Τεχνολογία

AI Μουσική: Το μέλλον της μουσικής βρίσκεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI Μουσική: Το μέλλον της μουσικής βρίσκεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI Μουσική: Μπορεί άραγε να υποκαταστήσει ακόμη και το πλέον εξελιγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης την παρουσία των μουσικών; Ευτυχώς όχι!

Οι προσπάθειες του Alan Turing με μελωδίες που δημιουργήθηκαν από τον υπολογιστή χρονολογούνται από το 1951. Ο David Bowie, ένας Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, πειραματιζόταν με μηχανογραφημένους τυποποιητές λυρικών στη δεκαετία του 1990. Ωστόσο, πρόσφατα τα τραγούδια της τεχνητής νοημοσύνης έχουν αποκτήσει ένα νέο boost. Οι διαφημίσεις και τα βιντεοπαιχνίδια συχνά αποφεύγουν τις δυσκολίες πνευματικών δικαιωμάτων και αδειοδότησης. Δημιουργούν λοιπόν τα soundtrack τους με προγράμματα όπως το Jukebox και το Amper με βάση τη διάθεση, το ρυθμό και το είδος.

Εν τω μεταξύ, καλλιτέχνες όπως η Holly Herndon και ο Francois Pachet έχουν συνεργαστεί με τεχνητή νοημοσύνη σε άλμπουμ. Επιπλέον, χάρη στα προγράμματα που μπορούν να απορροφήσουν ολόκληρο το έργο του καλλιτέχνη και να δημιουργήσουν νέες παρουσίες με βάση τα πρότυπα που ανακαλύπτει, η βαθιά ψεύτικη τέχνη έχει αναπτυχθεί. Ο Jay-Z, για παράδειγμα, έπρεπε να αναλάβει δράση εναντίον των YouTubers που δημοσίευσαν ψεύτικα βίντεο με τον ίδιο να ραπάρει μελωδίες του Billy Joel και μονόλογους του Hamlet. Ο ροκ κόσμος έχει επίσης υποστεί τέτοια κατάχρηση. Τα bot AI δημιουργούν αρκετά ροκ τραγούδια σε αυτήν την εποχή της AI.

Το μέλλον της μουσικής βρίσκεται στην AI;

Η ιδέα ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνθέσει μουσική είναι τρομακτική για πολλούς ανθρώπους. Αλλά το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί μουσική έχει προχωρήσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Έτσι δεν είναι πλέον μια τρομακτική καινοτομία. Πρόκειται για ένα βιώσιμο εργαλείο που μπορεί και χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς. Ως εργαλείο μάλιστα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργική διαδικασία. Αυτό εγείρει το εξής ερώτημα: Θα μπορούσε μια μέρα η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει τους μουσικούς;

 

Στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν 2 κατευθύνσεις μουσικής:

  • Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί μουσική μιας χρήσης. Αυτή τη μουσική ο καθένας θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στη δημιουργία περιεχομένου χωρίς να ανησυχεί για τα πνευματικά δικαιώματα και τις πιστώσεις.
  • Μουσική με ανθρώπινη σύνθεση. Αντιθέτως, αυτή η μουσική θα έχει ξεχωριστή βάση θαυμαστών και θα μοιάζει με χειροποίητα προϊόντα που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Η δημιουργικότητα είτε θα σταματήσει όταν αναλάβουμε την τεχνητή νοημοσύνη είτε θα γίνει καταλύτης για περαιτέρω ανθρώπινη δημιουργικότητα όπως οι περισσότερες σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινήστε την ημέρα σας με το σωστό morning ritual!

Μαρία Φαραντούρη: Ο Μίκης είχε την τύχη πριν φύγει να ζήσει την αθανασία του

Πώς η άσκηση επηρεάζει τον εγκέφαλό σας

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Κάμερα υψηλής ανάλυσης ιατρική: Λόγω της υψηλής χρονικής της ανάλυσης, η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, όπως η καρδιά που χτυπά μέσα από το στήθος.

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Femtech: Η παγκόσμια χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον κλάδο ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς.