Τεχνολογία

Εικονική Πραγματικότητα: Πώς το VR συμβάλλει στην αντιμετώπιση της απώλειας της εγκυμοσύνης;

Εικονική Πραγματικότητα: Πώς το VR συμβάλλει στην αντιμετώπιση της απώλειας της εγκυμοσύνης;

Εικονική Πραγματικότητα: Η χρήση VR εξασφαλίζει λιγότερο άγχος και πόνο κατά τη διάρκεια θεραπείας από απώλεια εγκυμοσύνης.

ADMAN

Το Chelsea and Westminster Hospital NHS Foundation Trust, και η επίσημη φιλανθρωπική του οργάνωση CW+, κυκλοφόρησαν πρόσφατα το Eirene, ένα έργο που περιλαμβάνει τη χρήση ενός ακουστικού εικονικής πραγματικότητας Smileyscope (VR) για να βοηθήσει τις γυναίκες που βιώνουν απώλεια στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθάει τις γυναίκες που βιώνουν απώλεια στην εγκυμοσύνη τους

Η Eirene ήταν η νικήτρια του ετήσιου νοσοκομειακού φιλανθρωπικού ιδρύματος Nurses’ Call 2021 και σχεδιάστηκε από τη Miss Natalie Nunes (σύμβουλος μαιευτικής και γυναικολογίας) και τη Lauren Trepte (ερευνητική μαία) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο West Middlesex. Το έργο επικεντρώνεται στην παροχή στις γυναίκες με ακουστικά Smileyscope VR κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χειροκίνητης αναρρόφησης κενού (MVA) με σκοπό τη μείωση του βαθμού πόνου και τη μείωση του άγχους τους.

Το καινοτόμο έργο, που χρηματοδοτείται από κοινού με το Rosetrees Trust, φέρει το όνομα της Ρωμαϊκής θεάς της ειρήνης και στοχεύει να δώσει στις γυναίκες που βιώνουν μια πρόωρη αποβολή μια αίσθηση ηρεμίας σε μια συναισθηματικά οδυνηρή περίοδο. Η Eirene προσφέρει στις γυναίκες επιλογές και υποστήριξη. Η εμπειρία Smileyscope VR βυθίζει τις γυναίκες σε μια σκηνή της φύσης, όπως μια παραλία ή έναστρη νύχτα ή μια άσκηση αναπνοής συνοδευόμενη από μουσική. Ενώ χρησιμοποιούν το σετ μικροφώνου-ακουστικού, οι γυναίκες μπορούν ακόμα να ακούσουν την κλινική ομάδα να τους προσφέρει υποστήριξη και να τις βοηθά να εστιάσουν τις σκέψεις τους και να συγκεντρωθούν στην αναπνοή τους.

Η Lauren Trepte είπε: “Η Eirene είναι ένα έργο που είναι πολύ αγαπητό στην καρδιά μας, καθώς δυστυχώς συναντάμε γυναίκες στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους που έχουν βιώσει μια απώλεια. Η ηρεμία μέσω της παρατήρησης μιας σκηνής ή μιας καθοδηγούμενης μεσολάβησης κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας MVA μειώνει το άγχος και βοηθά στη χαλάρωση. Τους δίνει μια εναλλακτική άποψη και την ευκαιρία να διαλογιστούν, ενώ υποστηρίζονται από το προσωπικό μας, και ελπίζουμε ότι βελτιώνει τα αποτελέσματα της ψυχικής τους υγείας. «Από την έναρξη του έργου, διαπίστωσα ότι οι γυναίκες είναι πολύ δεκτικές στη χρήση των ακουστικών και τους αρέσει να τους δίνεται η επιλογή ενός ολιστικού μέτρου άνεσης μαζί με τα κανονικά παυσίπονα. Ενώ υποστηρίζω τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έχω δει ότι φαίνονται χαλαρές και ήρεμες και ελπίζουμε η Eirene να συνεχίσει να βοηθά στην προώθηση και τη βελτίωση των αναγκών υγείας και ευημερίας των γυναικών σε περιόδους ταλαιπωρίας και αγωνίας”.

Η Natalie Nunes πρόσθεσε: “Όταν τα ακουστικά χρησιμοποιούνται, όχι μόνο βοηθάει τις γυναίκες να διατηρούνται ήρεμες και τους δίνει μια πιο ευχάριστη σκηνή για παρατήρηση, αλλά αλλάζει ολόκληρη την ατμόσφαιρα του δωματίου που βελτιώνει περαιτέρω τις εμπειρίες τους. Όλοι χαμηλώνουν τη φωνή τους. Τα όργανα δεν πέφτουν στο μεταλλικό καροτσάκι με κρότο και η εστίαση μετατοπίζεται από μια απλώς επιτυχώς ολοκληρωμένη διαδικασία στην ολιστική και προσεκτική φροντίδα των γυναικών. «Ελπίζουμε επίσης να μειώσουμε τις ανισότητες στην υγεία, καθώς η χρήση δεν εξαρτάται από τη γνώση της αγγλικής γλώσσας από κάποιον. Οι γυναίκες για τις οποίες τα Αγγλικά δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά και να έχουν την πλήρη εμπειρία που θα είχε μια αγγλόφωνη γυναίκα”.

Το έργο έχει γίνει μέρος του προγράμματος CW Innovation, μια κοινή πρωτοβουλία μεταξύ του Trust και του CW+. Ο Chris Chaney, διευθύνων σύμβουλος στο CW+, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που μέσω του CW+ Nurses’ Call 2021, βοηθήσαμε στην κυκλοφορία της Eirene που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και του άγχους για τη βελτίωση της υγείας των γυναικών και ευεξία. Η Eirene έχει πλέον ενταχθεί στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό μας με έργα CW Innovation και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ενσωμάτωση της καινοτομίας στη σκέψη μας. Είναι τόσο σημαντικό για το προσωπικό να μοιράζεται ιδέες και να υποστηρίζεται πλήρως για να τις πραγματοποιήσει, όπως το έργο Eirene, το οποίο συμβάλλει στην παροχή καλύτερης εμπειρίας και φροντίδας στους ασθενείς”.

Αυτό είναι το δεύτερο έργο στο Chelsea and Westminster Hospital NHS Foundation Trust που χρησιμοποιεί ακουστικά Smileyscope VR, με το πρώτο να περιλαμβάνει τη φιλανθρωπική οργάνωση Thinking of Oscar που παρέχει ένα ακουστικό για την ομάδα Play του Chelsea and Westminster Hospital. Αυτή η έκδοση χρησιμοποιεί παιχνίδια, εκπαιδευτικές εμπειρίες και χαλαρωτικό περιεχόμενο απόσπασης της προσοχής για να αποσπάσει την προσοχή, να εμπλακεί ή να προετοιμάσει τους παιδιατρικούς ασθενείς για διαδικασίες μέσω της εμπειρίας VR.

Η Dr. Evelyn Chan, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρυτής του Smileyscope, δήλωσε: “Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για την Eirene στο Chelsea και το Westminster Hospital NHS Foundation Trust. Η συνεργασία με κορυφαίους κλινικούς γιατρούς για τη μείωση του πόνου, του άγχους και την υποστήριξη των γυναικών κατά τη διάρκεια αυτών των απαιτητικών διαδικασιών είναι μια τεράστια ευκαιρία. Μοιράζονται τη δέσμευσή μας για την καινοτομία και τη συνεργασία μας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας, της ισότητας και της εμπειρίας των ασθενών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανάπτυξη ιατρικής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθολογιών

Μελέτη για τη δημιουργία συστήματος διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή επόμενης γενιάς

Επιχορηγήσεις στον τομέα της υγείας

Τι θεραπείες μπορείτε να κάνετε αν σας σπάσει το δόντι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία υγείας μειώνονται καθώς η αγορά ισορροπεί ξανά

Τεχνολογία υγείας: Αν και οι επενδύσεις εξακολουθούν να έχουν επιβραδυνθεί, οι εταιρείες ψυχικής υγείας έχουν πράγματι δει το μέσο μέγεθος των συμφωνιών και τις αποτιμήσεις να αυξάνονται. 

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι χημειοθεραπείες

Τεχνολογία: Οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο να παρέχουν με ασφάλεια μια σταθερή παροχή χημειοθεραπείας απευθείας στους όγκους του εγκεφάλου - κάτι που ελπίζουν ότι θα είναι μια σημαντική πρόοδος για ασθενείς με ανίατους καρκίνους. 

Πώς η τεχνολογία μπορεί να γίνει η πηγή του χιούμορ;

Ρομπότ: Τα ρομπότ θα πρέπει στην πραγματικότητα να έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και πιστεύουμε ότι μπορούν να το δείξουν αυτό μέσω των συμπεριφορών συνομιλίας τους, όπως το γέλιο, το βλέμμα των ματιών, οι χειρονομίες και το στυλ ομιλίας.