Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παιδιά

Κόσμος Εκπαίδευση: Σχεδόν το ένα τρίτο των εφήβων δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο

Κόσμος Εκπαίδευση: Σχεδόν το ένα τρίτο των εφήβων δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο

Τα ευρήματα έδειξαν μια σαφή ανάγκη για στρατηγικές για την παροχή εκπαιδευτικών περιβαλλόντων όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται προστατευμένοι, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, αναφέρει ο ερευνητής».

Κόσμος Εκπαίδευση: Η εκπαιδευτική ανισότητα αφορά την ανισότητα πρόσβασης σε εκπαιδευτικούς πόρους μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Αυτό επεκτείνεται στο περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνει χώρα η μάθηση. Με τη σειρά του, αυτό επεκτείνεται στην ασφάλεια, τόσο ως πραγματικά μέτρα όσο και στην αντίληψη αυτών των μέτρων όπως γίνονται αντιληπτά από τους μαθητές.

Μια μεγάλη διεθνής μελέτη διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο το 31,4 τοις εκατό των εφήβων ανέφεραν ότι αισθάνονται ανασφαλείς στο σχολείο, με βάση ευρήματα σε δεκατρείς ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.

Το αποτέλεσμα αποκάλυψε την ανισότητα στη διασφάλιση ενός ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τους μαθητές, καθώς και την ποικιλομορφία μεταξύ διαφορετικών χωρών.

Η έρευνα περιελάμβανε 21.688 έφηβους ηλικίας 13-15 ετών, με βάση αυτοδιαχειριζόμενες έρευνες που ολοκληρώθηκαν μεταξύ 2011 και 2017.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ακόλουθες χώρες: Φινλανδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κίνα , Σιγκαπούρη, Βιετνάμ και Ρωσία.

Υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας.

Αυτό κυμαινόταν από 11,5 τοις εκατό (Φινλανδία) έως 69,8 τοις εκατό (Ιαπωνία) των κοριτσιών και από 7,7 τοις εκατό (Νορβηγία) έως 68,2 τοις εκατό (Ιαπωνία) των αγοριών που αισθάνονται ανασφαλείς.

Η μελέτη διαπίστωσε περαιτέρω ότι υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των σχολείων σε πολλές χώρες, γεγονός που υποδηλώνει ανισότητα στο εκπαιδευτικό περιβάλλον στη χώρα.

Η ποιοτική πλευρά των δεδομένων αποκάλυψε ότι οι μαθητές που ένιωθαν ότι οι δάσκαλοί τους νοιάζονταν για αυτούς ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο, υποδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των δασκάλων στη διαμόρφωση της συναισθηματικής αίσθησης ασφάλειας των μαθητών στο σχολείο.

Οι δίκαιοι, σαφείς και συνεπείς κανόνες του σχολείου είναι πολύ σημαντικοί για την παραγωγή ασφάλειας στα σχολεία, σύμφωνα με την προηγούμενη ανασκόπησή μας. Από την άλλη πλευρά, όταν οι μαθητές βιώνουν θυματοποίηση εκφοβισμού, αυτό αντικατοπτρίζεται σε μια χαμηλότερη αίσθηση ασφάλειας. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το αίσθημα ανασφάλειας στο σχολείο συνδέθηκε με προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία μπορεί να επιμείνουν σε όλη τη ζωή.

Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για σχολικές παρεμβάσεις κατά του εκφοβισμού και προαγωγή της ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με τον Yuko Mori από το Ερευνητικό Κέντρο για την Παιδοψυχιατρική του Πανεπιστημίου του Τούρκου Φινλανδίας:

«Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν προληπτικές πρωτοβουλίες όπως η ψυχοεκπαίδευση και προγράμματα κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης για την ενίσχυση της θετικής αλληλεπίδρασης των παιδιών και τη μείωση των προβλημάτων συμπεριφοράς.

Τα ευρήματα έδειξαν μια σαφή ανάγκη για στρατηγικές για την παροχή εκπαιδευτικών περιβαλλόντων όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται προστατευμένοι, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, αναφέρει ο ερευνητής».

Η λίστα των χωρών με ποσοστό εφήβων που αισθάνονται ανασφαλείς:

Κορίτσια Αγόρια

1 Φινλανδία 11,5% 8,9%

2 Νορβηγία 13,9% 7,7%

3 Ισραήλ 14,6% 14,2%

4 Ελλάδα 18,2% 24,2%

5 Ινδία 17,8% 26,3%

6 Ιράν 25,6% 34,3%

7 Ινδονησία 30,3% 30,2%

8 Λιθουανία 31,4% 35,4%

9 Σιγκαπούρη 35,4% 34,3%

10 Κίνα 48,8% 44,1% 11 Ρωσία 54,7% 45,9%

12 Βιετνάμ 49,6% 52,6%

13 Ιαπωνία 69,8% 68,2%

Οι ερευνητές εδρεύουν στο Πανεπιστήμιο της πόλης Τούρκου το οποίο είναι μια εμπνευσμένη και διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα 25.000 φοιτητών και προσωπικού στη Νοτιοδυτική Φινλανδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εν μέσω συζήτησης για τον έλεγχο των όπλων, οι αμερικανικές μειονότητες συζητούν την αύξηση των αγορών πυροβόλων όπλων

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν κρατά «όμηρο» τα χρήματα για το μεσημεριανό γεύμα για να εξαναγκάσει τις πολιτικές των τρανς, λέει ένας ακτιβιστής γονέας

Η διευθύντρια του CDC μίλησε με αρκετούς ηγέτες συνδικάτων προτού αυστηροποιήσει τις οδηγίες κάλυψης, αποκαλύπτει το εσωτερικό ημερολόγιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε συμβουλές για την αγορά παιδικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παραδοσιακά παιχνίδια παρέχουν καλύτερες αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες από τα τεχνολογικά παιχνίδια. Όταν αγοράζετε ένα παιχνίδι, σκεφτείτε τις εμπειρίες που θέλετε να έχει το μωρό της ζωής σας, σκεφτείτε ευρέως τους στόχους ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού, προσπαθήστε να παρέχετε ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις υψηλής ποιότητας και θυμηθείτε να διασκεδάζετε.

"Μωροπροστασία" του σπιτιού σας - Οδηγός νέου γονέα

Οι σκάλες αποτελούν απειλή για τα μωρά εξαιτίας της αδυναμίας τους να κατανοήσουν τον κίνδυνο, καθώς και της έλλειψης σταθερότητας και συντονισμού τους. Τα μωρά δεν είναι σε θέση να περιηγηθούν μόνα τους στις σκάλες- ως εκ τούτου, οι σκάλες πρέπει να φράσσονται με μια πύλη στην κορυφή και στο κάτω μέρος, σύμφωνα με το ‘Ασφαλή Παιδιά Παγκοσμίως’ (Safe Kids Worldwid). Υπάρχει μια ποικιλία από μορφές πύλης που είναι είτε προσωρινές είτε ημιμόνιμες.

Σχολικό οδοντιατρικό πρόγραμμα αποτρέπει το 80% των κοιλοτήτων με εφάπαξ, μη επεμβατική θεραπεία

Ενώ η περιορισμένη διαθεσιμότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών οδοντιάτρων μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τα προγράμματα στεγανοποίησης στα σχολεία, καθώς τα στεγανοποιητικά εφαρμόζονται από οδοντίατρο ή οδοντικό υγιεινολόγο, το SDF μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική εναλλακτική λύση, καθώς μπορεί επίσης να εφαρμοστεί από νοσηλευτές - ένα εργατικό δυναμικό που υπάρχει ήδη σε πολλά σχολεία.

Οι δομημένες σχολικές ημέρες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά υγιή. Πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών;

Ο προγραμματισμός των διακοπών μπορεί να προέρχεται από διάφορους οργανισμούς, όπως αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους δραστηριοτήτων, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, μουσεία και γκαλερί τέχνης, ομάδες ατόμων με αναπηρία, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει επίσης κατασκηνώσεις.

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Το EDsmart διερεύνησε πώς οι βαθμολογίες μαθημάτων προηγμένης τοποθέτησης AP το 2021 συγκρίθηκαν με τις βαθμολογίες το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, για τις 10 πιο δημοφιλείς εξετάσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο του Κολεγίου.

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».

Close Icon