Τεχνολογία

AI: Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να διαγνώσει ασθένειες;

AI: Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να διαγνώσει ασθένειες;

AI: Ένας αλγόριθμος βαθιάς μάθησης μπορεί να διακρίνει το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C), τη νόσο Kawasaki και άλλες παρόμοιες εμπύρετες ασθένειες στα παιδιά

Ένας αλγόριθμος βαθιάς μάθησης που ονομάζεται KIDMATCH μπορεί να διακρίνει το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C), τη νόσο Kawasaki και άλλες παρόμοιες εμπύρετες ασθένειες στα παιδιά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του The Lancet Digital Health.

Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης κάνει διάγνωση ασθενειών

Ο Jonathan Y. Lam, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν και επικύρωσαν έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να διακρίνει το MIS-C, τη νόσο Kawasaki και άλλες παρόμοιες εμπύρετες ασθένειες και να βοηθήσει στη διάγνωση ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και ρύθμιση οξείας φροντίδας.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν το KIDMATCH για να συμπεριλάβει την ηλικία των ασθενών, τα πέντε κλασικά κλινικά σημεία της νόσου Kawasaki και 17 εργαστηριακές μετρήσεις. Το KIDMATCH πέτυχε μια διάμεση περιοχή κάτω από τη χαρακτηριστική καμπύλη λειτουργίας του δέκτη κατά την εσωτερική επικύρωση 98,8 τοις εκατό στο πρώτο στάδιο και 96,0 τοις εκατό στο δεύτερο στάδιο. Κατά τη διάρκεια της εξωτερικής επικύρωσης, το KIDMATCH ταξινόμησε σωστά 76 από 81 ασθενείς με MIS-C (94 τοις εκατό ακρίβεια, δύο απορρίφθηκαν με σύμφωνη πρόβλεψη) από 14 νοσοκομεία στην κοινοπραξία CHARMS Study Group, 47 από 49 ασθενείς (96 τοις εκατό ακρίβεια, ένας απορρίφθηκε από σύμφωνη πρόβλεψη ) από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης και 36 από τους 40 ασθενείς (90 τοις εκατό ακρίβεια, δύο απορρίφθηκαν από σύμφωνη πρόβλεψη) από το Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων.

«Το KIDMATCH έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους κλινικούς ιατρούς πρώτης γραμμής να διακρίνουν μεταξύ του MIS-C, της νόσου Kawasaki και άλλων παρόμοιων εμπύρετων ασθενειών για να επιτρέψει την έγκαιρη θεραπεία και την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 Λόγοι που η ιατρική τεχνολογία είναι απαραίτητη!

Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης

Ρομποτικά μανίκια για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η τεχνολογία φέρνει επανάσταση στη διάγνωση και τη θεραπεία του γλαυκώματος;

Γλαύκωμα ψηφιακής εποχής: Η η διάγνωση και η θεραπεία του γλαυκώματος έχουν φέρει πραγματική επανάσταση, προσφέροντας νέα εργαλεία για την έγκαιρη ανίχνευση, παρακολούθηση και διαχείριση της νόσου.

ChatGPT - Αρωγός στη μείωση της διστακτικότητας εμβολιασμού και στην παροχή συστάσεων για τα ΣΜΝ

Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον τρόπο πρόληψης των ΣΜΝ, το chatbot συνέστησε πρακτικές ασφαλούς σεξ και εμβολιασμούς HPV καθώς και αποχή, αλλά απέτυχε να παράσχει καθοδήγηση σχετικά με άλλα βασικά στοιχεία, όπως η προφύλαξη πριν από την έκθεση στον ιό HIV.

Οι ρομποτικά υποβοηθούμενες μεταμοσχεύσεις πνευμόνων είναι στον ορίζοντα, λένε οι ερευνητές

Ο Δρ Hoetzenecker υπογράμμισε ότι οι ρομποτικές πλατφόρμες χρειάζονται σημαντική περαιτέρω ανάπτυξη προτού μπορέσουν τελικά να γίνουν επιλογή για μεταμόσχευση πνεύμονα.

Το AI κάνει την απεικόνιση του αμφιβληστροειδούς 100 φορές πιο γρήγορη

Ερευνητές στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας έχουν εφαρμόσει τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε μια τεχνική που παράγει εικόνες υψηλής ανάλυσης κυττάρων στο μάτι. Αναφέρουν ότι με την τεχνητή νοημοσύνη, η απεικόνιση είναι 100 φορές πιο γρήγορη και βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας 3,5 φορές. Η πρόοδος, λένε, θα προσφέρει στους ερευνητές ένα καλύτερο εργαλείο για την αξιολόγηση […]

Τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη του κινδύνου εμφάνισης κατακλίσεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς

Τα νοσοκομεία μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα βελτίωσης της ποιότητας για την πρόληψη τραυματισμών πίεσης που βελτιώνει τα αποτελέσματα και μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση της νοσηλευτικής από τις τρέχουσες προσεγγίσεις παρακολούθησης.

Η πυξίδα κινητού τηλεφώνου επιτρέπει μετρήσεις ακριβείας, φέρνοντας επανάσταση στην παρακολούθηση της γλυκόζης

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας πυξίδας κινητών τηλεφώνων σε συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης έχει πυροδοτήσει μια επανάσταση στις μετρήσεις ακριβείας, προσφέροντας μια πρωτοποριακή λύση για άτομα που αντιμετωπίζουν διαβήτη.