Τεχνολογία

Chatbots υγεία: Πώς βελτιώνονται τα Chatbots για τους επαγγελματίες υγείας;

Chatbots υγεία: Πώς βελτιώνονται τα Chatbots για τους επαγγελματίες υγείας;

Chatbots υγεία: Η σημασία της αξιόπιστης πληροφόρησης είναι ζωτικής σημασίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπου οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα πρέπει να διερευνήσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να εντοπίσουν αξιόπιστες και εφαρμόσιμες γνώσεις.

Για να είναι πραγματικά χρήσιμα για τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, τα chatbots πρέπει να έχουν πρόσβαση στην πιο πρόσφατη έρευνα και δεδομένα. Ωστόσο, τα τρέχοντα μοντέλα περιορίζονται στις διαθέσιμες πληροφορίες κατά τη στιγμή της τελευταίας τους ενημέρωσης. Αντιμετωπίζοντας αυτήν την πρόκληση είναι ο Daniel Nadler, ο οποίος έχει αναπτύξει μια startup που ονομάζεται OpenEvidence.

Στόχος του Nadler είναι να συνδυάσει γλωσσικά μοντέλα με πρόσβαση σε κλινικά έγγραφα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στα chatbot να παρέχουν ενημερωμένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα μοντέλα που λειτουργούν σαν κλειστά βιβλία, η προσέγγιση του Nadler επιτρέπει στο chatbot του να ανταποκρίνεται με ένα ανοιχτό βιβλίο.

Η σημασία της αξιόπιστης πληροφόρησης είναι ζωτικής σημασίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπου οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα πρέπει να διερευνήσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να εντοπίσουν αξιόπιστες και εφαρμόσιμες γνώσεις. Ο Nadler υπογραμμίζει τη σημασία αυτού του ζητήματος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου ήταν παρόμοιο—ένας συντριπτικός όγκος πληροφοριών που έπρεπε να αναλυθεί και να δοθεί προτεραιότητα, όπου οι υπολογιστές θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Με την ενσωμάτωση του OpenEvidence σε συστήματα chatbot, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να επωφεληθούν από ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων και τρέχουσας έρευνας. Αυτή η πρόοδος θα βοηθήσει τους γιατρούς να περιηγηθούν στον θόρυβο της υπερφόρτωσης πληροφοριών και να διασφαλίσουν ότι έχουν πρόσβαση στα πιο σχετικά και ακριβή δεδομένα.

Το έργο του Nadler για τη βελτίωση των chatbots για επαγγελματίες υγείας υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο πρόσβασης και χρήσης ιατρικών πληροφοριών. Η συγχώνευση μοντέλων γλώσσας με κλινικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο θα ενισχύσει εκθετικά τις δυνατότητες των chatbots στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών και υποστήριξης στους ιατρούς. Συνολικά, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και αποτελεσματικότερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 3 πιο καυτές περιοχές στην υγειονομική περίθαλψη

ChatGPT: Πολλά υποσχόμενο στα ερωτήματα καρδιακής ανεπάρκειας

Διαθέσιμο και στη χώρα μας το AI chatbot της Google

Πώς να διασφαλίσετε την ασφαλή εφαρμογή των AI Chatbots στην υγειονομική περίθαλψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεθοδολογία καρδιαγγειακής θεραπείας στην Ινδία με την συμβολή της ιαπωνικής τεχνολογίας

Καρδιαγγειακή Θεραπεία: Η προληπτική παρέμβαση είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για αυτή την ασθένεια λόγω του αυξημένου κινδύνου αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών και θανάτων και επειδή η εξέλιξη της νόσου είναι πολύ γρήγορη. 

Ξεπερνώντας τον οδοντιατρικό φόβο με το πάτημα μιας εφαρμογής

Οι ασθενείς μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, να αναγνωρίζουν και να αμφισβητούν τις αρνητικές πεποιθήσεις τους και να δοκιμάζουν την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν καλύτερα στον οδοντίατρο.

Τεχνολογία υγείας: Ανακαλύψεις που έχουν αλλάξει τον κόσμο

Η συνεχής ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη υπόσχεται όχι μόνο να παρατείνει τη ζωή αλλά να βελτιώσει την ποιότητά της, καθιστώντας την υγεία και την ευεξία πιο προσιτή και αποτελεσματική για όλους.

Βασίλης Βασιλόπουλος: "Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της ενημέρωσης"

Διατίθεται δωρεάν σε PDF μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Βιέννης και έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον ορισμό του τελικού κειμένου του κανονισμού.