Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπνο με τη φροντίδα του δέρματος σας – ή μάλλον, πώς να τραβήξετε μια ομορφιά μια μέρα στην άλλη.

Τι κάνει μια μάσκα μίας νύχτας
  • Σχεδιασμένο για να βοηθά τα συστατικά να διεισδύουν πιο βαθιά καθώς κοιμάστε, μια μάσκα μίας νύχτας λειτουργεί τόσο ως φράγμα όσο και ως σφραγιστικό. Μια ελαφριά επίστρωση αυτού του προϊόντος αποτρέπει τη βρωμιά και τη σκόνη από το κλείσιμο στους πόρους σας και κλειδώνει τα άλλα ενεργά προϊόντα σας, αφήνοντας όλη την καλοσύνη να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά χωρίς να εξατμιστεί.
  • Έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί περισσότερο στο πρόσωπό σας, να είναι πιο ισχυρό και να προσφέρει ισχυρά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως έντονη ενυδάτωση, φωτεινότητα και ηρεμία.

Αναπαραγωγή κυττάρων την νύχτα

  • Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κύτταρα του δέρματος αναπαράγονται  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το να φοράτε μάσκα μίας νύχτας είναι σαν να βοηθάτε τη διαδικασία ανανέωσης. «Όταν το σώμα βρίσκεται σε έναν βαθύ, ξεκούραστο ύπνο, ο μεταβολισμός του δέρματος αυξάνεται και ο κύκλος εργασιών και η ανανέωση κλιμακώνεται.
  • Κλειδώνει την υγρασία καθισμένος στο πάνω μέρος του δέρματός σας αντί να απορροφάται αμέσως. «Ενώ κοιμάσαι, η ενυδάτωση του σώματος εξισορροπεί. Το δέρμα είναι σε θέση να ανακτήσει την υγρασία, ενώ η περίσσεια νερού υποβάλλεται σε επεξεργασία για απομάκρυνση .

Πολύ σημαντική η ενυδάτωση της επιδερμίδας

  • Η ενυδάτωση είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στο τμήμα γήρανσης , ειδικά με την ανάπτυξη ρυτίδων. Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας τα επίπεδα ενυδάτωσης θα μειωθούν, σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι ενήλικες μπορεί να δουν περισσότερα οφέλη με μάσκες μίας ημέρας από άλλους. Αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη για τη ρουτίνα του καθενός, ειδικά τους χειμερινούς μήνες καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και το δέρμα μας χάνει την υγρασία.
  • Οι περισσότερες μάσκες διανυκτέρευσης τείνουν να διαμορφώνονται στην απαλή πλευρά, εξακολουθείτε να θέλετε να είστε προσεκτικοί με αυτήν την τάση καθώς το προϊόν παραμένει στο πρόσωπό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ρωτήστε τον δερματολόγο σας για άμεση σύσταση.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μάσκες μίας ημέρας μία ή δύο φορές την εβδομάδα και δεν είναι τόσο βρώμικο όσο ακούγονται. Απλώς τα εφαρμόζετε όπως θα κάνατε μια κανονική κρέμα: Σκουπίστε ένα κουτάλι μεγέθους νικελίου, απλωμένο στο πρόσωπό σας, το κεφάλι στο κρεβάτι και στη συνέχεια ξυπνήστε και ξεπλύνετε για να αποκαλύψετε ένα πιο φωτεινό, πιο λείο δέρμα. Ενώ θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της νυχτερινής σας ρουτίνας, φροντίστε να το εφαρμόσετε σε καθαρό δέρμα και με καθαρά χέρια (χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αποφύγετε τη μόλυνση).
  • Η αναμονή έως περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο θα την βοηθήσει επίσης να απορροφήσει και να αποτρέψει τη χρώση της μαξιλαροθήκης σας, αν και μπορείτε να πετάξετε μια πετσέτα κάτω αν ανησυχείτε για πράγματα που γίνονται ακατάστατα.

Ακολουθεί βίντεο για τις μάσκες νυκτός