Ομορφιά

Ομορφιά εγκυμοσύνη: Tips ομορφιάς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ομορφιά εγκυμοσύνη: Tips ομορφιάς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ομορφιά εγκυμοσύνη: Πολλές ερωτήσεις ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σχέση με την ομορφιά και την ευεξία. Δε χρειάζεται να παραμελήσετε τον εαυτό σας σε μια τόσο συναρπαστική περίοδο της ζωής σας, άλλωστε!

Τι μπορώ να κάνω κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθώ για ομορφιά; Αυτή είναι μια ερώτηση που γίνεται από όλες τις έγκυες και είναι πολύ συχνή εφόσον η διατήρηση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική. Αυτή η ερώτηση μπορεί να περιλαμβάνει από το να βάψετε τα μαλλιά σας, να εφαρμόσετε μαύρισμα με σπρέι, να φτιάξετε τα νύχια σας καθώς και την διαδικασία του μπότοξ. Οφείλουμε να έχουμε πάντα κατά νιου ότι οποιαδήποτε χημική ουσία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επιβλαβής τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Βέβαια, τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς περιέχουν μόνο μικρές ποσότητες χημικών ουσιών.

 

  • Βotox: Το Botox είναι ένα μεγάλο χημικό μόριο που δεν διαπερνά τον πλακούντα. Ωστόσο, ενώ μπορεί να μην περάσει στο μωρό, έχει αποδειχθεί σε ζώα ότι τα υψηλά επίπεδα Botox είχαν ως αποτέλεσμα αποβολή. Αυτός είναι ο λόγος που το Botox δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν περιορισμένα δεδομένα για το εάν το Botox περνά στο μητρικό γάλα. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι δεν επιτρέπεται το Botox μέχρι να σταματήσετε να θηλάζετε.
  • Βαφή μαλλιών: Πάντα υπήρχε ο μύθος ότι το βάψιμο των μαλλιών σας μπορεί να βλάψει το μωρό σας κάτι που δεν είναι αλήθεια. Οι χημικές ουσίες στη βαφή μαλλιών δεν απορροφώνται εύκολα από το άθικτο δέρμα και ως εκ τούτου είναι απίθανο να προκαλέσουν κάποια βλάβη στο μωρό σας. Εάν ανησυχείτε λίγο για τυχόν απορρόφηση, συνετό θα ήταν να περιμένετε μέχρι τις 12 εβδομάδες για να βάψετε τα μαλλιά σας. Αυτό εμποδίζει το μωρό σας να εκτεθεί σε χημικές ουσίες ενώ σχηματίζονται τα ζωτικά του όργανα. Οπότε οι ανταύγειες και το balayage μπορεί να αποδειχθούν μια καλή εναλλακτική λύση εφόσον δεν έρχονται σε επαφή με την ρίζα των μαλλιών.

  • Περιποίηση νυχιών: Ακολουθήστε τα ίδια απλά βήματα όπως και για τη βαφή μαλλιών για να ελαχιστοποιήσετε την απορρόφηση χημικών και συνεπώς τον κίνδυνο για το μωρό σας. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν αλλεργία στο ακρυλικό νύχι ή να αναπτύξουν μυκητιασική ή βακτηριακή λοίμωξη λόγω αλλαγών στο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αποφύγετε μελλοντικές θεραπείες.
  • Solarium: Το τεχνητό μαύρισμα είναι ασφαλές για χρήση σε κρέμες και λοσιόν. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιηθεί σε μορφή σπρέι γιατί μπορεί να εισπνεύσετε ποσότητα που μπορεί να το κάνει πιο εύκολα να απορροφηθεί. Το ψεύτικο μαύρισμα μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματική αντίδραση στην εγκυμοσύνη λόγω των αλλαγών στην ανοσία της γυναίκας. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λοσιόν ή κρέμα σε ολόκληρο το σώμα, κάντε μια δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι δέρματος που είναι καλά κρυμμένο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το «σύνδρομο του καθρέφτη» στην εγκυμοσύνη

Η απώλεια βάρους δεν βοηθά απαραίτητα τη γονιμότητα

Πώς να αναστρέψετε την ενοχλητική απώλεια μαλλιών;

Βρείτε ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα εγκυμοσύνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες και μέλι: Μια φυσική θεραπεία ακμής

Ενώ η θεραπεία με ντομάτα και μέλι δεν είναι θαυματουργή λύση για την ακμή, μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός φυσικός τρόπος για τη μείωση των σπυριών και τη βελτίωση της υγείας του δέρματός σας.