεντρο τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2022, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες. Ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το περιστατικό τρέχει: “Το DDoS είναι ο κύριος τύπος κυβερνοεπίθεσης που χρησιμοποιεί η ομάδα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει την αποστολή χιλιάδων αιτημάτων σύνδεσης και πακέτων στον διακομιστή ή τον ιστότοπο-στόχο ανά λεπτό, επιβραδύνοντας ή ακόμη και σταματώντας τα ευάλωτα συστήματα”.

Ο Aleksandr Yampolskiy, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SecurityScorecard, δηλώνει σχετικά με τους δράστες της επίθεσης: “Η ομάδα Killnet θεωρείται χακτιβιστική, καθώς καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από εθνικιστικές τάσεις για να κυνηγήσει τη Δύση (λόγω της υποστήριξης της Ουκρανίας). Παρέχουν οδηγίες άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) που δείχνουν ποια σενάρια πρέπει να εγκαταστήσουν οι χρήστες για να εκτελέσουν επιθέσεις DDoS εναντίον νοσοκομείων”. Όσον αφορά τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση, ο Yampolskiy παρατηρεί: “Η Killnet κάλεσε περίπου 14 άλλες ρωσικές ομάδες χάκερ να συμμετάσχουν. Η Killnet οργανώνεται σε μια κρυπτογραφημένη ομάδα συνομιλίας που φιλοξενείται στην υπηρεσία Telegram”. Ο ίδιος προσθέτει ότι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικό δίκτυο στο οποίο μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση: “Υπάρχουν πάνω από 92.000 συνδρομητές στο κανάλι Telegram για το Killnet (οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στη συμμετοχή – κυρίως από τη Ρωσία). Μοιράζονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για αρχάριους για να τους μετατρέψουν σε χάκερ. Μοιράζονται επίσης ενεργά κωδικούς πρόσβασης για παραβιασμένες ιστοσελίδες WordPress (και διαπιστευτήρια wp-login) για να τις χρησιμοποιήσουν ως βάσεις άλματος”. Εμβαθύνοντας περισσότερο στον τρόπο λειτουργίας, ο Yampolskiy σημειώνει: “Ένα κοινό θέμα με το Killnet είναι η συνεχής εκμετάλλευση των δρομολογητών MikroTek. Οι περισσότεροι από τους διακομιστές μεσολάβησης που χρησιμοποιούνται από το εργαλείο CC-Attack προέρχονται από δημόσια διαθέσιμες δωρεάν ιστοσελίδες μεσολάβησης. Ένα σημαντικό ποσοστό των proxy που συλλέγονται από αυτούς τους πόρους αποτελείται από κακορυθμισμένες, ευάλωτες και εκμεταλλευόμενες συσκευές που εκτελούν MikroTik RouterOS”. Το περιστατικό αποκαλύπτει, επίσης, ορισμένα βασικά δεδομένα σχετικά με τις εγγενείς αδυναμίες σε πολλά συνδεδεμένα συστήματα. Εδώ ο Yampolskiy παρατηρεί: “Αυτή η επίθεση είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η διάδοση των συσκευών OT/IOT δημιουργεί επιπλέον λεωφόρους για επιθέσεις (π.χ. μια παιδική κάμερα ή ένα ψυγείο) που είναι ακατάλληλα διαμορφωμένες – μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν από χάκερ. Επί του παρόντος, οι φορείς απειλών συνεχίζουν να στοχεύουν ιατρικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οδεύοντας προς το 2022, είναι πιθανό να δούμε αύξηση τόσο στον τεράστιο αριθμό των επιθέσεων ασφάλειας στα νοσοκομεία όσο και στη σοβαρότητα

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων των DarkSide

Ο αντίκτυπος στην υγεία των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν τις ιατρικές συσκευές

Τα νοσοκομεία έχουν χαμηλό επίπεδο ασφάλειας για παραβιάσεις συνδεδεμένων συσκευών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει επίσης να είναι εξειδικευμένοι και να υποστηρίζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη. Πρέπει να μάθουν να είναι κρίσιμοι χρήστες των ψηφιακών εργαλείων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Αντιμετώπιση του υποσιτισμού σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση με τον σωλήνα σίτισης PEG

Υποσιτισμός παράλυση: Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια ομάδα νευρολογικών καταστάσεων που επηρεάζουν την κίνηση και τον συντονισμό των μυών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με την πάθηση. 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στις ασθένειες των αυτιών;

AI αυτιά: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο σε διάφορους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και οι δυνατότητές της να βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση παθήσεων του αυτιού γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Τεχνολογία λέιζερ ανιχνεύει εγκεφαλικούς τραυματισμούς

Laser μάτια: Η τεχνική είναι διαφορετική από άλλες διαγνωστικές μεθόδους και αναμένεται να αναπτυχθεί σε συσκευή χειρός για χρήση στην κρίσιμη «χρυσή ώρα» μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό.