Καινοτομία

Ποιοι παίκτες αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά ψηφιακών χαπιών

Ποιοι παίκτες αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά ψηφιακών χαπιών

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Τα ψηφιακά χάπια είναι κάψουλες που περιέχουν αισθητήρες, οι οποίοι στέλνουν ασύρματα μηνύματα σε διάφορες συσκευές όπως smartphones, δισκία και άλλα, έξω από το σώμα του ασθενούς για να παρακολουθούν την πρόσληψη δοσολογίας. Τον Νοέμβριο του 2017, η Αμερικανική Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο ψηφιακό χάπι στις ΗΠΑ για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, της διπολικής διαταραχής και της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής. Αυτός ο τύπος τεχνολογίας θα βοηθήσει τους ασθενείς και τους γιατρούς να παρακολουθήσουν τη συμμόρφωση με τη φαρμακευτική αγωγή και να αυξήσουν την προσήλωση των ασθενών. Οι κύριοι παίκτες επικεντρώνονται στην αναπτυγμένη περιοχή λόγω της αγοραστικής της δύναμης.

Η παγκόσμια αγορά ψηφιακών χαπιών χωρίζεται από υποδεικνυόμενες διαταραχές και τελικούς χρήστες. Με ενδείξεις διαταραχών, η αγορά καταμερίζεται στην καταγραφή της κατάποσης σε ασθενείς με σχιζοφρένεια, εντοπίζοντας την κατάποση σε διπολικούς ασθενείς και συμπληρωματική θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής (MDD) σε ενήλικες. Η επικράτηση της σχιζοφρένειας είναι υψηλή σε ολόκληρο τον πλανήτη, επομένως το τμήμα αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου. Από τους τελικούς χρήστες, η αγορά ψηφιακών χαπιών χωρίζεται σε νοσοκομειακές, κλινικές και οικιακές εγκαταστάσεις.

Περιφερειακά στοιχεία

Γεωγραφικά, η παγκόσμια αγορά ψηφιακών χαπιών χωρίζεται σε τέσσερις περιοχές, μεταξύ των οποίων η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη, η Ασία και η Λατινική Αμερική, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (LAMEA). Η αγορά ψηφιακών χαπιών της Βόρειας Αμερικής είναι πιθανό να αποκτήσει μείζονα μερίδια αγοράς λόγω της παρουσίας σημαντικών παραγόντων στην περιοχή. Υψηλές δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη. Το αμερικανικό FDA ενέκρινε αυτό το φάρμακο για σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή. Επιπλέον, οι αυξανόμενες εφαρμογές στον καρκίνο και άλλες ασθένειες για τα χάπια ψηφιακών συσκευών διαθέτουν μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον για την αγορά. Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο εθισμού, στις ΗΠΑ περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι υπέφεραν από σχιζοφρένεια το 2018. Η αύξηση του επιπολασμού της σχιζοφρένειας, της διπολικής διαταραχής και των μεγάλων καταθλιπτικών διαταραχών είναι πιθανό να υποστηρίξει την ανάπτυξη της αγοράς.

Η Ευρώπη αναμένεται να αποκτήσει υγιές μερίδιο αγοράς στην αγορά ψηφιακών χαπιών παγκοσμίως.

Η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να επιδείξει κερδοφόρα ανάπτυξη στην αγορά ψηφιακών χαπιών κατά την περίοδο πρόβλεψης 2019-2026.

Η LAMEA κατέχει το μικρότερο μερίδιο αγοράς λόγω της κακής υποδομής της υγειονομικής περίθαλψης.

Παίκτες – κλειδιά

Μερικοί από τους βασικούς παίκτες στην παγκόσμια αγορά ψηφιακών χαπιών είναι οι εταιρείες Proteus Digital Health, Inc, Intellicap, Microchips Biotech, Inc, Metronic, CapsoVision, Livongo Health, AliveCor Inc, WellDoc Inc, Omada Health Inc, Novartis AG, Abbott, Mocacare, Gentag Inc., iRhythm Technologies Inc, Leaf Healthcare Inc. και Perfect Inc.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση των ασθενών με επείγουσα και προληπτική φροντίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι.