Τεχνολογία

Google: Διαγράφει τα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας των χρηστών για επισκέψεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις

Google: Διαγράφει τα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας των χρηστών για επισκέψεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις

Google: Η Google ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να διαγράψει τα δεδομένα του ιστορικού τοποθεσίας λίγο μετά την επίσκεψη των χρηστών σε ιατρικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών αμβλώσεων.

Η Google ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να διαγράψει τα δεδομένα του ιστορικού τοποθεσίας λίγο μετά την επίσκεψη των χρηστών σε ιατρικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών αμβλώσεων. Η είδηση, την οποία η τεχνολογική εταιρεία δημοσίευσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου που καλύπτει επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα χειρίζεται επίσης δεδομένα χρηστών σε εφαρμογές, ακολουθεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στις 24 Ιουνίου που ανέτρεψε τον Roe εναντίον Wade. “Μερικά από τα μέρη που επισκέπτονται οι άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων ιατρικών εγκαταστάσεων όπως συμβουλευτικά κέντρα, καταφύγια ενδοοικογενειακής βίας, κλινικές αμβλώσεων, κέντρα γονιμότητας, εγκαταστάσεις θεραπείας εθισμού, κλινικές απώλειας βάρους, κλινικές αισθητικής χειρουργικής και άλλα – μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσωπικά”, Jen Fitzpatrick, SVP της Core Systems στη Google, έγραψε στην ανάρτηση.

“Σήμερα, ανακοινώνουμε ότι εάν τα συστήματά μας εντοπίσουν ότι κάποιος έχει επισκεφτεί ένα από αυτά τα μέρη, θα διαγράψουμε αυτές τις εγγραφές από το Ιστορικό τοποθεσίας αμέσως μετά την επίσκεψή τους.” Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε επίσης ότι η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει προηγουμένως το ιστορικό τοποθεσίας έχουν τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής ορισμένων ή όλων των τμημάτων των δεδομένων τους. Η ανάρτηση εξετάζει επιπλέον ανησυχίες που εγείρονται σχετικά με τη συλλογή δεδομένων υγείας, γονιμότητας και εμμήνου ρύσεως από εταιρείες τεχνολογίας. “Για το Google Fit και το Fitbit, παρέχουμε στους χρήστες ρυθμίσεις και εργαλεία για εύκολη πρόσβαση και έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αλλαγής και διαγραφής προσωπικών στοιχείων, ανά πάσα στιγμή”, αναφέρει η ανάρτηση της θυγατρικής Alphabet Inc.

Εμπειρογνώμονες και υποστηρικτές σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία, τις αμβλώσεις και το απόρρητο παρατήρησαν την εβδομάδα μετά την ανατροπή του Roe ότι δεδομένα από ορισμένες εφαρμογές παρακολούθησης της αναπαραγωγικής υγείας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη γυναικών σε πολιτείες όπου οι αμβλώσεις έχουν γίνει παράνομες. Η Δρ Τζίνα Νεφ, διευθύντρια του Minderoo Center for Technology and Democracy στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, έγραψε στο Twitter “Διαγράψτε αυτές τις εφαρμογές γονιμότητας τώρα” και σε μια συνέντευξη στους New York Times, είπε ότι οι εφαρμογές περιείχαν “ισχυρές πληροφορίες σχετικά με τις αναπαραγωγικές επιλογές αυτό είναι πλέον απειλή”.

Υποδεικνύοντας συγκεκριμένα την παρακολούθηση περιόδου, η ανάρτηση σημειώνει ότι οι χρήστες του Fitbit που έχουν επιλέξει να παρακολουθούν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους στην εφαρμογή» μπορούν να διαγράφουν τα αρχεία καταγραφής εμμήνου ρύσεως ένα κάθε φορά. Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε επίσης ότι η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ενημερώσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να διαγράφουν πολλά αρχεία καταγραφής ταυτόχρονα. “Το Google Play έχει αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία του απορρήτου των χρηστών — συμπεριλαμβανομένων πολιτικών που απαγορεύουν στους προγραμματιστές να πωλούν προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα χρήστη και την απαίτηση να χειρίζονται αυτά τα δεδομένα με ασφάλεια και μόνο για σκοπούς που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία της εφαρμογής”, σύμφωνα με την ανάρτηση ιστολογίου του Fitzpatrick.

Η δήλωση της Παρασκευής δεν επιβεβαιώνει άμεσα εάν η Google θα αρνηθεί να συμμορφωθεί με αιτήματα από τις αρχές επιβολής του νόμου, τα δικαστήρια ή τους εισαγγελείς των ΗΠΑ για πληροφορίες σχετικά με την υγεία των χρηστών. Προσφέρει στους χρήστες τα προαναφερθέντα πρόσθετα βήματα που λαμβάνει για την προστασία του απορρήτου των χρηστών σχετικά με ζητήματα υγείας και σημειώνει ότι η εταιρεία υποστήριξε εδώ και πολύ καιρό έναν ολοκληρωμένο και εθνικό νόμο των ΗΠΑ περί απορρήτου που εγγυάται προστασία για όλους. “Κατανοούμε ότι οι άνθρωποι βασίζονται στην Google για να διατηρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ασφαλή. Έχουμε δεσμευτεί εδώ και καιρό σε αυτή τη δουλειά”, αναφέρει η ανάρτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Google Health: Γιατί να εμπιστεύεστε τον γιατρό και όχι το διαδίκτυο;

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Η Novartis θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Τεχνητή Νοημοσύνη:Η περίπλοκη, πλούσια σε δεδομένα και εξαιρετικά οπτική φύση τέτοιων μοντέλων τα καθιστά συχνά διαθλαστικά στην υποβοηθητική τεχνολογία, όπως συσκευές ανάγνωσης οθόνης και ηλεκτρονικές οθόνες braille, που μπορεί να χρησιμοποιούν οι μαθητές με προβλήματα όρασης στην τάξη.

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

Covid-19: Μια μέθοδος δοκιμής που εφευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού τα εμπορικά δικαιώματά της αδειοδοτήθηκαν στον πάροχο δοκιμών COVID-19, Innova Medical Group.

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.