Τεχνολογία

Healthtech: Οι startups γονιμότητας προσελκύουν κεφάλαια από επενδυτές

Healthtech: Οι startups γονιμότητας προσελκύουν κεφάλαια από επενδυτές

Healthtech: Η ζήτηση για υπηρεσίες γονιμότητας αυξάνεται και η ολοένα και πιο αδιαφανής και απροσπέλαστη φύση της έχει αφήσει χώρο σε ευκίνητες, προωθητικές εταιρείες της τεχνολογίας που σπεύδουν να καλύψουν τα κενά.

Οι νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας γονιμότητας βρίσκονται εν μέσω φρενίτιδας χρηματοδότησης, τοποθετώντας την κατηγορία μεταξύ των έκτων εταιρειών με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση θεραπειών το 2022. Η ζήτηση για υπηρεσίες γονιμότητας αυξάνεται και η ολοένα και πιο αδιαφανής και απροσπέλαστη φύση της έχει αφήσει χώρο σε ευκίνητες, προωθητικές εταιρείες της τεχνολογίας που σπεύδουν να καλύψουν τα κενά.

Αρκετές σκληρές πραγματικότητες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και τη γονιμότητα έχουν τεθεί στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια:

 • Τα οικονομικά στοιχεία των θεραπειών υπογονιμότητας παραμένουν πολύ αδιαφανή και η ασφαλιστική κάλυψη ποικίλλει δραματικά ανά κράτος και πάροχο.
 • Ο κλάδος της γονιμότητας είναι εξαιρετικά άδικος, επηρεάζοντας δυσανάλογα τα LGBTQ άτομα, τα άτομα με χαμηλό εισόδημα και τους έγχρωμους.
 • Η ανατροπή του Roe v. Wade έδωσε τη δυνατότητα στις πολιτείες να ακολουθήσουν νομοθεσία για την αναπαραγωγική υγεία που μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για ασθενείς και παρόχους υπηρεσιών σε πολιτείες όπως η Αριζόνα, η Φλόριντα, η Λουιζιάνα και το Τενεσί.

Εργοδότες, επιχειρηματίες και επενδυτές λένε στην Axios ότι βλέπουν τους ρόλους τους πιο σημαντικούς από ποτέ, με τις νεοφυείς επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εργοδοτών επεκτείνοντας τις προσφορές τους ώστε να συμπεριλάβουν την αναπαραγωγική φροντίδα.

 • «Πιστεύουμε ότι η ικανότητα δημιουργίας οικογένειας είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της Sunfish, Angela Rastegar.
 • «Οι γυναίκες θέλουν τον έλεγχο γιατί είναι τόσο περιορισμένος», είπε στο Axios το περασμένο φθινόπωρο η Lori Evans Bernstein, η διευθύνουσα σύμβουλος της startup της εικονικής πρώτης γυναικείας υγείας Caraway.
 • «Οι παραδοσιακές πρακτικές αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας είναι η πλησιέστερη αναλογία με αυτό που κάνουμε, αλλά απλώς δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν αρκετούς ασθενείς», λέει η Amy Zwanziger, διευθύνουσα σύμβουλος μιας startup που ονομάζεται Turtle Health που προσφέρει τεστ γονιμότητας στο σπίτι.
 • «Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας απαιτεί καινοτομίες που οδηγούν σε πιο περιεκτική —και τελικά πιο αποτελεσματική— οικογενειακή φροντίδα», λέει η συνεργάτιδα της Lux Capital, Deena Shakir.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις γονιμότητας σημείωσαν ρεκόρ 424 εκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με έκθεση της Rock Health. Εν τω μεταξύ:

 • Περίπου 18 εκατομμύρια γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας ζουν σε τοποθεσίες χωρίς πρόσβαση σε κέντρα θεραπείας γονιμότητας.
 • Αν και 1 στις 8 γυναίκες αντιμετωπίζει υπογονιμότητα, μόνο το ένα τρίτο περίπου των γυναικών στις ΗΠΑ με προβλήματα γονιμότητας έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσίες γονιμότητας.

Καθώς οι αποτιμήσεις των υφιστάμενων εταιρειών αναπαραγωγικής υγείας αυξάνονται, νέες νεοφυείς επιχειρήσεις σπεύδουν να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά στη φροντίδα. Για παράδειγμα:

 • Η Sunfish Technologies, μια εταιρεία που προσφέρει χρηματοδοτική υποστήριξη για την κατάψυξη ωαρίων και την εξωσωματική γονιμοποίηση, έκανε πρεμιέρα αυτόν τον μήνα με ένα γύρο 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
 • Ο πάροχος μαιευτικής φροντίδας Oula αυτό το μήνα συγκέντρωσε 19,1 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια της Series A για ένα υβριδικό μοντέλο που ενώνει μαίες και μαιευτήρες.
 • Η πρώτη startup για την υγεία της μητέρας και της οικογένειας που έφτασε στο καθεστώς του πολυπόθητου μονόκερου, η Maven Clinic τον Νοέμβριο συγκέντρωσε 90 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια Series E.
 • Η Posterity Health, μια ψηφιακή εταιρεία παροχής θεραπειών ανδρικής γονιμότητας, συγκέντρωσε αυτόν τον μήνα 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.
 • Η Turtle Health, η οποία προσπαθεί να επαναλάβει μια πλήρους κλίμακας αξιολόγηση γονιμότητας στο σπίτι, έκανε το ντεμπούτο της τον Δεκέμβριο με 5,4 εκατομμύρια δολάρια σε αρχικό κεφάλαιο.

 • Η Legacy, μια startup τεστ και αποθήκευσης σπέρματος που υποστηρίζεται από διασημότητες, συγκέντρωσε τον Μάιο 25 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια της Series B σε αποτίμηση 150 εκατομμυρίων δολαρίων.
 • Συνδυάζοντας τη χρηματοδότηση της γονιμότητας και την υποστήριξη φροντίδας, η Future Family τον Απρίλιο συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της Σειράς Β σε αποτίμηση 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλο που πολλές από τις εταιρείες του κλάδου επικεντρώνονται στις γυναίκες και στο αναπαραγωγικό τους σύστημα, οι μισές από τις περιπτώσεις υπογονιμότητας αφορούν προβλήματα που σχετίζονται με το σπέρμα, λέει η Sophia Yen, κλινική αναπληρώτρια καθηγήτρια του Στάνφορντ και Διευθύνουσα Σύμβουλος της γυναικείας εταιρείας τηλευγείας Pandia Health. «Αυτό δεν είναι μόνο ένα θέμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούν οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες», λέει ο CEO της Legacy, Khaled Kteily.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γεννήσεις στις ΗΠΑ μειώνονται σύμφωνα με μελέτες

Λιγότεροι από 4 στους 100 άνδρες φτάνουν στο τέλος της δωρεάς σπέρματος

Η κατάψυξη ωαρίων βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας

Τι πίστευαν οι γιατροί τον Μεσαίωνα για την αναπαραγωγική γήρανση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε τύποι καρδιακής ανεπάρκειας εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Η ερευνητική ομάδα εκπαίδευσε τα εργαλεία μηχανικής μάθησης σε τμήματα των δεδομένων και, αφού είχαν επιλέξει τους πιο ισχυρούς υποτύπους, επικύρωσαν αυτές τις ομαδοποιήσεις χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό σύνολο δεδομένων.

Η παγκόσμια αγορά fitness θα φτάσει τα $16,47 δις. το 2027

Γυμναστική: Ο κλάδος του εξοπλισμού γυμναστικής διέρχεται από έναν εντυπωσιακό μετασχηματισμό που καθοδηγείται από την έντονη εστίαση στην καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Neuralink: Ο Έλον Μασκ κέρδισε την έγκριση των ΗΠΑ για μελέτη σε ανθρώπους

Neuralink: Η εταιρεία παραγωγής τσιπ εγκεφάλου του Έλον Μασκ λέει ότι έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους.

Αυξάνονται τα ποσοστά των ασθενών που χρησιμοποιούν την ψηφιακή περίθαλψη

Τηλεϋγεία: Τα ευρήματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν την αυξανόμενη σημασία των πυλών ασθενών στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης και την ανάγκη για δίκαιη πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες.

Μελέτη της μετάδοσης της COVID-19 σε κινεζικά σχολεία

Το ποσοστό μετάδοσης του ιού ήταν υψηλότερο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων από ό,τι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αν και συνήθως υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για τη μετάδοση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι συγγραφείς συνιστούν έναν ρυθμό εξαερισμού της αίθουσας διδασκαλίας 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα και ανά άτομο, ο οποίος είναι γενικά εφικτός με το άνοιγμα των παραθύρων σε καλές καιρικές συνθήκες και με συστήματα φρέσκου αέρα τις υπόλοιπες ώρες.