Τεχνολογία

Ιατρική περίθαλψη: Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές, σύμφωνα με την Rock Health, ένα ταμείο εκκίνησης που παρακολουθεί τον χώρο. Η Rock Health σημείωσε ότι οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν περισσότερα από 29 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, αν και τα επίπεδα χρηματοδότησης άρχισαν να μειώνονται στις αρχές του 2022. Για να κατανοήσουν την κλινική αυστηρότητα των εταιρειών ψηφιακής υγείας, οι ερευνητές εξέτασαν 224 εταιρείες στη βάση δεδομένων των επιχειρήσεων Rock Health. Οι εταιρείες είχαν μέσο όρο ηλικίας 7,7 έτη. Περίπου οι μισές εταιρείες πρόσφεραν θεραπείες, με παρόμοιο ποσοστό να έχει διαγνωστικές λύσεις.

Μια μικρότερη ομάδα 25 εταιρειών προσέφερε λύσεις για την πρόληψη. Οι ερευνητές υπολόγισαν την κλινική ευρωστία των εταιρειών αθροίζοντας τις εφαρμογές της αγοράς που έχουν κάνει στον FDA και τις κλινικές δοκιμές στις οποίες είτε έχουν χορηγήσει είτε έχουν συνεργαστεί. Η μέση βαθμολογία κλινικής ευρωστίας ήταν 2,5. Αυτός ο αριθμός υποστηρίχθηκε από τις 1,8 κλινικές δοκιμές στις οποίες έχουν εργαστεί οι εταιρείες, κατά μέσο όρο, και οι οποίες ανασύρθηκαν από μια μικρή ομάδα επιχειρήσεων που σημείωσαν υψηλή βαθμολογία. Το ένα πέμπτο των εταιρειών είχε βαθμολογία κλινικής ευρωστίας πέντε ή υψηλότερη. Το 6% σημείωσε 10 ή υψηλότερη βαθμολογία. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος όμιλος εταιρειών, το 44%, δεν είχε ρυθμιστικές καταθέσεις ή κλινικές δοκιμές. Η παρουσία ενός μεγάλου ομίλου εταιρειών με μηδενική βαθμολογία εξηγεί το γεγονός ότι η διάμεση βαθμολογία ήταν μία. Ένα άλλο μέρος της μελέτης εξέτασε τους ισχυρισμούς, που ορίζονται ως μοναδικές ποσοτικές δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των προϊόντων, που έκαναν οι εταιρείες στους ιστότοπούς τους. Και πάλι, οι ερευνητές βρήκαν μικρή δραστηριότητα.

Ο μέσος αριθμός αξιώσεων ήταν 1,3, αντικατοπτρίζοντας σχεδόν ομοιόμορφο διαχωρισμό κλινικών, οικονομικών ισχυρισμών και αξιώσεων δέσμευσης. Οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία συσχέτιση μεταξύ της κλινικής ευρωστίας και του αριθμού των κλινικών ισχυρισμών. Τριάντα δύο εταιρείες υπέβαλαν έναν ή περισσότερους κλινικούς ισχυρισμούς παρά το γεγονός ότι είχαν μηδενική βαθμολογία κλινικής ευρωστίας. Ομοίως, η μελέτη δεν βρήκε καμία συσχέτιση μεταξύ της κλινικής ευρωστίας και της συνολικής χρηματοδότησης. Αυτή η έλλειψη σύνδεσης μεταξύ χρηματοδότησης και ευρωστίας τράβηξε την προσοχή των ερευνητών. “Η έλλειψη συνολικής συσχέτισης μεταξύ της συνολικής χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών μιας εταιρείας και της βαθμολογίας κλινικής ευρωστίας της υπογράμμισε ομοίως μια σημαντική ασυμμετρία στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αποτιμώνται δυνητικά στη σημερινή αγορά. Ωστόσο, είναι πιθανό τα ποσά χρηματοδότησης να αντικατοπτρίζουν μελλοντική αναμενόμενη αξία παρά την τρέχουσα αξία”, ανέφεραν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένωση Ασθενών: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο Patients’ Summit 2022

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Το Αλτσχάιμερ επηρεάζει σχεδόν όλα τα βιολογικά μονοπάτια του εγκεφάλου

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Έξυπνα εμφυτεύματα: Από την πανδημία, ο ενθουσιασμός για συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών έχει αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές.

Νέα τεχνολογία μπορεί να διαγνώσει γλαύκωμα πρώιμου σταδίου

Γλαύκωμα: Μια νέα, μη επεμβατική μέθοδος οφθαλμικής απεικόνισης μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα έναν πρώιμο δείκτη γλαυκώματος για να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου και την απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα μελέτη από το New York Eye and Ear Infirmary of Mount Sinai (NYEE). Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου/ Αυγούστου του Ophthalmology Glaucoma.

Η τεχνητή νοημοσύνη ένα βήμα πιο κοντά στην κλινική πρακτική

Υγειονομική περίθαλψη: Αν και η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης είναι στα σπάργανα, μια νέα εργασία προσφέρει ένα πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση ενός χρήσιμου μοντέλου ΤΝ για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Ανάπτυξη της εφαρμογής laser στην ιατρική

Ιατρική: Η εφαρμογή της οπτικής ίνας αξιολογεί το μέγεθος του κλάδου, την ιστορική ανάπτυξη, τις ευκαιρίες, τις επερχόμενες τάσεις, τις μελλοντικές προκλήσεις και τις επιχειρηματικές στρατηγικές.