Χρησιμοποιώντας βούτυρο κακάο για το πρόσωπό σας
  • Μπορείτε να εφαρμόσετε βούτυρο κακάο στο δέρμα σας μία ή περισσότερες φορές την ημέρα.
  • Η χρήση βουτύρου κακάο μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία και την εμφάνιση του δέρματος στο πρόσωπό σας. Η υγρασία, η ελαστικότητα και η προστασία από τον ήλιο είναι όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά για να διατηρείται το δέρμα υγιές.
  • Δεδομένου ότι το καθαρό βούτυρο κακάο γίνεται λιπαρό όταν λιώσει, θα ήταν καλό να δοκιμάσετε ως φυσικό αφαίρεση μακιγιάζ. Το παχύτερο βούτυρο κακάο, πιο κοντά στη θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να λειτουργήσει καλά στα ξηρά χείλη.

Βούτυρο κακάο για ουλές προσώπου

Εάν ανησυχείτε για την εμφάνιση ουλών, οι γιατροί συστήνουν ρουτίνα μασάζ στο δέρμα. Το μασάζ δεν φαίνεται να μειώνει την εμφάνιση ουλών άνω των δύο ετών. Οι πιο πρόσφατες ουλές μπορεί να ωφεληθούν εάν κάνετε τα εξής:

  • Κάντε μασάζ σε κυκλική κίνηση πάνω από την ουλή.
  • Κάντε μασάζ κάθετα στην ουλή.
  • Κάντε μασάζ οριζόντια σε όλη την ουλή.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μασάζ 2 ή 3 φορές την ημέρα, για 10 λεπτά κάθε φορά .

Ανάλογα με τη δική σας ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, μπορεί να προτιμάτε να το χρησιμοποιείτε μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση του προσώπου σας, έτσι ώστε το δέρμα σας να μπορεί να το απορροφήσει πραγματικά. Ωστόσο, το βούτυρο κακάο μπορεί να φράξει τους πόρους σας, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε σε περιοχές εκτός από το πρόσωπό σας.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε το βούτυρο κακάο για το πρόσωπό σας
  • Το βούτυρο κακάου θεωρείται ασφαλές, αρκεί να μην είστε αλλεργικοί στο φυτό κακάου. Το βούτυρο κακάο δεν θα περιέχει καφεΐνη, σε αντίθεση με τη σκόνη κακάου.
  • Ωστόσο, το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ότι φράζει τους πόρους. Γι ‘αυτό, προσέξτε πριν εφαρμόσετε βούτυρο κακάο στο πρόσωπό σας. Εάν είστε επιρρεπείς σε ακμή και ξεσπάσματα, μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που αναφέρουν το βούτυρο κακάο ως ένα από τα πρώτα επτά συστατικά ενός προϊόντος. Εάν το βούτυρο κακάο αναφέρεται πολύ κάτω από τη σειρά των συστατικών ή εάν δεν ανησυχείτε για την ακμή, δεν χρειάζεται να είστε τόσο ανησυχητικοί.
  • Η χημική δομή ενός λαδιού καθορίζει εάν και πόσο άσχημα φράζει τους πόρους. Τα μόρια του βουτύρου κακάου συσκευάζονται πολύ σφιχτά μαζί, γεγονός που το καθιστά πολύ φαινομενικό (φράξιμο των πόρων). Τα λάδια που είναι λιγότερο φαγελογόνα περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο και το βερίκοκο. Το λάδι σόγιας, ηλίανθου και κνήκου δεν θα φράξει καθόλου τους πόρους.

Ακολουθεί  βίντεο για το βούτυρο κακάο