Ομορφιά

Μαλλιά: Πώς θα διατηρήσεις την κερατίνη στα μαλλιά σου;

Μαλλιά: Πώς θα διατηρήσεις την κερατίνη στα μαλλιά σου;

Μαλλιά: Η κερατίνη είναι η κύρια πρωτεΐνη που χτίζει τα μαλλιά και τα κάνει δυνατά και υγιή. Αλλά μερικές φορές μπορεί να καταλήξετε να χάσετε κερατίνη από τα μαλλιά μας, κάνοντάς τα να φαίνονται ξηρά και ανθυγιεινά.

Η κερατίνη είναι η κύρια πρωτεΐνη που χτίζει τα μαλλιά και τα κάνει δυνατά και υγιή. Αλλά μερικές φορές μπορεί να καταλήξετε να χάσετε κερατίνη από τα μαλλιά μας, κάνοντάς τα να φαίνονται ξηρά και ανθυγιεινά. Τώρα, αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες όπως το άγχος, η ηλικία, η λεύκανση κ.λπ. Αν θέλετε τα μαλλιά σας να φαίνονται ξανά υγιή και λαμπερά, μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία κερατίνης. Αυτή είναι μια πολύ κοινή θεραπεία μαλλιών που αποκαθιστά την υγεία και τη ζωτικότητα των μαλλιών σας. Και το μπόνους; Κάνει τα μαλλιά σας λεία, εύχρηστα και μεταξένια. Έτσι, πολλοί άνθρωποι με σγουρά μαλλιά το προτιμούν επίσης!

10 Tips για να πετύχει η κερατίνη στα μαλλιά σου

1. Αποφύγετε τα σαλόνια που χρησιμοποιούν παραδοσιακή μέθοδο ισιώματος με κερατίνη
Οι παραδοσιακές θεραπείες κερατίνης χρησιμοποιούν προϊόντα ισιώματος που περιέχουν φορμαλδεΰδη ή δότες φορμαλδεΰδης για να σφραγίσουν την κερατίνη στα μαλλιά σας. Οι ισχυρές χημικές ουσίες στα προϊόντα με βάση τη φορμαλδεΰδη μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας και να ερεθίσουν τα μάτια και το λαιμό σας. Επιλέξτε ένα σαλόνι που σέβεται την υγεία σας και φροντίζει για τους εργαζόμενους. Ένα άλλο πρόβλημα με τις παραδοσιακές θεραπείες κερατίνης είναι ότι οι οδηγίες σας λένε να περιμένετε 72 ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Σήμερα, μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων προϊόντων θεραπείας κερατίνης δεν απαιτεί από εσάς να μείνετε τρεις ημέρες χωρίς να πλύνετε τα μαλλιά σας.

2. Μην εφαρμόζετε μόνοι σας επαγγελματικά προϊόντα ισιώματος
Εάν οι οδηγίες υποδεικνύουν ότι το προϊόν ισιώματος προορίζεται μόνο για επαγγελματική χρήση, φροντίστε να κάνετε τη θεραπεία σας σε κομμωτήριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν είστε νέος στη διαδικασία ισιώματος με κερατίνη. Μόλις εξοικειωθείτε περισσότερο με τη διαδικασία, μπορείτε να δοκιμάσετε τη θεραπεία μόνοι σας.

3. Μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά
Η θεραπεία κερατίνης ξεπλένει λίγο με κάθε σαμπουάν. Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να μειώσει τη μακροζωία της θεραπείας. Εάν ιδρώνετε πολύ ή τα μαλλιά σας φαίνονται λιπαρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας μεταξύ των λουσίματος. Επειδή τα περισσότερα ξηρά σαμπουάν τείνουν να δημιουργούν συσσώρευση στα μαλλιά σας, φροντίστε να επιλέξετε μια ελαφριά φόρμουλα χωρίς υπολείμματα που είναι φτιαγμένη με συστατικά φιλικά προς την κερατίνη.

4. Μην χρησιμοποιείτε τακτικά σαμπουάν
Τα συνηθισμένα σαμπουάν περιέχουν θειικά απορρυπαντικά που είναι σκληρά για τα χημικά ισιωμένα μαλλιά. Χρησιμοποιούν επίσης χλωριούχο νάτριο για να δώσουν βέλτιστο ιξώδες στα υγρά σαμπουάν. Ωστόσο, το αλάτι μπορεί να διαλύσει την πρωτεΐνη κερατίνης στα μαλλιά, κάνοντας τη θεραπεία σας να ξεπλένεται πιο γρήγορα. Αναζητήστε ένα σαμπουάν εμπλουτισμένο με υδρολυμένες πρωτεΐνες ή αμινοξέα. Αυτά τα δομικά στοιχεία κερατίνης θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ρωγμών στο στέλεχος της τρίχας μόλις αρχίσει να φθείρεται η θεραπεία σας.

5. Μείνετε μακριά από αλμυρό νερό και χλωριωμένες πισίνες
Το αλάτι στο θαλασσινό νερό και το χλώριο στις πισίνες τείνουν να αφαιρούν την κερατίνη από τα μαλλιά σας. Εάν πηγαίνετε για κολύμπι, φροντίστε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας φορώντας σκουφάκι κολύμβησης ή κορεσμένα τα μαλλιά σας με ένα κοντίσιονερ εμπλουτισμένο σε κερατίνη πριν κολυμπήσετε. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία της θεραπείας κερατίνης από τις λειαντικές επιδράσεις του αλατιού και του χλωρίου.

6. Μην χρησιμοποιείτε υψηλή θερμότητα
Η θεραπεία κερατίνης μειώνει δραστικά τη συντήρηση των μαλλιών και την ανάγκη για εργαλεία θέρμανσης. Ωστόσο, μόλις η περιποίηση αρχίσει να φθείρεται και τα μαλλιά σας γίνονται πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο σίδερο για να αποκτήσετε ένα λείο και λαμπερό τελείωμα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε με φειδώ εργαλεία styling με θερμότητα και χρησιμοποιείτε μόνο χαμηλή και μέτρια θερμοκρασία για να αποφύγετε τη ζημιά από τη θερμότητα και την απομάκρυνση των πρωτεϊνών από τα μαλλιά σας.

7. Χρησιμοποιήστε τα λάδια για τα μαλλιά με φειδώ
Μετά τη λήψη της θεραπείας κερατίνης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε λάδια μαλλιών για σκοπούς styling. Η χρήση ελαίων μαλλιών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν λιπαρά και γνωρίζουμε ότι το συχνό λούσιμο δεν είναι καλό για τη μακροζωία της θεραπείας σας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδια μαλλιών όταν κάνετε μια βαθιά θεραπεία περιποίησης. Μόλις τα αποτελέσματα της θεραπείας σας αρχίσουν να φθείρονται, μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι μαλλιών στις άκρες των μαλλιών σας για να δαμάσει το φριζάρισμα και να ενισχύσει τη λάμψη.

8. Μην το παρακάνετε με τα προϊόντα styling
Φροντίστε να περιορίσετε τη χρήση προϊόντων styling μαλλιών, καθώς η χρήση πάρα πολλών οδηγεί σε συσσώρευση προϊόντων. Για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση, πρέπει να διευκρινίσετε. Η χρήση ενός καθαριστικού σαμπουάν θα μειώσει τη μακροζωία της θεραπείας κερατίνης σας. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling με φειδώ και επιλέξτε μόνο ελαφριές φόρμουλες.

9. Μην βάφετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά τη λήψη της υπηρεσίας ισιώματος κερατίνης
Είναι καλή ιδέα να αποφύγετε το βάψιμο των μαλλιών σας για περίπου δύο εβδομάδες μετά το σέρβις κερατίνης. Η διαδικασία βαφής ανοίγει την επιδερμίδα της τρίχας και μπορεί να αφαιρεθεί μέρος της κερατίνης. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία για να σφραγίσετε ξανά την επιδερμίδα. Το βάψιμο των μαλλιών σας πριν από τη λήψη της θεραπείας κερατίνης μπορεί να γίνει μόνο από έμπειρο χρωματιστή καθώς η θεραπεία κερατίνης θα κάνει τα μαλλιά σας πιο ανοιχτά από την επιθυμητή απόχρωση.

10. Μην πειραματίζεστε με διαφορετικά χτενίσματα
Μόλις αποκτήσετε αυτή την κομψή, ίσια εμφάνιση, θα πρέπει να αποφύγετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά χτενίσματα για λίγο. Το να φοράτε τα μαλλιά σας κάτω και ίσια είναι η καλύτερη επιλογή αφού λάβετε την υπηρεσία ισιώματος κερατίνης. Αν βαρεθήκατε τα μακριά και ίσια μαλλιά σας, μπορείτε να κάνετε ένα πολυεπίπεδο κούρεμα που θα δείχνει λαμπερό σε ισιωμένα με κερατίνη μαλλιά. Απλά φροντίστε να μην κάνετε κούρεμα αμέσως μετά τη λήψη θεραπείας κερατίνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Beauty tips: 5 top συμβουλές για μια υπέροχη εμφάνιση

Γιατί οι άσπρες τρίχες εμφανίζονται πολλές φορές σε μικρή ηλικία;

Πόσο σημαντικά είναι τα Vegan προϊόντα ομορφιάς για την επιδερμίδα σας;

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε την εσωτερική σας ομορφιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tips για μακριά και υγιή νύχια

Νύχια: Τι κάνει τα νύχια δυνατά και τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε το μήκος και την εμφάνιση που θέλετε;

Tips που θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο νεανική

Επιδερμίδα: Η καλή φροντίδα του δέρματος και οι επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην καθυστέρηση της φυσικής γήρανσης και στην πρόληψη διαφόρων δερματικών προβλημάτων.