Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Διαβητικό Έλκος: Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου ανοιχτής πληγής στο πόδι

Διαβητικό Έλκος: Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου ανοιχτής πληγής στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Διαβητικό Έλκος: Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία σόλας παπουτσιών που βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους του ποδιού, μιας επικίνδυνης ανοιχτής πληγής που μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία και ακρωτηριασμούς ποδιών, πελμάτων ή δακτύλων. «Ο στόχος αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας εσωτερικής σόλας είναι να μετριάσει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι αντιμετωπίζοντας μια από τις πιο σημαντικές αιτίες: τη διάσπαση του δέρματος και των μαλακών ιστών λόγω επαναλαμβανόμενου στρες στο πόδι κατά το περπάτημα», δήλωσε ο Muthu B.J. Wijesundara, κύριος ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Άρλινγκτον (UTARI).

Επηρεάζοντας περίπου 39 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ, ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν αίμα στα νεύρα, οδηγώντας σε κακή κυκλοφορία και πληγές στα πόδια, που ονομάζονται επίσης έλκη. Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με διαβήτη αναπτύσσουν έλκη στα πόδια κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 160.000 ακρωτηριασμοί κάτω άκρων πραγματοποιούνται ετησίως λόγω επιπλοκών από έλκη του διαβητικού ποδιού, που κοστίζουν στο αμερικανικό σύστημα υγείας περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Όσοι έχουν έλκη στα πόδια συχνά πεθαίνουν σε μικρότερες ηλικίες από εκείνους που δεν έχουν έλκη. «Παρόλο που έχουν δημιουργηθεί πολλοί πάτοι παπουτσιών με την πάροδο των ετών για να προσπαθήσουν να ανακουφίσουν το πρόβλημα των ελκών στα πόδια, μελέτες έχουν δείξει ότι η επιτυχία τους στην πρόληψή τους είναι οριακή», είπε ο Wijesundara.

«Πήγαμε την έρευνα ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας μια σόλα παπουτσιών εναλλασσόμενης πίεσης που λειτουργεί ανακουφίζοντας κυκλικά την πίεση από διαφορετικές περιοχές του ποδιού, παρέχοντας έτσι περιόδους ανάπαυσης στους μαλακούς ιστούς και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των ιστών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο διαβητικού έλκους του ποδιού». Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία σόλας παπουτσιών που βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους του ποδιού, μιας επικίνδυνης ανοιχτής πληγής που μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία και ακρωτηριασμούς ποδιών, πελμάτων ή δακτύλων. Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. “Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων”, δήλωσε ο Wijesundara.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβητικό Πόδι: Πρόληψη και θεραπεία

ΕΜΕΔΙΠ: συμβουλές για τους διαβητικούς που σώζουν ζωές

14 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη

Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία σας μια πληγή που δεν επουλώνει

Διαβητικό πόδι συμπτώματα: Τι επιβάλλει η σύγχρονη αντιμετώπισή του

Ζωή υψηλής ποιότητας απολαμβάνουν σήμερα οι ασθενείς με διαβήτη

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το 4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Διαβητικού Ποδιού

Κίνδυνος ακρωτηριασμού για 50.000 άτομα με διαβήτη στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους επαγγελματίες υγείας να διαβάζουν μπερδεμένα ΗΕΓ για να σώζουν ζωές

Και σε αυτήν την περίπτωση, το ερμηνεύσιμο μοντέλο ήταν στην πραγματικότητα πιο ακριβές. Παρέχει επίσης μια οπτική γωνία των τύπων ανώμαλων ηλεκτρικών σημάτων που εμφανίζονται στον εγκέφαλο, κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο για φροντίδα βαρέως πασχόντων ασθενών».

Νέα ακουστικά ΑΙ επιτρέπουν στους χρήστες να ακούν ένα άτομο στο πλήθος

Ακουστικά ΑΙ: Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον παρέχει ένα αξιοσημείωτο άλμα στην προσωπική τεχνολογία ήχου μέσω ακουστικών με τεχνητή νοημοσύνη που φιλτράρουν μόνο τον ανεπιθύμητο θόρυβο.

Eμφύτευμα εγκεφάλου AI για επιζήσαντες εγκεφαλικού και για την επικοινωνία τους στα Αγγλικά και Ισπανικά

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι επιστήμονες φέρεται να δημιούργησαν ένα δίγλωσσο εμφύτευμα εγκεφάλου με τροφοδοσία τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει τις εγκεφαλικές δραστηριότητες ενός επιζώντος εγκεφαλικού σε προτάσεις, είτε στα ισπανικά είτε στα αγγλικά

Η νέα συσκευή παρακολούθησης ιδρώτα δεν απαιτεί σωματική δραστηριότητα

Ο Δρ Kim Joohee δήλωσε: «Μέσα από δύο χρόνια συνεργατικής έρευνας με το Northwestern University, όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τους περιορισμούς των υπαρχουσών μεθόδων για την πρόκληση ιδρώτα, αλλά επιτύχαμε επίσης επιτυχία στην κλινική έρευνα, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση».

Ακουστικά ακύρωσης θορύβου: Βοηθούν πραγματικά τα νευροαποκλίνοντα άτομα;

Ακουστικά ακύρωσης θορύβου: Πολλά άτομα με αυτισμό ή ΔΕΠ-Υ περιγράφουν πώς ο θόρυβος σταματά ή περιορίζει τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση μαθημάτων, συναντήσεις εργασίας, κοινωνικές συναναστροφές ή ακόμα και φροντίδα υγείας.

Υπερηχητικά κύματα: Με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται στον εγκέφαλο;

Υπερηχητικά κύματα: Καθώς τα μυστήρια του εγκεφάλου βελτιώνονται συνεχώς και η τεχνολογία μπορεί να μας επιτρέψει να φτάσουμε στα βαθύτερα μέρη του, υπάρχει ελπίδα ότι θα βρεθούμε στο χείλος μιας νέας εποχής στη φροντίδα της ψυχικής υγείας.

Close Icon