Παιδιά

Πανδημία Κορωνοϊός: Συνέβαλε στην απώλεια κριτηρίων ανάγνωσης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου

Πανδημία Κορωνοϊός: Συνέβαλε στην απώλεια κριτηρίων ανάγνωσης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου

«Οι δάσκαλοι είχαν πάντα κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία μας και πραγματικά πιστεύω ότι η πανδημία COVID-19 έχει ενισχύσει τη σημασία των δασκάλων και τον αντίκτυπό τους στην κάλυψη των ακαδημαϊκών, κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών όλων των μαθητών».

ADMAN

Πανδημία Κορωνοϊός: Το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Εκπαίδευσης NCES επισημαίνει ότι το 44 τοις εκατό των δημόσιων σχολείων αναφέρει επί του παρόντος κενές θέσεις διδασκαλίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης λόγω της πανδημίας COVID-19 Η πανδημία του κορωνοϊού συνέβαλε στο ένα τρίτο των νεαρών μαθητών του δημοτικού σχολείου να χάνει κριτήρια αναφοράς ανάγνωσης, κάτι που είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ποσοστά πριν από την πανδημία, σύμφωνα με διάφορες μελέτες. Μια πρόσφατη έκθεση της Βιρτζίνια εξέτασε δεδομένα που συλλέχθηκαν από την αξιολόγηση K-2 της Προβολής  Φωνολογικής Επίγνωσης Αλφαβητισμού (The Phonological Awareness Literacy Screening) (PALS), ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του κινδύνου των μαθητών για αναγνωστικές δυσκολίες που διήρκεσαν τρεις περιόδους φθινοπωρινής αξιολόγησης σε 132 σχολικά τμήματα.

Η μελέτη εξέτασε τα ποσοστά των μαθητών «σε κίνδυνο» K-2, προ-πανδημίας (2019) έως το φθινόπωρο του 2021, όταν οι μαθητές επέστρεψαν στη μάθηση στην τάξη.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι ο αριθμός των μαθητών της πρώτης και της δεύτερης τάξης που σημείωσαν βαθμολογία κάτω από τα κριτήρια ανάγνωσης το φθινόπωρο του 2021 έφτασε σε ιστορικά υψηλά, στο 36,5 τοις εκατό και στο 42,2 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 2019 το ποσοστό των μαθητών στην ομάδα χαμηλού κινδύνου για αναγνωστικές δυσκολίες ήταν 2,1 φορές μεγαλύτερο από αυτό της ομάδας υψηλού κινδύνου, αλλά μέχρι το 2021, το ποσοστό και των δύο ομάδων ήταν σχεδόν το ίδιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μαθητές και στις δύο ομάδες υψηλού και μεσαίου κινδύνου αποτελούσαν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού με 54,6 τοις εκατό το 2019. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε το 2021, όταν αυτές οι δύο ομάδες μαζί αντιπροσώπευαν το 65,5 τοις εκατό του πληθυσμού.

Τα δεδομένα του εκπαιδευτικού προγράμματος PALS έδειξαν υψηλότερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από το σημείο αναφοράς μεταξύ των Μαύρων, των Ισπανόφωνων, των ατόμων με αναπηρίες και εκείνων που θεωρούνται οικονομικά μειονεκτικοί.

«Θα περιμέναμε να δούμε την ανάπτυξη των θεμελιωδών δεξιοτήτων γραμματισμού – φωνολογική επίγνωση, αντιστοιχία φωνήματος-γραφήματος (αυτή είναι η σχέση που έχουν τα γράμματα με τους ήχους) που επηρεάζεται από την πανδημία, επειδή τυπικά καθιερώνονται όταν τα παιδιά είναι τόσο μικρά και θα ήταν πολύ δύσκολο να στοχεύσουν εξ αποστάσεως, ειδικά για μικρά παιδιά που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν και να αλληλεπιδράσουν με μια συσκευή με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν ένας δάσκαλος και οι συνομήλικοι», η Gabriella Reynolds, PhD, CCC-SLP, είπε η λογοπαθολόγος και επίκουρη καθηγήτρια στο LIU στη Νέα Υόρκη στο Fox News.

Ο Ρέινολντς, ο οποίος εργάζεται με άτομα που ασχολούνται με ζητήματα γραμματισμού και ομιλίας, είπε στο Fox News ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας πιθανώς συνέβαλε στις πρόσφατες αναφορές.

«Έχω δουλέψει με παρέμβαση φωνολογικής επίγνωσης εξ αποστάσεως και σίγουρα υπήρχε διαφορά προσοχής μεταξύ αυτών και εκείνων που συμμετείχαν στην παρέμβαση αυτοπροσώπως». Πριν από την πανδημία, τα επίπεδα ανάγνωσης ήταν σε πτώση σύμφωνα με αναφορές.

Οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι η πανδημία επιδείνωσε το πρόβλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βοηθηθούν οι μαθητές να «καλύψουν τη διαφορά» με τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραμματισμού.

Η Νόρα Πάλμα, δασκάλα ειδικής αγωγής στη Νέα Υόρκη, είπε στο Fox News: «Το χάσμα αλφαβητισμού αυτή τη στιγμή μάς έδειξε ότι δεν μπορούμε απλώς να «επιστρέψουμε στην κανονικότητα» γιατί ασχολούμαστε με ζητήματα που δεν έχουμε ξαναδεί».

Η Πάλμα εξήγησε στο Fox News ότι οι δάσκαλοι ανησυχούν για τις αναφορές ανεπάρκειας ανάγνωσης και φοβούνται ότι εάν δεν αντιμετωπιστούν σε νεαρή ηλικία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένα ποσοστά εγκατάλειψης μέχρι τη στιγμή που οι μαθητές φτάσουν στην ηλικία του γυμνασίου. “Αισθανόμαστε την πίεση να πιάσουμε τα παιδιά στα πρότυπα επιπέδου τάξης, αλλά μας λείπει η υποστήριξη και οι πόροι που χρειάζονται οι μαθητές μας – ειδικά όταν τα δεδομένα μας δείχνουν ότι πολλά είναι 3-4 επίπεδα πίσω.”

Ο δάσκαλος ειδικής αγωγής είπε επίσης, “Η εξουθένωση των δασκάλων είναι άμεσο αποτέλεσμα της αίσθησης ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να “διορθώσουν” αυτά τα κενά μόνοι τους.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι μαθητές που μπορούν να καλύψουν τη διαφορά και εκείνοι που δεν μπορούν θα θέλουν πιθανότατα να μείνουν ακόμα πιο πίσω».

Η Πάλμα είπε ότι μια πιθανή λύση είναι η ενσωμάτωση σαφούς διδασκαλίας αλφαβητισμού που βασίζεται σε φωνητικά, όπως ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Fundations.

“Το Fundations είναι ένα απίστευτο μέρος του προγράμματος Wilson Reading Program.

Έχω δει αναλφάβητους ενήλικες να μαθαίνουν να διαβάζουν με αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχουν δεδομένα που υποστηρίζουν το γεγονός ότι οι ειδικές παραπομπές θα μειωνόταν δραστικά εάν προσφερόταν σε όλους τους μαθητές ένα πρόγραμμα ανάγνωσης βασισμένο σε φωνητικά .

Συνήθως, μετά την 3η τάξη, η εστίαση μετατοπίζεται από το «μαθαίνοντας να διαβάζω» στο «διαβάζοντας για να μαθαίνω».

Χωρίς θεμελιώδεις δεξιότητες γραμματισμού οι μαθητές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο – εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο, μπορείτε να συμμορφωθείτε, αλλά δεν μπορείτε να μην ασχοληθείτε τι νόημα έχει»

Η Laura Seinfeld, κοσμήτορας του LIU Post College of Education, Information and Technology στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Fox News,

«Οι δάσκαλοι είχαν πάντα κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία μας και πραγματικά πιστεύω ότι η πανδημία COVID-19 έχει ενισχύσει τη σημασία των δασκάλων και τον αντίκτυπό τους στην κάλυψη των ακαδημαϊκών, κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών όλων των μαθητών».

Ένα άλλο δίλημμα που τροφοδοτείται από την πανδημία που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί είναι τα θέματα προσωπικού. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτόν τον μήνα από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Εκπαίδευσης (NCES), σχεδόν τα μισά (44 τοις εκατό) των δημόσιων σχολείων αναφέρουν επί του παρόντος κενές θέσεις διδασκαλίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Η έκθεση ανέφερε ότι το 61 τοις εκατό των δημόσιων σχολείων με τουλάχιστον μία αναφερόμενη κενή θέση, ανέφερε την πανδημία COVID-19 ως αιτία αύξησης των κενών θέσεων διδακτικού και μη διδακτικού προσωπικού.

Στην ανακοίνωση, η Επίτροπος της NCES Peggy G. Carr δήλωσε: “Η πανδημία COVID-19 συνέβαλε στην έλλειψη προσωπικού στα σχολεία της χώρας.” Η Carr είπε επίσης, “Τα δημόσια σχολεία αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων κενών θέσεων και της έλλειψης μελλοντικών δασκάλων.

Αυτά τα ζητήματα διακόπτουν τη λειτουργία των σχολείων.

Τα σχολεία έχουν καταφύγει στη χρήση περισσότερων δασκάλων καθώς και μη διδακτικού προσωπικού εκτός των προβλεπόμενων καθηκόντων τους, αυξάνοντας το μέγεθος των τάξεων, μοιράζονται καθηγητές και προσωπικό με άλλα σχολεία και περιορίζουν τη μεταφορά των μαθητών λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Τα σχολεία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις που θέτει η πανδημία COVID-19.”

Οι εκπαιδευτικοί είπαν στο Fox News ότι ελπίζουν πως οι σχολικοί υπάλληλοι θα ξεκινήσουν ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για τους δασκάλους και το προσωπικό, ειδικά στα γυμνάσια, για να αντιμετωπίσουν τα κενά που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με ποιο κόστος κατακτήθηκε η νίκη επί της covid με τη στρατηγική Μπάιντεν

Οι σοβαρές συνέπειες του lockdown στην ανάπτυξη των παιδιών

Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών με την επιστροφή στο σχολείο

Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών ανακοίνωσαν ότι καταργούν τις εντολές σχολικής μάσκας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Το EDsmart διερεύνησε πώς οι βαθμολογίες μαθημάτων προηγμένης τοποθέτησης AP το 2021 συγκρίθηκαν με τις βαθμολογίες το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, για τις 10 πιο δημοφιλείς εξετάσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο του Κολεγίου.

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».

Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος». Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Μητέρα vegan από τη Φλόριντα καταδικάστηκε για λιμοκτονία νηπίου διατρεφόμενου με ωμά φρούτα και λαχανικά

Στα τελικά επιχειρήματα, η συνεισαγγελέας Σάρα Μίλερ, βοηθός δικηγόρου, απευθύνθηκε στους ενόρκους και ανέφερε ότι το έγκλημα δεν ήταν ότι ο Έζρα πέθανε στον ύπνο του, αλλά ότι η Ο' Λίρι αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για το παιδί της.

Το περιπετειώδες παιδικό παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη, σύφωνα με μελέτη

Στις 9 Ιουλίου, είπε στο Fox News ότι το ίδρυμά του συνεργάζεται με τη Θεμελίωση Διάρκειας Ζωής για να φιλοξενήσει έναν Οικογενειακό Αγώνα Περιπέτειας στο Κουίνς για να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική σειρά από εμπόδια και δραστηριότητες μαζί.