Τεχνολογία

Fantasy Football ψυχική υγεία: Οι gamers έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία

Fantasy Football ψυχική υγεία: Οι gamers έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία

Fantasy Football ψυχική υγεία: Είναι ανησυχητικό ότι τα υψηλότερα επίπεδα ενασχόλησης φαίνεται να αυξάνουν την πιθανότητα προβλημάτων με τη διάθεση και το άγχος και φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των παικτών.

Οι μανιώδεις παίκτες του fantasy football έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία, ανακάλυψαν ερευνητές. Οι αθλητικοί ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ είπαν ότι οι οπαδοί που ασχολήθηκαν περισσότερο με το παιχνίδι ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή διάθεση και άγχος, αν και η υγεία των περισσότερων παικτών δεν επηρεάστηκε. Στο παιχνίδι οι παίκτες κερδίζουν πόντους για φανταστικές ομάδες, με βάση την απόδοση των παικτών της πραγματικής ζωής. Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την παρακολούθηση του χρόνου του παιχνιδιού.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η μελέτη περίπου 2.000 παικτών, που έγινε μέσω ενός διαδικτυακού ερωτηματολογίου, έδειξε ότι η πλειοψηφία δεν επηρεάστηκε. Αλλά το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων ανέφερε ήπια χαμηλή διάθεση – που μπορεί να περιλαμβάνει λύπη, θυμό, απογοήτευση, κούραση και χαμηλή αυτοεκτίμηση – όταν παίζουν, ερευνούν ή σκέφτονται το παιχνίδι. Αυτό αυξήθηκε στο 44% για τους παίκτες «υψηλού αφοσίωσης». Η υψηλή αφοσίωση ταξινομήθηκε ως εκείνοι που:

  • έπαιζαν σε έξι ή περισσότερα πρωταθλήματα ταυτόχρονα
  • έπαιζαν για περισσότερα από 45 λεπτά την ημέρα
  • έκαναν έρευνα για περισσότερο από μία ώρα την ημέρα
  • περνούσαν περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα σκεπτόμενοι το ποδόσφαιρο φαντασίας.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το ήπιο άγχος αυξήθηκε από το ένα πέμπτο των συμμετεχόντων στο 34% και η διαταραχή στη ζωή των παικτών υπερδιπλασιάστηκε από 14% συνολικά σε 37% στους παίκτες που αφιέρωσαν τον περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με το παιχνίδι. Ο Dr Luke Wilkins, ειδικός στην ψυχολογία του αθλητισμού και της άσκησης στο πανεπιστήμιο, δήλωσε: “Αν και είναι θετικό ότι μόνο μια μειοψηφία αναφέρει προβλήματα ψυχικής υγείας σε σχέση με το φανταστικό ποδόσφαιρό της, είναι ανησυχητικό ότι τα υψηλότερα επίπεδα ενασχόλησης φαίνεται να αυξάνουν την πιθανότητα αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διάθεση και το άγχος και φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των παικτών.”

Το φανταστικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κερδηθεί για τη συντριπτική πλειονότητα που παίζει και είναι πιθανό ότι όσο περισσότερο επενδύεται σε ένα άτομο, τόσο περισσότερο επηρεάζεται αρνητικά όταν «χάνει». Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών και οι ίδιοι οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να παρακολουθούν τον χρόνο που αφιερώνεται στο παιχνίδι. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη προέρχονταν από 96 εθνικότητες, είχαν μέση ηλικία 33 ετών και το 96% ήταν άνδρες. Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν επίσης τα πανεπιστήμια Newman, Anglia Ruskin University και Derwent Rural Counseling Service, δημοσιεύεται στο περιοδικό Human Behavior and Emerging Technologies.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

CES 2022: Το κορυφαίο τεχνολογικό event σε ολόκληρο τον κόσμο

«Έπεσε» η πλατφόρμα Roblox-Χιλιάδες χρήστες αναφέρουν προβλήματα

Βγήκε από τη λειτουργία stealth η πολυαναμενόμενη πλατφόρμα Spotnana

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μηχανική μάθηση και ψυχική υγεία

Μηχανική μάθηση και ψυχική υγεία: Οι δυο κλάδοι συνεργάζονται σε ένα έργο για την ανάπτυξη αλγορίθμων μηχανικής μάθησης βοηθούν στη διάγνωση και παρακολούθηση των αλλαγών των συμπτωμάτων μεταξύ ασθενών με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την υγεία από το αέριο που χρησιμοποιούμε

Μεθάνιο υγεία: Για να κατανοήσουν καλύτερα τις πιθανές επιπτώσεις των μαγειρικών συσκευών στο κλίμα και στην υγεία, οι ερευνητές μέτρησαν το μεθάνιο και τα οξείδια του αζώτου που απελευθερώνονται όχι μόνο κατά την καύση, την ανάφλεξη και την κατάσβεση, αλλά και όταν η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη.

Απρόθυμοι οι χρήστες να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία για υπηρεσίες υγείας

Υπηρεσίες υγείας: Οι ηλικιωμένοι που συμμετείχαν στην έρευνα και εκείνοι με λιγότερη εκπαίδευση είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα για τη βελτίωση της φροντίδας τους. 

Καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Καναδάς υγεία: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα δεδομένα υγείας για την τόνωση της καινοτομίας, τη βιωσιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και την παροχή βελτιωμένης φροντίδας ασθενών.

Απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της νανοεπιστήμης

Νανοεπιστήμη επιτεύγματα: Η νανοεπιστήμη και η νανοτεχνολογία έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και τα πλεονεκτήματα που μας αποφέρουν είναι τόσο μεγάλα που πολλές φορές δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν

Τεχνολογία gadgets: Είναι σημαντική η βελτίωση ορισμένων πτυχών της καθημερινότητάς μας χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα που διατίθενται πλέον στο ευρύ κοινό, διευκολύνοντας την υγεία, αλλά και την ποιότητα ζωής γενικότερα.