Τεχνολογία

Υγειονομική περίθαλψη εφαρμογή: Κίνδυνος παραβιάσεων ασφαλείας

Υγειονομική περίθαλψη εφαρμογή: Κίνδυνος παραβιάσεων ασφαλείας

Με τις εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης που δείχνουν παραβιάσεις της ασφάλειας σε γενικές γραμμές, απαιτείται πιο προληπτική προσέγγιση, υποστηρίζει ο VP της Intertrust

Υγειονομική περίθαλψη εφαρμογή: Μια πρόσφατη αξιολόγηση ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για κινητές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αποκάλυψε σοβαρές ευπάθειες ασφάλειας. Μεταξύ αυτών είναι οι εφαρμογές παρακολούθησης Covid, από τις οποίες το 85% βρέθηκε να διαρρέει δεδομένα. Η εταιρεία λογισμικού Intertrust Technologies ανέλυσε 100 εφαρμογές χρησιμοποιώντας δοκιμές με βάση τις οδηγίες ασφάλειας εφαρμογών για κινητά του Open Web Application Security Project.

Μεταξύ των κατηγοριών που αξιολογήθηκαν, οι εφαρμογές τηλεϊατρικής καθώς και οι εφαρμογές εμπορίου υγείας ήταν οι πιο ευάλωτες σε θέματα ασφάλειας υψηλού επιπέδου, μια ανησυχία δεδομένης της αυξημένης εξάρτησης από την τηλεϊατρική από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Η αξιολόγηση διαπίστωσε ότι το 71% των δοκιμασμένων ιατρικών εφαρμογών έχουν τουλάχιστον ένα υψηλό επίπεδο ευπάθειας ασφαλείας – ορίζεται ως υψηλό επειδή μπορεί να αξιοποιηθεί εύκολα και έχει τη δυνατότητα σημαντικής ζημιάς ή απώλειας.

Αδύναμη κρυπτογράφηση βρέθηκε στο 91% των εφαρμογών, θέτοντάς τους σε κίνδυνο έκθεσης δεδομένων και κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Η αποθήκευση δεδομένων είναι επίσης ένα πρόβλημα, με το 60% των δοκιμασμένων εφαρμογών Android να αποθηκεύουν πληροφορίες στο SharedPreferences, γεγονός που αφήνει τα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα εύκολα αναγνώσιμα και επεξεργάσιμα από εισβολείς και κακόβουλες εφαρμογές.

Γιατί λοιπόν τα θέματα ευπάθειας είναι τόσο κοινά; Ο Bill Horne, VP και GM της Intertrust Secure Systems, μας λέει ότι έχει απλή σχέση με τον τρόπο σχεδιασμού των εφαρμογών. “Μεγάλο μέρος έχει να κάνει με τον τρόπο που η εφαρμογή αποθηκεύει και χειρίζεται ευαίσθητα δεδομένα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται οι βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας κατά τη φάση σχεδιασμού της εφαρμογής.

Για παράδειγμα, το 91% των εφαρμογών που δοκιμάστηκαν είχαν λανθασμένη ή αδύναμη κρυπτογράφηση. Αλλά ακόμη και Μόλις η εφαρμογή περάσει από τη φάση σχεδιασμού, πολλά από αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιδιορθωθούν από τους προγραμματιστές και τους μηχανικούς ασφαλείας, είναι θέμα χρόνου και εργαλείων. ”

Μια μεγάλη ανησυχία είναι η ανακάλυψη ότι οι περισσότερες από τις εφαρμογές παρακολούθησης Covid που δοκιμάστηκαν δεν αποθηκεύουν τα δεδομένα των ανθρώπων με ασφάλεια, σε μια εποχή που οι πληθυσμοί ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν το εργαλείο. “Αυτό δεν είναι κάτι νέο”, λέει ο Horne.

“Ένα ελάττωμα ασφαλείας στην εφαρμογή παρακολούθησης επαφών του Κατάρ ενδέχεται να εκθέσει τα ευαίσθητα δεδομένα περισσότερων από ενός εκατομμυρίου χρηστών, ενώ η εφαρμογή παρακολούθησης επαφών της ινδικής κυβέρνησης διέρρευσε αρχικά δεδομένα τοποθεσίας και το NHS του Ηνωμένου Βασιλείου έπρεπε να εγκαταλείψει την εφαρμογή ανίχνευσης επαφών λόγω πολλών ζητημάτων ασφάλειας που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής εκτέλεσης. Λάθος βάσεις δεδομένων, κακή κρυπτογράφηση, ανασφαλής αποθήκευση δεδομένων και πρόσβαση είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα είναι σχετικά εύκολο να εξαχθούν. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Amazon υγειονομική περίθαλψη: Επεκτείνει την εικονική κλινική των υπαλλήλων της

Κορωνοϊός πνεύμονες: Η διαχείριση των ασθενών στο σπίτι μέσω εφαρμογών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η 4D Biomaterials λανσάρει νέα πρωτοποριακή ρητίνη για εμφυτεύσιμες συσκευές

4D Biomaterials: Λίγο πριν το Med-Tech Innovation Expo που θα πραγματοποιηθεί 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο NEC, Birmingham, η 4D Biomaterials μόλις κυκλοφόρησε νέα ρητίνη που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις εμφυτεύσιμες συσκευές.

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

Υγειονομική περίθαλψη ransomware: Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon τονίζει τον υπαρκτό κίνδυνο να αυξηθεί ο ρυθμός θνησιμότητας εξαιτίας επιθέσεων και κακόβουλου λογισμικού.

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ιατρική τεχνολογία αγορά: Μέχρι το 2030, προβλέπεται μεγάλη αύξηση του τζίρου για την εν λόγω βιομηχανία με κέρδη που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και θέτουν γερές βάσεις για το μέλλον.

Μετριασμό των τυφώνων υπόσχεται νεοσύστατη Νορβηγική εταιρεία με το σύστημα δημιουργίας φυσαλίδων στον ωκεανό

Αν και, ίσως λιγότερο, αν σταθμιστεί σε σχέση με το αναμενόμενο κόστος των ζημιών από τυφώνες (54 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου της κυβέρνησης των ΗΠΑ).