Τεχνολογία

Φαρμακοβιομηχανία Ασθένειες: Πέντε τεχνολογικές τάσεις αναβάθμισης της υγείας

Φαρμακοβιομηχανία Ασθένειες: Πέντε τεχνολογικές τάσεις αναβάθμισης της υγείας

Με την εισαγωγή πολλών τεχνολογικών καινοτομιών, η χώρα και ο κόσμος κατευθύνονται προς ένα υγιές και ευτυχισμένο μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φαρμακοβιομηχανία Ασθένειες: Η τεχνολογική πρόοδος προκάλεσε επανάσταση στην ιατρική βιομηχανία και οδήγησε σε σημαντική ανάπτυξη του κλάδου. Η ισχυρή τεχνολογία στον ιατρικό τομέα θεωρείται ως ο κύριος πυλώνας στην παρούσα εποχή λόγω του αποτελεσματικού ρόλου της στην παροχή υψηλής ποιότητας και γρήγορων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει να κάνει με την ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία θεραπευτικών φαρμάκων για τη χρήση τους ως φαρμάκων για τη θεραπεία και τον εμβολιασμό ασθενών από διάφορα είδη ασθενειών. Η φαρμακευτική βιομηχανία εξελίσσεται ραγδαία και είναι γεμάτη με καινοτομίες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Εδώ είναι μια ματιά στις πέντε κορυφαίες δημοφιλείς τεχνολογίες στη φαρμακοβιομηχανία που οδηγούν στην ανάπτυξή της

⦁ Εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (τεχνητή νοημοσύνη) στη βιομηχανία της υγειονομικής περίθαλψης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιτρέπει την εύρεση ασθενών για κλινικές δοκιμές και τους επιτρέπει να βρίσκουν περαιτέρω φαρμακευτικές εταιρείες για τη θεραπεία τους. Εξομαλύνει επίσης την υπηρεσία chatbots πελατών που επιτρέπει στους ασθενείς να επιλύσουν άμεσα τα ερωτήματά τους σχετικά με φάρμακα, θεραπεία και πληρωμή. Διάφορα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) βοηθούν επίσης στην παροχή θετικών αποτελεσμάτων στους ασθενείς. Προσφέρει ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης με καλύτερα αποτελέσματα και προηγμένες θεραπείες. Η τεχνολογία που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη παρακολουθεί καλά τις συνθήκες υγείας του ασθενούς, από την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος, του παλμού και άλλων δραστηριοτήτων που βοηθούν στη μείωση του βάρους των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα και διασφαλίζει επίσης ότι τα στατιστικά στοιχεία του ατόμου βρίσκονται υπό συνεχή έλεγχο.

⦁ Εικονική λεπτομέρεια ή eλεπτομέρεια ή Απομακρυσμένη λεπτομέρεια

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η απομακρυσμένη λεπτομέρεια αυξήθηκε σημαντικά και αποτελεί έναν από τους τρόπους επικοινωνίας της επωνυμίας για φαρμακευτικές εταιρείες. Μια ιατρική συσκευή που ονομάζεται In-Contro MR ψηφιοποιεί διαφημιστικό περιεχόμενο και μπορεί να προσεγγιστεί μέσω κινητού, φορητού υπολογιστή κ.λπ. που το καθιστά πιο διαδραστικό για HCP. Μπορείτε απλώς να συνδεθείτε με το γιατρό σας και να λύσετε τα ερωτήματα υγείας σας μέσω κάμερας web μέσω αυτής της τεχνολογίας εικονικής λεπτομέρειας. Είναι προσβάσιμο για προσωπικές συναντήσεις, διαδικτυακές συναντήσεις, ψηφιακές εκστρατείες μάρκετινγκ κ.λπ. και παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες υγείας.

⦁ Ψηφιακή ή Διαδικτυακή διαβούλευση – Τηλεϊατρική & Τηλεϊατρική

Η Telehealth έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύνδεση των ασθενών με τους γιατρούς για διαβούλευση. Η τηλεϊατρική είναι μια προηγμένη μέθοδος υγειονομικής περίθαλψης και αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη διάρκεια πανδημιών. Πρόκειται για μια υπηρεσία που σχετίζεται με την υγεία και οι πληροφορίες φτάνουν μέσω τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών πληροφοριών. Επιτρέπει στους γιατρούς να μεταχειρίζονται ασθενείς από απόσταση και επιτρέπει στους ασθενείς να συνδέονται με γιατρούς που χρησιμοποιούν smartphone ή υπολογιστή και να αναζητούν συμβουλές παρά τα γεωγραφικά εμπόδια. Αναμφίβολα, είναι ένας νέος ορίζοντας στον τομέα της δημόσιας υγείας και έχει συμβάλει στην ενίσχυση της φαρμακοβιομηχανίας.

⦁ Ένας μη επεμβατικός έλεγχος ασθενούς ή Προγνωστικά διαγνωστικά

Η διαγνωστική πρόβλεψη ή ο μη επεμβατικός έλεγχος μειώνει σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις και αποτρέπει τα προβλήματα των ιατρών. Τα Προγνωστικά Διαγνωστικά μπορεί να βοηθήσουν στην ανίχνευση τυχόν πρώιμων σημείων και συμπτωμάτων των συνθηκών υγείας ενός ασθενούς στο γενικό θάλαμο ή στη μονάδα ICU) Εντατικής θεραπείας και επίσης να εντοπίσουν εάν το άτομο στο σπίτι κινδυνεύει και να το σώσει από την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

⦁ Ηλεκτρονική μάθηση στην υγειονομική περίθαλψη

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι μια καλά αποδεκτή και επικείμενη τεχνολογία στη φαρμακοβιομηχανία. Είναι αξιόπιστη και χρήσιμη για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας καθώς τους αναβαθμίζει και τους αναπληρώνει, καθώς και τους ενημερώνει σχετικά με τις νέες τάσεις στον ιατρικό κλάδο. Λόγω του συνεχώς εξελισσόμενου σεναρίου του τομέα υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία, ιδίως της βιομηχανίας τηλεϊατρικής και φαρμακευτικής, υπήρξε τεράστια ζήτηση για μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης ειδικά για ιατρικά. Η ηλεκτρονική μάθηση όχι μόνο είναι οικονομικά αποδοτική αλλά βοηθά στην επέκταση των απαιτούμενων γνώσεων και πρακτικής έκθεσης σε σχέση με την τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στον ιατρικό κλάδο. Προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να επενδύσουν στην αναβάθμιση ή την προσαρμογή τους στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Ανακεφαλαίωση: Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνει ιατρικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου και προσβάσιμες σε όλους τους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα. Το μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας φαίνεται λαμπρότερο με αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η εικονική λεπτομέρεια. Οι άνθρωποι γνωρίζουν πλέον τις προηγμένες τεχνολογίες και κάνουν καλή χρήση της διαθεσιμότητάς τους. Με την εισαγωγή πολλών τεχνολογικών καινοτομιών, η χώρα και ο κόσμος κατευθύνονται προς ένα υγιές και ευτυχισμένο μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας από τον Υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Απαραίτητη η επικοινωνία νοσηλευτών -ειδικών πληροφορικής για τον ευαίσθητο κλάδο της υγείας

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει την παροχή θεραπειών ψυχικής υγείας

Βελτίωση της υγείας των ασθενών μεσω της τηλεϊατρικής σε περιβάλλον covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

Υγειονομική περίθαλψη ransomware: Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon τονίζει τον υπαρκτό κίνδυνο να αυξηθεί ο ρυθμός θνησιμότητας εξαιτίας επιθέσεων και κακόβουλου λογισμικού.

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ιατρική τεχνολογία αγορά: Μέχρι το 2030, προβλέπεται μεγάλη αύξηση του τζίρου για την εν λόγω βιομηχανία με κέρδη που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και θέτουν γερές βάσεις για το μέλλον.

Μετριασμό των τυφώνων υπόσχεται νεοσύστατη Νορβηγική εταιρεία με το σύστημα δημιουργίας φυσαλίδων στον ωκεανό

Αν και, ίσως λιγότερο, αν σταθμιστεί σε σχέση με το αναμενόμενο κόστος των ζημιών από τυφώνες (54 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου της κυβέρνησης των ΗΠΑ).

Ένα βήμα πριν την υποχρεωτικότητα η τεχνολογία ανίχνευσης αλκοόλ στις ΗΠΑ

Το κέντρο έρευνας αυτοκινητικής τεχνολογίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι να βρουν ένα αποδοτικό, αξιόπιστο αλλά και όχι δαπανηρό σύστημα ανίχνευσης της μέθης του οδηγού, για να το τοποθετούν σε εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα