Τεχνολογία

Φαρμακοβιομηχανία Ασθένειες: Πέντε τεχνολογικές τάσεις αναβάθμισης της υγείας

Φαρμακοβιομηχανία Ασθένειες: Πέντε τεχνολογικές τάσεις αναβάθμισης της υγείας

Με την εισαγωγή πολλών τεχνολογικών καινοτομιών, η χώρα και ο κόσμος κατευθύνονται προς ένα υγιές και ευτυχισμένο μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φαρμακοβιομηχανία Ασθένειες: Η τεχνολογική πρόοδος προκάλεσε επανάσταση στην ιατρική βιομηχανία και οδήγησε σε σημαντική ανάπτυξη του κλάδου. Η ισχυρή τεχνολογία στον ιατρικό τομέα θεωρείται ως ο κύριος πυλώνας στην παρούσα εποχή λόγω του αποτελεσματικού ρόλου της στην παροχή υψηλής ποιότητας και γρήγορων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει να κάνει με την ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία θεραπευτικών φαρμάκων για τη χρήση τους ως φαρμάκων για τη θεραπεία και τον εμβολιασμό ασθενών από διάφορα είδη ασθενειών. Η φαρμακευτική βιομηχανία εξελίσσεται ραγδαία και είναι γεμάτη με καινοτομίες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Εδώ είναι μια ματιά στις πέντε κορυφαίες δημοφιλείς τεχνολογίες στη φαρμακοβιομηχανία που οδηγούν στην ανάπτυξή της

⦁ Εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (τεχνητή νοημοσύνη) στη βιομηχανία της υγειονομικής περίθαλψης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιτρέπει την εύρεση ασθενών για κλινικές δοκιμές και τους επιτρέπει να βρίσκουν περαιτέρω φαρμακευτικές εταιρείες για τη θεραπεία τους. Εξομαλύνει επίσης την υπηρεσία chatbots πελατών που επιτρέπει στους ασθενείς να επιλύσουν άμεσα τα ερωτήματά τους σχετικά με φάρμακα, θεραπεία και πληρωμή. Διάφορα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) βοηθούν επίσης στην παροχή θετικών αποτελεσμάτων στους ασθενείς. Προσφέρει ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης με καλύτερα αποτελέσματα και προηγμένες θεραπείες. Η τεχνολογία που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη παρακολουθεί καλά τις συνθήκες υγείας του ασθενούς, από την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος, του παλμού και άλλων δραστηριοτήτων που βοηθούν στη μείωση του βάρους των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα και διασφαλίζει επίσης ότι τα στατιστικά στοιχεία του ατόμου βρίσκονται υπό συνεχή έλεγχο.

⦁ Εικονική λεπτομέρεια ή eλεπτομέρεια ή Απομακρυσμένη λεπτομέρεια

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η απομακρυσμένη λεπτομέρεια αυξήθηκε σημαντικά και αποτελεί έναν από τους τρόπους επικοινωνίας της επωνυμίας για φαρμακευτικές εταιρείες. Μια ιατρική συσκευή που ονομάζεται In-Contro MR ψηφιοποιεί διαφημιστικό περιεχόμενο και μπορεί να προσεγγιστεί μέσω κινητού, φορητού υπολογιστή κ.λπ. που το καθιστά πιο διαδραστικό για HCP. Μπορείτε απλώς να συνδεθείτε με το γιατρό σας και να λύσετε τα ερωτήματα υγείας σας μέσω κάμερας web μέσω αυτής της τεχνολογίας εικονικής λεπτομέρειας. Είναι προσβάσιμο για προσωπικές συναντήσεις, διαδικτυακές συναντήσεις, ψηφιακές εκστρατείες μάρκετινγκ κ.λπ. και παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες υγείας.

⦁ Ψηφιακή ή Διαδικτυακή διαβούλευση – Τηλεϊατρική & Τηλεϊατρική

Η Telehealth έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύνδεση των ασθενών με τους γιατρούς για διαβούλευση. Η τηλεϊατρική είναι μια προηγμένη μέθοδος υγειονομικής περίθαλψης και αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη διάρκεια πανδημιών. Πρόκειται για μια υπηρεσία που σχετίζεται με την υγεία και οι πληροφορίες φτάνουν μέσω τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών πληροφοριών. Επιτρέπει στους γιατρούς να μεταχειρίζονται ασθενείς από απόσταση και επιτρέπει στους ασθενείς να συνδέονται με γιατρούς που χρησιμοποιούν smartphone ή υπολογιστή και να αναζητούν συμβουλές παρά τα γεωγραφικά εμπόδια. Αναμφίβολα, είναι ένας νέος ορίζοντας στον τομέα της δημόσιας υγείας και έχει συμβάλει στην ενίσχυση της φαρμακοβιομηχανίας.

⦁ Ένας μη επεμβατικός έλεγχος ασθενούς ή Προγνωστικά διαγνωστικά

Η διαγνωστική πρόβλεψη ή ο μη επεμβατικός έλεγχος μειώνει σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις και αποτρέπει τα προβλήματα των ιατρών. Τα Προγνωστικά Διαγνωστικά μπορεί να βοηθήσουν στην ανίχνευση τυχόν πρώιμων σημείων και συμπτωμάτων των συνθηκών υγείας ενός ασθενούς στο γενικό θάλαμο ή στη μονάδα ICU) Εντατικής θεραπείας και επίσης να εντοπίσουν εάν το άτομο στο σπίτι κινδυνεύει και να το σώσει από την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

⦁ Ηλεκτρονική μάθηση στην υγειονομική περίθαλψη

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι μια καλά αποδεκτή και επικείμενη τεχνολογία στη φαρμακοβιομηχανία. Είναι αξιόπιστη και χρήσιμη για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας καθώς τους αναβαθμίζει και τους αναπληρώνει, καθώς και τους ενημερώνει σχετικά με τις νέες τάσεις στον ιατρικό κλάδο. Λόγω του συνεχώς εξελισσόμενου σεναρίου του τομέα υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία, ιδίως της βιομηχανίας τηλεϊατρικής και φαρμακευτικής, υπήρξε τεράστια ζήτηση για μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης ειδικά για ιατρικά. Η ηλεκτρονική μάθηση όχι μόνο είναι οικονομικά αποδοτική αλλά βοηθά στην επέκταση των απαιτούμενων γνώσεων και πρακτικής έκθεσης σε σχέση με την τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στον ιατρικό κλάδο. Προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να επενδύσουν στην αναβάθμιση ή την προσαρμογή τους στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Ανακεφαλαίωση: Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνει ιατρικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου και προσβάσιμες σε όλους τους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα. Το μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας φαίνεται λαμπρότερο με αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η εικονική λεπτομέρεια. Οι άνθρωποι γνωρίζουν πλέον τις προηγμένες τεχνολογίες και κάνουν καλή χρήση της διαθεσιμότητάς τους. Με την εισαγωγή πολλών τεχνολογικών καινοτομιών, η χώρα και ο κόσμος κατευθύνονται προς ένα υγιές και ευτυχισμένο μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας από τον Υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Απαραίτητη η επικοινωνία νοσηλευτών -ειδικών πληροφορικής για τον ευαίσθητο κλάδο της υγείας

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει την παροχή θεραπειών ψυχικής υγείας

Βελτίωση της υγείας των ασθενών μεσω της τηλεϊατρικής σε περιβάλλον covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.