Τεχνολογία

Fantasy Football ψυχική υγεία: Οι gamers έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία

Fantasy Football ψυχική υγεία: Οι gamers έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία

Fantasy Football ψυχική υγεία: Είναι ανησυχητικό ότι τα υψηλότερα επίπεδα ενασχόλησης φαίνεται να αυξάνουν την πιθανότητα προβλημάτων με τη διάθεση και το άγχος και φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των παικτών.

Οι μανιώδεις παίκτες του fantasy football έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία, ανακάλυψαν ερευνητές. Οι αθλητικοί ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ είπαν ότι οι οπαδοί που ασχολήθηκαν περισσότερο με το παιχνίδι ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή διάθεση και άγχος, αν και η υγεία των περισσότερων παικτών δεν επηρεάστηκε. Στο παιχνίδι οι παίκτες κερδίζουν πόντους για φανταστικές ομάδες, με βάση την απόδοση των παικτών της πραγματικής ζωής. Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την παρακολούθηση του χρόνου του παιχνιδιού.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η μελέτη περίπου 2.000 παικτών, που έγινε μέσω ενός διαδικτυακού ερωτηματολογίου, έδειξε ότι η πλειοψηφία δεν επηρεάστηκε. Αλλά το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων ανέφερε ήπια χαμηλή διάθεση – που μπορεί να περιλαμβάνει λύπη, θυμό, απογοήτευση, κούραση και χαμηλή αυτοεκτίμηση – όταν παίζουν, ερευνούν ή σκέφτονται το παιχνίδι. Αυτό αυξήθηκε στο 44% για τους παίκτες «υψηλού αφοσίωσης». Η υψηλή αφοσίωση ταξινομήθηκε ως εκείνοι που:

  • έπαιζαν σε έξι ή περισσότερα πρωταθλήματα ταυτόχρονα
  • έπαιζαν για περισσότερα από 45 λεπτά την ημέρα
  • έκαναν έρευνα για περισσότερο από μία ώρα την ημέρα
  • περνούσαν περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα σκεπτόμενοι το ποδόσφαιρο φαντασίας.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το ήπιο άγχος αυξήθηκε από το ένα πέμπτο των συμμετεχόντων στο 34% και η διαταραχή στη ζωή των παικτών υπερδιπλασιάστηκε από 14% συνολικά σε 37% στους παίκτες που αφιέρωσαν τον περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με το παιχνίδι. Ο Dr Luke Wilkins, ειδικός στην ψυχολογία του αθλητισμού και της άσκησης στο πανεπιστήμιο, δήλωσε: “Αν και είναι θετικό ότι μόνο μια μειοψηφία αναφέρει προβλήματα ψυχικής υγείας σε σχέση με το φανταστικό ποδόσφαιρό της, είναι ανησυχητικό ότι τα υψηλότερα επίπεδα ενασχόλησης φαίνεται να αυξάνουν την πιθανότητα αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διάθεση και το άγχος και φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των παικτών.”

Το φανταστικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κερδηθεί για τη συντριπτική πλειονότητα που παίζει και είναι πιθανό ότι όσο περισσότερο επενδύεται σε ένα άτομο, τόσο περισσότερο επηρεάζεται αρνητικά όταν «χάνει». Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών και οι ίδιοι οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να παρακολουθούν τον χρόνο που αφιερώνεται στο παιχνίδι. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη προέρχονταν από 96 εθνικότητες, είχαν μέση ηλικία 33 ετών και το 96% ήταν άνδρες. Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν επίσης τα πανεπιστήμια Newman, Anglia Ruskin University και Derwent Rural Counseling Service, δημοσιεύεται στο περιοδικό Human Behavior and Emerging Technologies.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

CES 2022: Το κορυφαίο τεχνολογικό event σε ολόκληρο τον κόσμο

«Έπεσε» η πλατφόρμα Roblox-Χιλιάδες χρήστες αναφέρουν προβλήματα

Βγήκε από τη λειτουργία stealth η πολυαναμενόμενη πλατφόρμα Spotnana

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.