Tεχνολογία

Οι Τιτάνες της Τεχνολογίας των ΗΠΑ: Προσπαθούν να καταργήσουν τους κωδικούς πρόσβασης

Οι Τιτάνες της Τεχνολογίας των ΗΠΑ: Προσπαθούν να καταργήσουν τους κωδικούς πρόσβασης

Η κατάργηση των κωδικών πρόσβασης χρεώθηκε ως πιο ασφαλής από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που περιλαμβάνει τη λήψη κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης μέσω μηνύματος κειμένου ή μέσω email ως δευτερεύουσας επιβεβαίωσης κατά τη σύνδεση σε ιστότοπους ή υπηρεσίες.

Οι Τιτάνες της Τεχνολογίας των ΗΠΑ: Η Apple, η Google και η Microsoft δήλωσαν την Πέμπτη ότι προσπαθούν να απαλλαγούν από τους κωδικούς πρόσβασης και να τους αντικαταστήσουν με έναν πιο ασφαλή τρόπο πρόσβασης σε λογαριασμούς ή συσκευές. Οι τιτάνες της τεχνολογίας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν από κοινού υποστήριξη για ένα κοινό πρότυπο που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται ξεκλειδώνοντας τα κινητά τους τηλέφωνα, ας πούμε, με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή προσώπου.

«Η πλήρης στροφή σε έναν κόσμο χωρίς κωδικό πρόσβασης θα ξεκινήσει με τους καταναλωτές να τον κάνουν φυσικό μέρος της ζωής τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Alex Simons. «Δουλεύοντας μαζί ως κοινότητα σε όλες τις πλατφόρμες, μπορούμε επιτέλους να επιτύχουμε αυτό το όραμα και να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο προς την εξάλειψη των κωδικών πρόσβασης».

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο, με τους ανθρώπους να τους κρατούν υπερβολικά απλούς ή να χρησιμοποιούν τον ίδιο επανειλημμένα για να διευκολύνουν τη διαχείριση πολλών λογαριασμών.

Η υιοθέτηση προτύπων που δημιουργήθηκαν από τη Συμμαχία FIDO και την Κοινοπραξία του Word Wide Web θα επιτρέψει σε ιστότοπους και κατασκευαστές συσκευών να δημιουργήσουν ασφαλείς επιλογές χωρίς κωδικό πρόσβασης στις προσφορές τους, ανέφεραν οι ομάδες σε μια ανακοίνωση. Η χρήση ασφαλών κλειδιών αντί για κωδικούς πρόσβασης θα εμπόδιζε τις απάτες phishing που εξαπατούν τους ανθρώπους να αποκαλύψουν διαπιστευτήρια σύνδεσης και τους χάκερ που κλέβουν τέτοια δεδομένα.

«Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι ασφάλειας για να ενθαρρύνουμε τις ενσωματωμένες βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας και να μας βοηθήσουμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από τους κωδικούς πρόσβασης», δήλωσε η διευθύντρια της αμερικανικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας υποδομής Jen Easterly.

Η υποστήριξη για συνδέσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης θα ενσωματωθεί στο λογισμικό Android και Chrome κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, δήλωσε ο διευθυντής προϊόντων της Google και πρόεδρος της Συμμαχίας FIDO, Sampath Srinivas.

Η Apple και η Microsoft ανακοίνωσαν σχέδια να κάνουν το ίδιο με το λογισμικό τους. “Αυτό θα απλοποιήσει τις συνδέσεις σε συσκευές, ιστότοπους και εφαρμογές ανεξάρτητα από την πλατφόρμα – χωρίς την ανάγκη για έναν μόνο κωδικό πρόσβασης”, δήλωσε ο Srinivas σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

“Όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, απλά θα ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.”

Τα κινητά τηλέφωνα θα αποθηκεύουν ένα διαπιστευτήριο FIDO που αναφέρεται ως «κλειδί πρόσβασης» που θα χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα των διαδικτυακών λογαριασμών, εξήγησε ο Srinivas. «Για να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο στον υπολογιστή σας, θα χρειαστείτε απλώς το τηλέφωνό σας κοντά και απλώς θα σας ζητηθεί να το ξεκλειδώσετε για πρόσβαση», είπε ο Σρινίβας.

Η κατάργηση των κωδικών πρόσβασης χρεώθηκε ως πιο ασφαλής από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που περιλαμβάνει τη λήψη κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης μέσω μηνύματος κειμένου ή μέσω email ως δευτερεύουσας επιβεβαίωσης κατά τη σύνδεση σε ιστότοπους ή υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα προστατευτείτε από το χακάρισμα προσωπικών δεδομένων

Το χακάρισμα στην Amazon, η κυβερνοασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο

Δισεκατομμύρια emails ανοικτά στο διαδίκτυο στο βωμό των χάκερς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.