Τεχνολογία

Κίνα: Την Πέμπτη θα εκτοξεύσει επανδρωμένη αποστολή προς τον διαστημικό της σταθμό

Κίνα: Την Πέμπτη θα εκτοξεύσει επανδρωμένη αποστολή προς τον διαστημικό της σταθμό

Κίνα: Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 09:22 (σ.σ. 04:22 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση διαστημόπλοιου με τρεις αστροναύτες και προορισμό τον διαστημικό της σταθμό υπό κατασκευή, για μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών.

Σε μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών θα προχωρήσει αύριο, Πέμπτη, η Κίνα στις στις 09:22 (σ.σ. 04:22 ώρα Ελλάδας). Το κινεζικό διαστημόπλοιο θα εκτοξευτεί αύριο με τρεις αστροναύτες και προορισμό τον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό της χώρας.

Οι τρεις αστροναύτες, όλοι τους άνδρες – Νιέ Χαϊσένγκ, Λιού Μπομίνγκ και Τανγκ Χονγκμπό –  θα αναχωρήσουν από τη βάση Τζιουτσουάν, στην έρημο Γκόμπι (βορειοδυτικά), διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κινεζική Υπηρεσία Επανδρωμένων Διαστημικών Πτήσεων (CMSA). Θα επιβαίνουν στο σκάφος Shenzhou-12, διαστημόπλοιο που θα εκτοξευθεί με πύραυλο Long March 2F και θα συνδεθεί με το Τιανχέ («Ουράνια αρμονία»), το μοναδικό τμήμα του διαστημικού σταθμού που βρίσκεται ήδη στο διάστημα. Το κέντρο ελέγχου και ενδιαίτημα των αστροναυτών, το Τιανχέ, τέθηκε σε χαμηλή τροχιά στα τέλη Απριλίου (σε ύψος 350-390 χιλιομέτρων).

Αφού εισέλθει σε τροχιά, το διαστημόπλοιο θα πραγματοποιήσει ένα γρήγορο αυτοματοποιημένο σύνδεσμο και να αγκυροβολήσει με το κεντρικό θάλαμο Tianhe του διαστημικού σταθμού σε τροχιά, σχηματίζοντας ένα συγκρότημα με το κεντρικό θάλαμο και το φορτηγό σκάφος Tianzhou-2. Οι αστροναύτες στο Shenzhou-12 θα μπουν στο κεντρικό θάλαμο και θα παραμείνουν σε τροχιά για τρεις μήνες.

Οι αστροναύτες θα πρέπει αμέσως να καταπιαστούν με τη συντήρηση της μονάδας, την εγκατάσταση υλικού, να κάνουν εξόδους στο διάστημα, να φροντίσουν για την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών με σκοπό την επέκταση του διαστημικού σταθμού και των χώρων διαμονής μελλοντικών πληρωμάτων.

Σημειώνεται ότι η αποστολή Σεντζού-12 θα είναι η τρίτη από τις 11 που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού μεταξύ του 2021 και του 2022. Συνολικά προβλέπεται να γίνουν τέσσερις επανδρωμένες πτήσεις.

Η Κίνα ξεκίνησε να χτίζει αυτό τον διαστημικό σταθμό τον περασμένο Απρίλιο, με την εκτόξευση του Tianhe, το οποίο είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο τμήμα του. Φέτος, σκοπεύει να στείλει ένα ρομποτικό φορτίο το οποίο θα ανεφοδιάσει το διαστημόπλοιο μαζί με τρεις αστροναύτες για μία εξάμηνη διαμονή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βάνα Παπαευαγγέλου: 25-27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με mRNA

Που θα γίνονται δωρεάν rapid tests αύριο 17/06

Τι είναι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

Ελλάδα 5G: Σημειώνεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που παρουσιάζουν γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς στην αξιοποίηση της 5G τεχνολογίας.

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

NASA: Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιλέγει την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφού το έργο του Μυθωδία επελέγη ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.