Τεχνολογία

Εγκεφαλικό: Καινοτόμο microrobot καθαρίζει την ενδοκοιλιακή αιμορραγία

Εγκεφαλικό: Καινοτόμο microrobot καθαρίζει την ενδοκοιλιακή αιμορραγία

Εγκεφαλικό: Μια νέα θεραπεία για τα εγκεφαλικά που προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο που χρησιμοποιεί έναν μαγνητικά ελεγχόμενο καθετήρα αυτοκαθαρισμού με δυνατότητα μικρορομπότ.

Ο Hyowon “Hugh” Lee, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue από τη Σχολή Βιοϊατρικής Μηχανικής Weldon, δημιούργησε μια μαγνητικά ελεγχόμενη μικροσυσκευή που αφαιρεί το αίμα που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού. Η καινοτομία δοκιμάστηκε σε μοντέλα χοίρων σε συνεργασία με τους νευροχειρουργούς Dr. Ο Timothy Bentley από το Purdue’s College of Veterinary Medicine και ο Dr. Ο Albert Lee από το Goodman Campbell’s Brain and Spine στο Carmel της Ιντιάνα. Τα μικρορομπότ αφαίρεσαν επιτυχώς το αίμα σε έξι από τα επτά ζώα στο μοντέλο θεραπείας. “Αυτή η καινοτομία είναι μια πραγματική πρόοδος στη φροντίδα των εγκεφαλικών επεισοδίων, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν”, δήλωσε ο Hugh Lee.

Το τρέχον πρότυπο για τη θεραπεία των εγκεφαλικών είναι ένα αραιωτικό αίματος που ονομάζεται ενεργοποιητής πλασμινογόνου ιστών, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ορισμένα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια. «Οι ασθενείς με εγκεφαλικές αιμορραγίες έχουν ποσοστό θνησιμότητας έως και 50%,» είπε ο Albert Lee. “Προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη θεραπευτική λύση για την ενδοκοιλιακή αιμορραγία. Η μόνη άλλη επιλογή είναι φάρμακα που διαλύουν θρόμβους αίματος που έχουν ανεπιθύμητους κινδύνους.”

Η καινοτομία του Hugh Lee, η οποία αναπτύχθηκε με έναν πρώην μεταπτυχιακό φοιτητή, τον Qi Yang, μπορεί να ενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας εξωτερικά εφαρμοσμένα μαγνητικά πεδία. «Δεν υπάρχει ανάγκη για εμφυτευμένη πηγή ενέργειας ή περίπλοκο ολοκληρωμένο κύκλωμα», είπε ο Hugh Lee. “Καθώς αλλάζετε την κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου, η μικροσυσκευή κινείται σαν μια βελόνα πυξίδας με έναν μαγνήτη κοντά. Μπορεί να είναι μέρος ενός εμφυτεύσιμου συστήματος παροχέτευσης ή μέρος των επιπλέον κοιλιακών συστημάτων παροχέτευσης.” Ο Χιου Λι παρουσίασε την καινοτομία του στο Γραφείο Εμπορευματοποίησης Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ερευνών Purdue, και έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για πνευματική ιδιοκτησία. Το επόμενο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της συσκευής είναι η λήψη έγκρισης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ ώστε να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ανθρώπινη μελέτη. Η εργασία δημοσιεύτηκε στο Nature Communications.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί ένα βακτήριο να επηρεάσει τον εγκέφαλο;

Στα αστροκύτταρα εγκεφάλου στρέφεται η έρευνα για τη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων

Ανάπτυξη μη επεμβατικής μεθόδου προστασίας από τις εγκεφαλικές βλάβες μετά από τροχαίο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.