Τεχνολογία

Digital nomads: Εισέρχονται και στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης

Digital nomads: Εισέρχονται και στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης

Digital nomads: Αν και το να είσαι ψηφιακός νομάδας ακούγεται ελκυστικό, υπάρχουν και  μειονεκτήματα. Αν και η τοποθεσία μπορεί να είναι μαγευτική, η διαθέσιμη εργασία μπορεί να μην χρησιμοποιεί πάντα τις δεξιότητές σας στο έπακρο ή να μην πληρώνει τόσο καλά.

Οι digital nomads είναι άνθρωποι που δεν είναι εξαρτημένοι από την τοποθεσία στην οποία θα εργαστούν και χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εκτελέσουν τη δουλειά τους, ζώντας έναν νομαδικό τρόπο ζωής. Οι ψηφιακοί νομάδες εργάζονται εξ αποστάσεως, με τηλεργασία αντί να είναι φυσικά παρόντες στα κεντρικά γραφεία ή στο γραφείο μιας εταιρείας. Ο ψηφιακός τρόπος ζωής των νομάδων κατέστη δυνατός μέσω πολλών καινοτομιών, όπως λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου, φθηνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω WiFi, smartphone και Voice-over-Internet Protocol για επικοινωνία με πελάτες και εργοδότες. Επιπλέον, η πανδημία του covid-19 έπαιξε επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας.

Όπως εύλογα μπορούμε να καταλάβουμε, ένας ψηφιακός νομάδας αναφέρεται σε άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών. Άρα η δουλειά του μπορεί να γίνει σε καφετέριες, παραλίες ή δωμάτια ξενοδοχείου, καθώς δεν είναι συνδεδεμένα με καμία τοποθεσία. Η οικονομική κρίση και το lockdown του 2020 προκάλεσαν ένα κύμα απομακρυσμένων εργαζομένων, ορισμένοι από τους οποίους έγιναν ψηφιακοί νομάδες για πρώτη φορά, επιλέγοντας να εργαστούν σε νέες πολιτείες ή χώρες εάν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση. Οι ψηφιακοί νομάδες μπορεί επίσης να είναι οικογένειες που εργάζονται ή σπουδάζουν χωρίς να έχουν μια μόνιμη βάση. Δεν είναι απαραίτητα μόνο νέοι και μάλιστα η μέση ηλικία, σύμφωνα με μια έρευνα, είναι τα 35 έτη.

Ο όρος digital nomad επινοήθηκε το 1997 σε ένα βιβλίο με τίτλο The Digital Nomad , γραμμένο από τους Tsugio Makimoto και David Manners. Το βιβλίο τους προφήτευε την εφεύρεση μιας μοναδικής, παντοδύναμης συσκευής επικοινωνίας που θα επέτρεπε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε, μεταξύ άλλων υποθέσεων. Στον 21ο αιώνα, οι ψηφιακοί νομάδες χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους για να εργαστούν μέσω φορητών υπολογιστών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κινητών τηλεφώνων. Οι ψηφιακοί νομάδες μπορεί να περάσουν μερικούς μήνες δουλεύοντας από μια κοινότητα παραλιών στην Κόστα Ρίκα και στη συνέχεια άλλους μερικούς μήνες σε μερική απασχόληση στο Λονδίνο ή τη Ρώμη. Η ελευθερία επιλογής του τόπου διαμονής και εργασίας είναι μέρος του πλεονεκτήματος του να είσαι ψηφιακός νομάδας. Η αύξηση των βραχυπρόθεσμων μετοχών σπιτιού και γραφείου που διατίθενται παγκοσμίως μέσω διαδικτυακών πλατφορμών σημαίνει ότι είναι ευκολότερο από ποτέ να κάνετε κράτηση για διαμονή για λίγες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.

Αν και το να είσαι ψηφιακός νομάδας ακούγεται ελκυστικό, υπάρχουν και  μειονεκτήματα. Αν και η τοποθεσία μπορεί να είναι μαγευτική, η διαθέσιμη εργασία μπορεί να μην χρησιμοποιεί πάντα τις δεξιότητές σας στο έπακρο ή να μην πληρώνει τόσο καλά. Έτσι, για να διατηρήσετε τον τρόπο ζωής ενός ψηφιακού νομάδα, μπορεί να εργαστείτε σκληρότερα με λιγότερη αμοιβή σε σύγκριση με μια παραδοσιακή δουλειά γραφείου. Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας και των ευκαιριών απασχόλησης έχει καταστήσει ευκολότερο για τους εργαζόμενους να δοκιμάσουν έναν ψηφιακό τρόπο ζωής νομάδων, ενώ κερδίζουν εισόδημα και χτίζουν μια καριέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Τεστ PCR, που ανιχνεύει τον ιό SARS-CoV-2 και προσδιορίζει ποια παραλλαγή υπάρχει

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

Apps που σχετίζονται με τον γλυκαιμικό έλεγχο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

Το δικό σας τατουάζ μετρά το οξυγόνο σας;

Ιατρικά τατουάζ: Οι επιστήμονες δημιουργούν αισθητήρες που μοιάζουν με τατουάζ που αποκαλύπτουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα από το Πανεπιστήμιο Tufts.

Ρομποτική: Τι συνέβη στην εξέλιξη της ρομποτικής τον τελευταίο χρόνο;

Ρομποτική: Η καινοτομία στη ρομποτική μεταξύ των εταιρειών της ιατρικής βιομηχανίας έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο. Η ανάλυση των αρχειοθετήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δείχνει ένα συρρικνούμενο επίπεδο εφαρμογών που σχετίζονται με τη ρομποτική στη βιομηχανία τον περασμένο χρόνο.

ΣΕΙΒ: Υποχρέωση της κυβέρνησης να ρυθμίσει την στρεβλή κατάσταση του Clawback

Την παράταση του ανορθολογισμού και των πολλαπλών αδικιών από την εφαρμογή του Clawback διαιωνίζει το Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας στις 3 Μαΐου στη Βουλή.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

Τεχνολογία: Τα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν εξασφαλίσει έναν ποιοτικό τρόπο ζωής σε όσους τα φορούν. Επιθυμώντας η τεχνολογία να κάνει τη ζωή τους πιο λειτουργική, αναπτύσσει εξελιγμένα μοντέλα ακουστικών βαρηκοΐας.