Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

iOS 17: Τα χαρακτηριστικά υγείας του λογισμικού που κυκλοφορεί σήμερα

iOS 17: Τα χαρακτηριστικά υγείας του λογισμικού που κυκλοφορεί σήμερα

iOS 17: Ποιες δυνατότητες υγείας παρουσιάζει το νέο λογισμικό της Apple, που κυκλοφορεί σήμερα;

Αυτός ο οδηγός επισημαίνει όλες τις νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Health στο iOS 17. Αρχικά, με το iOS 17, η Apple πρόσθεσε μια λειτουργία “State of Mind” στην εφαρμογή Health. Αυτή η επιλογή έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα συναισθήματά σας σε καθημερινή βάση, για να έχετε μια συνολική εικόνα της ψυχικής ευεξίας.

Παρακολούθηση διάθεσης iOS 17 beta 6

Μέσω των ειδοποιήσεων εφαρμογών Health ή του Apple Watch, μπορείτε να καταγράφετε τη διάθεσή σας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και να εισάγετε μια συνολική διάθεση για την ημέρα. Η καταγραφή μιας διάθεσης παρουσιάζει μια γραμμή ολίσθησης με επιλογές που κυμαίνονται από Πολύ δυσάρεστο έως ουδέτερο έως ευχάριστο. Οι επιλογές είναι κωδικοποιημένες με χρώμα (το πολύ δυσάρεστο είναι το μωβ, το ουδέτερο είναι μπλε και το πολύ ευχάριστο είναι το πορτοκαλί) και η ιδέα είναι να σύρετε το ρυθμιστικό στην πλησιέστερη αναπαράσταση της τρέχουσας διάθεσής σας.

Από εκεί, η Apple σας ρωτά τι περιγράφει καλύτερα το συναίσθημα και παρουσιάζει μια λίστα με επίθετα που σχετίζονται με τη διάθεση από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Η “Πολύ ευχάριστη” διάθεση, για παράδειγμα, έχει επιλογές όπως Έκπληκτος, Ειρηνικός, Χαρούμενος και Ήρεμος. Η “Πολύ δυσάρεστη” διάθεση περιλαμβάνει Θυμωμένο, Λυπημένο, Στραγγισμένο και Στρεσμένο, ενώ οι Ουδέτερες διαθέσεις περιλαμβάνουν Ειρηνική, Αδιάφορη και Περιεχόμενο. Δεν μπορείτε να εισαγάγετε το δικό σας επίθετο και πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις προτάσεις της Apple.

Υπάρχουν μερικές δεκάδες συνολικές επιλογές, οπότε η ιδέα είναι απλώς να επιλέξετε το πιο κοντινό ταίρι. Αφού επιλέξετε μια διάθεση και ένα συνοδευτικό επίθετο για αυτήν, η Apple ρωτά τι προκαλεί τη διάθεση. Οι επιλογές περιλαμβάνουν υγεία, φυσική κατάσταση, οικογένεια, φίλους, σύντροφο, ραντεβού, καιρός, χρήματα και τρέχοντα γεγονότα, αλλά και πάλι, πρέπει να επιλέξετε από τη λίστα της Apple. Μπορείτε, ωστόσο, να προσθέσετε περιεχόμενο σε αυτήν την ενότητα, ώστε να μπορείτε να σημειώσετε λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί επιλέξατε μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Ερωτηματολόγια Ψυχικής Υγείας

Η ενότητα Ψυχική ευεξία της εφαρμογής Υγεία περιλαμβάνει ερωτηματολόγια υγείας που εξετάζουν το άγχος και την κατάθλιψη, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας εάν χρειαστεί. Αυτά είναι εργαλεία προσυμπτωματικού ελέγχου που χρησιμοποιούνται συνήθως από γιατρούς και θέτουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς νιώθετε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η λήψη αυτών των ερωτηματολογίων συμπληρώνει γραφήματα κινδύνου άγχους και κατάθλιψης, ώστε να μπορείτε να δείτε με μια ματιά εάν χρειάζεστε περισσότερη αυτοφροντίδα ή τη βοήθεια ενός γιατρού σε διαφορετικές περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους. Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα σας δώσει ενδείξεις για τον κίνδυνο άγχους και την κατάθλιψη.

Υγεία των ματιών

Η Apple στο iOS 17 προσθέτει νέα εργαλεία για τη βελτίωση της υγείας των ματιών, τα περισσότερα από τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε. Στο Screen Time, υπάρχει μια νέα ρύθμιση “Screen Distance” που έχει σκοπό να μειώσει την καταπόνηση των ματιών διασφαλίζοντας ότι ένα iPhone ή ένα iPad δεν κρατιέται πολύ κοντά στο πρόσωπο.

Απόσταση οθόνης iOS 17

Εάν το iPhone ή το iPad είναι πολύ κοντά, μια ειδοποίηση θα σας ενημερώσει (ή το παιδί σας) ότι η οθόνη πρέπει να βρίσκεται πιο μακριά. Η Apple συνιστά απόσταση θέασης 12 ιντσών για τα μάτια και προσφέρει έναν οδηγό θέσης για να βοηθήσει τους χρήστες να γνωρίζουν πού να κρατούν τη συσκευή για βέλτιστη θέαση χωρίς καταπόνηση των ματιών.

Ώρα στο φως της ημέρας

Το Apple Watch μπορεί να μετρήσει τον χρόνο που αφιερώνεται στο φως της ημέρας και αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που απευθύνεται σε παιδιά. Υπάρχουν μελέτες που υποδεικνύουν ότι το να περάσετε 80 έως 120 λεπτά σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μυωπίας ή μυωπίας, και έτσι σε συνδυασμό με ένα Apple Watch που τρέχει το watchOS 10, η εφαρμογή Health μπορεί να σας πει πόση ώρα αφιερώσατε στο φως της ημέρας.

Η Apple λέει ότι το φως της ημέρας είναι επίσης χρήσιμο για τους ενήλικες, καθώς το να περνάς 20 λεπτά σε εξωτερικούς χώρους έχει οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία. Ο χρόνος που δαπανάται στο φως της ημέρας είναι μία από τις μετρήσεις που χρησιμοποιεί η Apple για την παρακολούθηση της ψυχικής ευημερίας.

Φάρμακα

Η Apple πρόσθεσε Υπενθυμίσεις παρακολούθησης για φάρμακα που παρακολουθείτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Υγεία. Εάν δεν καταγράψετε ένα φάρμακο εντός 30 λεπτών από τη λήψη μιας επίσημης ειδοποίησης, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε μια δεύτερη ειδοποίηση, ώστε να μην χάσετε τη λήψη του φαρμάκου σας. Επιπλέον, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι κρίσιμες ειδοποιήσεις, οι οποίες θα εμφανίζονται στην οθόνη και θα αναπαράγουν έναν ήχο ακόμα κι αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία εστίασης ή έχει τεθεί σε σίγαση μια συσκευή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια χαρακτηριστικά υγείας αξίζουν στο Apple Watch Ultra 2;

Οι εφαρμογές υγείας εισβάλλουν στο απόρρητό σας;

Η τεχνολογία ακοής ακμάζει με νέες καινοτομίες

Η Apple αποκαλύπτει το watchOS 10 με νέες δυνατότητες για ψυχική υγεία & υγεία όρασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δείγματα κοπράνων θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη διάγνωση του αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Οι γονείς μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να προσδιορίσουν εάν το μικρό τους παιδί έχει αυτισμό χρησιμοποιώντας ένα νέο κιτ δοκιμών κοπράνων που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Ενίσχυση της υγείας μέσω της Τεχνολογίας με το Oura Ring

Oura Ring: Το Oura Ring είναι μια εξελιγμένη συσκευή υγείας και ευεξίας που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να βελτιώνει την προσωπική ευεξία μέσω προηγμένης τεχνολογίας ενσωματωμένης σε ένα κομψό, φορετό δαχτυλίδι.

Εμφύτευμα LED: Φως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνων σε βάθος

Εμφύτευμα LED: Αυτή η συσκευή, όταν συνδυάζεται με μια φωτοευαίσθητη χρωστική, όχι μόνο καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά κινητοποιεί επίσης την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος που στοχεύει τον καρκίνο.

Η νέα χειρουργική προσέγγιση εγκεφάλου στοχεύει δύσκολους όγκους στη βάση του κρανίου 

Εγκέφαλος: Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που απαιτούν μια μεγάλη τομή στο τριχωτό της κεφαλής, αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική έχει ως αποτέλεσμα μια μικροσκοπική ουλή που κρύβεται μέσα στη μύτη.

Εφαρμογές Παρακολούθησης Περιόδου: Το Ανεκτίμητο Εργαλείο για την Υγεία των Γυναικών

Εφαρμογές Παρακολούθησης Περιόδου: Οι εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου έχουν γίνει ανεκτίμητα εργαλεία για πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να παρακολουθούν τους κύκλους της εμμηνόρροιας και την αναπαραγωγική τους υγεία.

Ξυπνητήρια ηλίου: Η φυσική μέθοδος για ευχάριστο ξύπνημα

Ξυπνητήρια ηλίου: Επίσης γνωστά και ως προσομοιωτές αυγής ή φωτομαχίες ξύπνημας, είναι καινοτόμες συσκευές σχεδιασμένες για να μιμούνται τη φυσική ανατολή του ήλιου και να βελτιώνουν την εμπειρία του ξύπνηματος

Πώς να μειώσετε τον χρόνο οθόνης αυτό το καλοκαίρι 

Παιδιά και κινητά τηλέφωνα: Θέστε σαφείς κανόνες και όρια γύρω από τον χρόνο οθόνης. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επιτρέψετε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα ή να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας

Close Icon