Πολιτική Υγείας

Αποθέματα Εμβολιασμοί: Τα έθνη της Νότιας Ασίας απευθύνονται στην Κίνα και τη Ρωσία για βοήθεια εμβολίων

Αποθέματα Εμβολιασμοί: Τα έθνη της Νότιας Ασίας απευθύνονται στην Κίνα και τη Ρωσία για βοήθεια εμβολίων

Μια αποστολή Pfizer έφτασε επίσης στην Ντάκα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax, ενός προγράμματος που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Αποθέματα Εμβολιασμοί: Η Σρι Λάνκα άρχισε να εγχέει έγκυες γυναίκες με ένα κινεζικό εμβόλιο κορωνοϊού την Τετάρτη και το Νεπάλ επανέλαβε εμβολιασμούς με ένα κινεζικό εμβόλιο καθώς οι γείτονες της Ινδίας στρέφονται στο Πεκίνο και τη Μόσχα για βοήθεια με προμήθειες. Το Νεπάλ σταμάτησε τους εμβολιασμούς στα τέλη Μαΐου αφού το τελείωσε απόθεμα των εμβολίων της AstraZeneca και των κινεζικών Sinopharm.

Το πρόγραμμα ξανάρχισε την Τρίτη μετά από ένα εκατομμύριο ακόμα δόσεις Sinopharm από την Κίνα, τη μόνη χώρα που μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις της για βοήθεια.

Η Ινδία είχε προηγουμένως προμηθεύσει το Νεπάλ με το εμβόλιο της AstraZeneca από τον κατασκευαστή της Serum Institute, αλλά τον Μάρτιο πάγωσε τις εξαγωγές εμβολίων καθώς οι μολύνσεις αυξήθηκαν στο εσωτερικό.

“Το Νεπάλ έχει στείλει αιτήματα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δύο γειτόνων, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλων χωρών, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη ένα επιπλέον εμβόλιο”, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Σαμίρ Κάμαρ Αντχάρι στο AFP.

Μόλις 2% του πληθυσμού της χώρας εμβολιάζονται πλήρως. Περίπου 1,3 εκατομμύρια άτομα έλαβαν μία δόση AstraZeneca τον Μάρτιο, αλλά έκτοτε δεν μπόρεσαν να πάρουν μια δεύτερη δόση.

Εν τω μεταξύ, η Σρι Λάνκα κυκλοφόρησε επιθετικά το εμβόλιο της Κίνας μετά από δύο εκατομμύρια δόσεις την περασμένη εβδομάδα.

Την Τετάρτη το πρόγραμμα άνοιξε σε έγκυες γυναίκες.

Το νησί, στη μέση ενός άγριου τρίτου κύματος λοιμώξεων, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αγόρασε επίσης 13 εκατομμύρια εμβόλια Sputnik V από τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της απάντησης Covid-19 της Σρι Λάνκα, αρχηγός του στρατού Shavendra Silva, δήλωσε την Τετάρτη ότι το Κολόμπο ελπίζει να εμβολιάσει ολόκληρο τον ενήλικο πληθυσμό μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Η χώρα ζήτησε επίσης από την Ιαπωνία 600.000 εμβόλια της AstraZeneca, ώστε να μπορεί να προσφέρει μια δεύτερη δόση σε άτομα που έλαβαν τον πρώτο πυροβολισμό, ανέφερε την Τετάρτη το γραφείο του προέδρου.

Σε άλλο σημείο της περιοχής, το Μπαγκλαντές δίνει μόνο δεύτερη δόση του AstraZeneca από τα τέλη Απριλίου καθώς οι προμήθειες μειώνονται.

Ο υπουργός Υγείας Zahid Maleque τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η χώρα θέλει να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις από την Sinopharm.

Θέλει επίσης να αγοράσει πέντε εκατομμύρια δόσεις Sputnik, είπε αυτήν την εβδομάδα μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη ο υπουργός Εξωτερικών Abdul Momen.

Ο Momen είπε ότι η χώρα του έχει ζητήσει 2 εκατομμύρια δόσεις AstraZeneca από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να εξαγάγουν 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε όλον τον κόσμο.

Μια αποστολή Pfizer έφτασε επίσης στην Ντάκα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax, ενός προγράμματος που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Η Ινδία δεν έχει πει πότε θα ξαναρχίσουν οι εξαγωγές. Την Τρίτη είπε ότι είχε παραγγείλει 440 εκατομμύρια δόσεις από τον Serum και τον τοπικό παραγωγό Bharat Biotech για χρήση στην Ινδία.

Έχει επίσης υποβάλει εκ των προτέρων παραγγελία για 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου – που δεν έχει ακόμη εγκριθεί – από την Biolog E.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρομερή η κατάσταση covid στο Νεπάλ και ακομη χειρότερη από την κρίση της Ινδίας

Υψηλόβαθμο στέλεχος ΠΟΥ - Η χρηματοδότηση είναι το μεγάλο μας πρόβλημα για να βγούμε από την πανδημία

Επαρχία της Βραζιλίας μετατρέπεται σε μια όαση σχεδόν κανονικότητας μετά τον εμβολιασμό των κατοίκων με το εμβόλιο sinovac

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.