Τεχνολογία

Υγειονομική Περίθαλψη: Προβλέπεται να βρίσκεται υπό μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια το 2022

Υγειονομική Περίθαλψη: Προβλέπεται να βρίσκεται υπό μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια το 2022

Επιπλέον, απαιτείται περισσότερη κυβερνητική παρέμβαση –όπως συνέβη με κυβερνοεπιθέσεις όπως αυτή στον αγωγό Colonial– για να διασφαλιστεί ότι τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα με τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν το εξελισσόμενο τοπίο απειλών στην υγειονομική περίθαλψη.

Υγειονομική Περίθαλψη: Με το κλείσιμο του έτους 2021, απαιτείται δράση σε σχέση με την υγειονομική ασφάλεια του 2022. Αυτό οφείλεται στον τεράστιο αριθμό επιθέσεων στα συστήματα πληροφορικής της υγειονομικής περίθαλψης το 2021 και στην αναγκαιότητα μείωσης αυτών.

Τα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης παραμένουν ελκυστικά για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου λόγω του μεγέθους πολλών βάσεων δεδομένων και σε σχέση με τις πλούσιες ροές πληροφοριών που περιέχονται σε αυτές, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών επαφών και των ιατρικών στοιχείων. Σχολιαστής της δραστηριότητας στον χώρο της υγείας είναι ο Leon Lerman, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Cynerio.

Ο Lerman λέει στην Digital Journal τι σημαίνουν οι επιθέσεις και μερικές από τις ενέργειες που πρέπει να εξετάσουν οι εταιρείες κατά τη διάρκεια του 2022. Όπως εξηγεί: «Ενώ οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε κρίσιμες υποδομές – όπως ο αγωγός Colonial Pipeline και ένα εργοστάσιο νερού στη Φλόριντα – προκάλεσαν πολύ θόρυβο φέτος , πέρυσι είδαμε μια αύξηση 123 τοις εκατό στον αριθμό των επιθέσεων ransomware στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης – μια τάση που δυστυχώς συνέχισε να μαστίζει τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης όλο το 2021.

Υπάρχουν επίσης ορισμένοι συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου γύρω από τη φύση των επιθέσεων.

Ο Λέρμαν προσθέτει: «Το χειρότερο ακόμη, οι επιθέσεις στα νοσοκομεία έχουν γίνει θανατηφόρες. Μια πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Ponemon διαπίστωσε ότι οι επιθέσεις ransomware σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη θνησιμότητα και ο πρώτος θάνατος που σχετίζεται με ransomware στις ΗΠΑ αναφέρθηκε πρόσφατα στο Springhill Medical Center με έδρα την Αλαμπάμα.

Αυτά τα παραδείγματα περιγράφουν λεπτομερώς τη σοβαρότητα των επιθέσεων και τον αντίκτυπο στις επεμβάσεις και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς. Αρκετές από τις επιθέσεις οδήγησαν σε καθυστερήσεις στις θεραπείες, ακύρωση μη επείγουσας διαδικασίας.

Όσον αφορά το τι επιφυλάσσει η επόμενη χρονιά για τα κατεστραμμένα συστήματα πληροφορικής της υγειονομικής περίθαλψης, ο Lerman προβλέπει: «Καθώς οδεύουμε προς το 2022, είναι πιθανό να δούμε αύξηση τόσο στον τεράστιο αριθμό των επιθέσεων στα νοσοκομεία όσο και στη σοβαρότητα». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ισχυρή δράση είναι απαραίτητη.

Ο Lerman συνιστά: «Θα είναι κρίσιμο για τα νοσοκομεία να εφαρμόζουν στρατηγικές προληπτικής αντίδρασης για την πρόληψη των επιθέσεων και τη διασφάλιση της συνέχειας της περίθαλψης σε περίπτωση επίθεσης.

Επιπλέον, απαιτείται περισσότερη κυβερνητική παρέμβαση –όπως συνέβη με κυβερνοεπιθέσεις όπως αυτή στον αγωγό Colonial– για να διασφαλιστεί ότι τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα με τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν το εξελισσόμενο τοπίο απειλών στην υγειονομική περίθαλψη.

Θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής ή θανάτου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι κίνδυνοι ανακύπτουν στον κυβερνοχώρο για τους ασθενείς;

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.