Τεχνολογία

Γιατί η εφαρμογή iOS Health είναι πιο σημαντική από όσο φαντάζεστε

Γιατί η εφαρμογή iOS Health είναι πιο σημαντική από όσο φαντάζεστε

iOS Health: Η εφρμογή αποθηκεύει πολλά δεδομένα, από το όνομά σας, την ομάδα αίματος και την ημερομηνία γέννησής σας, έως πιο σύνθετες πληροφορίες, όπως πόσο καλά κοιμάστε. 

Εάν έχετε ρυθμίσει ποτέ ένα Apple Watch, πιθανότατα γνωρίζετε την εφαρμογή Apple Health που έχει ενσωματωθεί απευθείας στο iOS. Αποθηκεύει πολλά δεδομένα, από το όνομά σας, την ομάδα αίματος και την ημερομηνία γέννησής σας, έως πιο σύνθετες πληροφορίες, όπως πόσο καλά κοιμάστε. Ωστόσο, αυτό το one-stop-shop μπορεί να χαθεί εντελώς από ορισμένους, καθώς δεν είναι ποτέ πραγματικά μπροστά και στο κέντρο ως μέρος του iOS. Και όμως, οι έλικες της εφαρμογής Health φτάνουν σχεδόν σε οτιδήποτε κάνετε στο iPhone σας: αντλεί από τον χρόνο οθόνης, τη δραστηριότητα, τα δεδομένα ύπνου, ακόμη και τα δεδομένα καρδιακού παλμού, εάν έχετε συνδεδεμένο Apple Watch.

Πού μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή iOS Health

Όπως με κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να βρείτε την Υγεία χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης Spotlight του iPhone σας ή ανοίγοντας τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών σύροντας προς τα δεξιά της τελευταίας αρχικής οθόνης.

  • Ένα ευανάγνωστο προφίλ: Η ρύθμιση του προφίλ υγείας σας είναι εύκολη και, ενώ η Apple παραμένει πολύ εστιασμένη στο απόρρητο, δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που νιώθετε άνετα. Το προφίλ σας αποτελείται από το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησής σας, το φύλο, την ομάδα αίματος και τον τύπο δέρματος Fitzpatrick. Μπορείτε επίσης να σημειώσετε εδώ εάν είστε χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, η οποία θα καταγράφει την απόσταση που διανύθηκε με πιο ακριβή τρόπο από τα βήματα παρακολούθησης.
  • Ιατρική ταυτότητα: Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Apple Health είναι το ιατρικό αναγνωριστικό, το οποίο επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε βασικά δεδομένα εάν βρεθείτε με το τηλέφωνό σας. Αυτό περιλαμβάνει ιατρικές καταστάσεις και αλλεργίες, καθώς και την κύρια γλώσσα και τις επαφές έκτακτης ανάγκης. Εάν υπάρχει ένας λόγος για να μεταβείτε στην εφαρμογή iOS Health, είναι αυτός – η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για την αναγνώρισή σας και τυχόν προϋπάρχουσες συνθήκες μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
  • Φάρμακα και ταξίδια: Η Apple ενημέρωσε πρόσφατα την εφαρμογή Health για να συμπεριλάβει ένα νέο σύστημα ειδοποιήσεων για φάρμακα. Τώρα, το τηλέφωνό σας μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση όταν πρόκειται να πάρετε φάρμακο και θα παραπέμπει επίσης σε νέα φάρμακα για να διασφαλίσει ότι είναι συμβατά με αυτά που παίρνετε ήδη. Ενώ πολλά φάρμακα μπορεί να αισθάνονται μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, αυτό είναι χρήσιμο όταν ταξιδεύετε, επειδή η ειδοποίηση φαρμάκου θα προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στη νέα ζώνη ώρας σας. Αυτό μπορεί να επιτρέψει μια ομαλή μετάβαση, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο διπλασιασμού των κρίσιμων φαρμάκων ή την κατά λάθος απώλεια ενός δισκίου όταν ταξιδεύετε στα μισά του δρόμου σε όλο τον κόσμο.

  • Νέες τάσεις στην υγεία: Επειδή η εφαρμογή Health συλλέγει πάντα δεδομένα, είναι σε θέση να παρακολουθεί πώς αλλάζουν οι ρυθμοί του σώματός σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να παρατηρήσετε ότι κοιμάστε περισσότερες ώρες από το συνηθισμένο, αλλά και μακροχρόνιες αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό ή στον φλεβοκομβικό ρυθμό που θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικές ενός υποκείμενου προβλήματος υγείας που διαφορετικά δεν θα είχατε εντοπίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι πολύ πιο χρήσιμο για τους χρήστες του Apple Watch, επειδή αυτή η συσκευή απλώς συλλέγει πολύ περισσότερα δεδομένα, αλλά αξίζει να ελέγχετε σε τακτική βάση σε κάθε περίπτωση – μπορεί να εκπλαγείτε από το τι έχει μάθει το τηλέφωνό σας για εσάς.
  • Διαμοιρασμός: Αν και είναι βολικό να διατηρείτε όλα αυτά τα δεδομένα στη συσκευή που κρατάτε στην τσέπη σας, το Apple Health επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων με ιατρικό προσωπικό ή αγαπημένα πρόσωπα. Μπορείτε να επιλέξετε ποια δεδομένα θα κοινοποιούνται, επομένως δεν χρειάζεται να μοιράζεστε απολύτως τα πάντα, εκτός εάν το θέλετε, και είναι επίσης ασφαλές. Είναι ιδανικό αν έχετε παιδί, επειδή τα δεδομένα υγείας του μπορούν να εμφανίζονται στην οθόνη σύνοψης της εφαρμογής σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Wearables: Βιοδείκτες αναγνωρίζουν συμπτώματα μετά από τραύμα

5 Λόγοι που η ιατρική εξελίσσεται χάρη στην τεχνολογία

Τι είναι η σπιρομέτρηση και πώς βοηθάει στο άσθμα;

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την δημόσια υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.