Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Διευθυντές Σχολείων: Συναντούν τον Υπ. Παιδείας του Μπάιντεν για να «διώξει τους εχθρικούς γονείς» από το σχολείο

Διευθυντές Σχολείων: Συναντούν τον Υπ. Παιδείας του Μπάιντεν για να «διώξει τους εχθρικούς γονείς» από το σχολείο

Οι διευθυντές ανέφεραν πως καλύπτουν τις ακαδημαϊκές ανάγκες των μαθητών και χρησιμοποιούν κεφάλαια από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης (ARP) για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη μετά την COVID-19.

Διευθυντές Σχολείων: Οι σχολικοί υπάλληλοι παραπονέθηκαν ότι αντιμετώπιζαν απειλές επειδή απλώς ακολουθούσαν τις οδηγίες του CDC Οι διευθυντές των σχολείων συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας του Μπάιντεν τη Δευτέρα για να συζητήσουν τον καλύτερο τρόπο πλοήγησης στην εκπαίδευση στον κόσμο μετά την COVID-19. Η συνάντηση μεταξύ της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (NASSP) και του υπουργού Παιδείας των ΗΠΑ Μιγκέλ Καρντόνα έρχεται μήνες αφότου η ομάδα ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν «να απαγορεύσει εχθρικούς γονείς και άτομα από τους σχολικούς χώρους που απειλούν την ασφάλειά μας».

Όταν εστάλη η επιστολή τον Σεπτέμβριο, τα μέλη του σχολικού συμβουλίου είχαν σκηνές αντιπαραθέσεων μεταξύ των διευθυντών του σχολείου και των θυμωμένων γονέων που διαμαρτύρονταν για τις πολιτικές του σχολείου για την COVID-19.

Οι σχολικοί υπάλληλοι παραπονέθηκαν ότι αντιμετωπίζουν απειλές επειδή «απλώς προσπαθούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την υγεία και την επιστημονική ασφάλεια που εκδίδει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και τα τοπικά τμήματα υγείας».

«Η Εθνική Ένωση Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης NASSP καλεί τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να προστατεύσουν τους διευθυντές των σχολείων από την ανεξέλεγκτη εχθρότητα και βία που διαταράσσει τα σχολεία μας και απειλεί την ασφάλεια της εκπαίδευσης και των μαθητών μας», ανέφερε η Εθνική Ένωση Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης NASSP.

Η Εθνική Ένωση Σχολικών Συμβουλίων (NSBA) ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν βοήθεια για την αντιμετώπιση ενός κύματος αντιδράσεων από τους γονείς.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει, όπως είπε, «αύξηση» των «απειλών βίας» εναντίον σχολικών στελεχών και δασκάλων σε όλη τη χώρα.

«Οι απειλές κατά των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι μόνο παράνομες, αλλά έρχονται σε αντίθεση με τις βασικές αξίες του έθνους μας», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Merrick Garland σχετικά με την προσπάθεια σε μια δήλωση.

«Αυτοί που αφιερώνουν τον χρόνο και την ενέργειά τους για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μας θα λαμβάνουν σωστή εκπαίδευση σε ένα ασφαλές περιβάλλον αξίζουν να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο για την ασφάλειά τους». Η Εθνική Ένωση Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης NASSP επαίνεσε το DOJ για τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής  Ένωσης Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης NASSCP, Ronn Nozoe, είπε σε μια δήλωση ότι «οι ηγέτες των σχολείων έχουν κάνει τη φωνή τους να ακουστεί». «Είναι ανησυχητικό όταν αντιμετωπίζεις προσωπικές και επαγγελματικές απειλές επειδή απλώς κάνεις τη δουλειά σου», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης NASSP, Bill Ziegler.

“Η ασφάλεια των μαθητών μου, του προσωπικού και της σχολικής κοινότητας είναι υψίστης σημασίας.

Τα σχολεία πρέπει να ευνοούν τη διδασκαλία, τη μάθηση και τη συνεργασία και καλωσορίζω την ομοσπονδιακή βοήθεια για την αντιμετώπιση των απειλών που διατυπώνουν άτομα κατά των σχολείων μας που διαταράσσουν τη μάθηση και τη συνεργασία, δυνητικά βλάπτοντας αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς».

Ο Cardona και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Σίντι Μάρτεν συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης NASSP τη Δευτέρα για να ξεκινήσουν την Πρωτοποριακή Εβδομάδα Ηγεσίας τους στην Ουάσιγκτον, DC στο Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.

Οι διευθυντές ανέφεραν πως καλύπτουν τις ακαδημαϊκές ανάγκες των μαθητών και χρησιμοποιούν κεφάλαια από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης (ARP) για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη μετά την COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διχασμένοι οι ειδικοί στις ΗΠΑ για το πόσο χρήσιμα είναι τα τεστ κορωνοϊού μέσα στα σχολεία

Η αύξηση της εκπαίδευσης στο σπίτι συνεχίζεται παρά την επαναλειτουργία των σχολείων

"Ανθίζουν" οι μαθητές στα σχολεία με τους λιγότερους περιορισμούς covid λέει άρθρο της Washington Post

Το μέλος του Δημοτικού συμβουλίου της Ουάσιγκτον DC αποσύρει την προσπάθεια επαναφοράς της εντολής εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon